7 знака, че дадена двойка никога няма да се разпадне

Разберете някои факти, подкрепени от психологията
29 май 2024 21:45, Теодора Драгоева
6
7 знака, че дадена двойка никога няма да се разпадне
Снимка: iStock

Ако сте кликнали върху тази статия с мисълта, че ще ви кажем дали вие и вашият партньор сте обречени да останете заедно до края на живота си, пригответе се за тежко разочарование.

И все пак ако се интересувате от психологията на взаимоотношенията и човешкото благополучие, то ще ви споделим някои факти, които може да искате да чуете.

А ето и кои са 7-те признака, че една двойка никога няма да се раздели, ако вярваме на психолозите:

1. Партньорите се държат като екип и решават проблемите си като такъв
Без значение колко невероятна е една двойка, неизбежно идва време, когато тя се среща с препятствие по пътя си.

Предизвикателствата във взаимоотношенията варират от дребни спорове до сериозни проблеми като несигурни стилове на привързаност, но каквото и да е нивото на сериозност, важно е да знаете как да се справяте с проблемите по емоционално зрял и уважителен начин.

Защо? Защото според психологията раздялата и разводът често са резултат от лош подход към проблемите. Повтаряме: става въпрос по-скоро за подхода към проблемите, отколкото за самите проблеми.

„Обичайните виновници избягват конфликта, не контролират емоциите и не се връщат назад, за да разрешат проблем“, казва терапевтът Robert Taibbi L.C.S.W. Той добавя: „Жизненоважно е да поемете риска да подхождате към проблемите, като използвате емоциите като информация и работите заедно като екип.“

Голям знак, че няма да се разделите е, че се отнасяте към всяко препятствие като към нещо, което можете да преодолеете, стига да работите заедно и да се отнасяте един към друг с уважение.

С други думи, когато имате проблеми, не трябва автоматично да минавате в режим на прецакани сме. Напротив, и двамата веднага трябва да се опитате да намерите решение, което да ви позволи да се чувствате чути и обичани.

Цялата  статия можете да прочететв в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: двойка
Още от Свободно време.
Седмична нумерологична прогноза до 2 юни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
9
 
! Отговори
SS преди 2 седмици
Според мен най важното е двамата да са на един акъл и жената да има доверие в мъжа до себе си и да го слуша Аз живея 33 год с жена от жълтата раса. Доведох я от другия край на света. Нямахме нищо,сега имаме имоти,и работещ бизнес. Живеем си супер. Жена ми ми е казвала ,че и в другия живот пак ще се омъжи за мен
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Имат поне две деца и се издържат от малък или среден бизнес, в който и двамата са вложили лични средства, а също и са си разпределили основните задължения. Ако единият изтегли своите пари, бизнесът ще се разпадне. Ако единият престане да изпълнява задълженията си, другият няма да може да плаща на друг специалист външен човек.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Поддържат се взаимно!
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
дава в трите дупки и сервира храна по 4 пъти на ден!