8 знака, че несъзнателно се дистанцирате от другите

Може неволно да се отдръпвате от света поради депресия, тревожност или нещо друго
20 юни 2024 22:20, Теодора Драгоева
6
8 знака, че несъзнателно се дистанцирате от другите
Снимка: iStock

Често не забелязваме фините промени в поведението си, докато не се превърнат в навик. И понякога е възможно да се изолираме, без дори да го осъзнаваме.

Според психологията има издайнически признаци, които показват кога неволно се отдръпваме от света около нас, независимо дали поради депресия, тревожност или нещо друго.

В тази статия ще изброим осем от тези знаци. Разпознавайки тези модели, можете да започнете да разбирате и да се справяте с основните причини за вашата самоизолация.

Така че, ако напоследък се чувствате малко отдръпнати от света, продължете да четете. Може да се изолирате, без дори да го осъзнавате.

1. Избягвате социални събития

Психологията казва, че един от първите признаци на самоизолация е склонността да се избягват социални събирания. Може би някога сте били душата на купона, но сега намирате причини да отхвърляте покани. Или може би сте започнали да предпочитате уюта на собствения си дом пред компанията на другите.

Това избягване може да бъде едва доловимо – отхвърлена покана тук, игнорирано съобщение там. Но преди да се усетите, това се е превърнало в модел и тогава започва да ви притеснява.

Ако забележите това поведение в себе си, може би е време да помислите защо. Само временна нуждточник: а от усамотение ли е или нещо повече? Разбирането на това може да ви помогне да се върнете обратно към по-здравословен социален живот.

Цялата статия можете да  прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: изолирате
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дори когато някой прави нещо подсъзнателно, за това нещо има причина. Човек дори без да се замисля предприема действия, които го предпазват от нещо, което подсъзнанието му е идинтифицирало като опасност.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Приятни сънища!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може да е просто интровертност и/или силно чувство за емпатия.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аре бе,несъзнателно. Нарчно го правя
2
0
 
10
 
! Отговори
34 г, с вишу, безраб преди 1 месец
аз съзнателно го правя вече 12 г и не съм съжалявал !
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Достатъчни сме един за друг!