Кои са 5-те важни грижи за растенията освен поливането?

Пулверизирайте редовно, ако растенията го изискват
15 юни 2024 13:57, Михаела Лазарова
0
Кои са 5-те важни грижи за растенията освен поливането?
Снимка: Istock

Растенията изискват разнообразни грижи, за да виреят здрави и жизнени. Ако искате да се радвате на буйни, цъфтящи и добре разлистени растения вкъщи, не пренебрегвайте всички важни грижи за тях, защото се нуждаят не само от поливане. Много хора погрешно смятат, че поливането е достатъчно, за да бъдат растенията здрави и живи задълго. Това не е достатъчно, тъй като има други важни фактори в грижата за тях, от които зависи състоянието им.

Кои са 5-те важни грижи за растенията освен поливането?

Забърсването от прах

Както по всяка друга повърхност в дома, така и по растенията се задържа прах. Важно е да забърсвате листенцата им редовно, стига да не са прекалено крехки и лесно накъсващи се. Това помага да освободите дишащата повърхност на листата на растенията, така че да им помогнете да поемат въглеродния диоксид от въздуха и да отделят кислород, какъвто е нормалният им механизъм на функциониране.

Винаги почиствайте изсъхналите листенца

Не пренебрегвайте почистването на сухите листа от растенията. Така им помагате да се обновяват по-лесно, да освобождават място за нов растеж, разклонения и правилно развитие. Сухите листенца отнемат от енергията на растението. Затова е важно навременното им отстраняване, за да може растението да си осигури необходимите сили за израстване, разцъфване и обновяване.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари