Уроци, на които ни учи провалената връзка

Любовта може да бъде събудена отново
25 юни 2024 22:30, Михаела Лазарова
9
Уроци, на които ни учи провалената връзка
Снимка: Istock

Неуспехите в любовта водят до провалени връзки, от които боли. Но след като болката утихне идва време за равносметката. От всеки провал, включително и в любовта, могат да се извлекат поуки и уроци, научени макар по трудния начин. Те са полезен опит, колкото и цинично да звучи. Той ви помага да работите над собствените си грешки, да подобрявате изборите си за в бъдеще, да сте по-взискателни към себе си и същевременно да ставате все по-добра версия на себе си. Всичко това ще ви помогне следващите ви опити в любовта да са по-смислени, успешни и с потенциално по-щастлив край.

Кои са 10-те важни урока, които да научите от провалената връзка?

1. Комуникацията е важна.

Без качествено общуване отношенията потъват с времето. Ако липсата на добра комуникация е била част от провалената ви връзка, това е урок, който да вземете предвид занапред. Качественото и смислено общуване е незаменим фактор в развитието и устойчивостта на отношенията.

2. Сексът е важен.

Липсата на физическа близост се отразява пагубно дори на най-щастливата връзка. Пренебрегването на секса с течение на времето или заради умората, стреса, ангажиментите е нещо, което в даден момент ще даде негативен отпечатък върху емоционалната ви свързаност.

3. Връзката изисква много работа.

Едно от най-трудните неща в поддържането на връзката щастлива задълго е цялостната работа, която всеки от партньорите трябва да полага. Компромисите, старанието, разбирането, подкрепата, приемането, усилието в изглаждането на конфликтите са само част от нещата, върху които трябва да работите всеки ден, за да запазите връзката си щастлива.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: флиртлюбовинтимно
Още от Свободно време.
Какви са вашите личностни черти според тибетския хороскоп?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
Иска преди 2 седмици
Искате да сте обичани-вземете си куче.
5
0
 
8
 
! Отговори
даа преди 2 седмици
Провалената връзка не може да те научи на нищо от това което е споменато в статията. Следващия път ще си като бит пес. Много рядко в днешно време ще намериш двама, готови на взаимни компромиси, да "вървят" в една посока. Предбрачните договори явно не са никак лоша идея. Да не забравяме, че ако си и мъж и имате деца ще бъдеш наказан и от закона с 4 дена в месеца.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ще комуникираш успешно само при условие, че двамата говорите един и същи език (символично казано).
3
0
 
11
 
! Отговори
Да, сексът е важен преди 2 седмици
Това дано успеят да го разберат квачките, които още в пубертета са научени от майките си, че девствеността им е стока, която трябва да изтъргуват изгодно. Дано го разберат и мамините синчета, които си мислят, че момичетата са създаденисамо за да може то-синчето да си направи кефа и да ги сменя като книжни носни кърпи. Пожелавам на търговките да срещнат "изгодния", да му пристанат и на сутринта той да им каже "Чао, женен съм, но забравих да ти го кажа". Глезеният синчага да налети на сифилистичка
2
0
 
10
 
! Отговори
Старай се умерено преди 2 седмици
Единият прави компромиси, мъчи се да прояви разбиране, когато другият се държи по говежди начин, приема го такъв, какъвто е и оказва подкрепа колкото и както може, но тези усилия отскачат като от мембрана, защото другото същество е разглезено, самовлюбено и си е въобразило, че цял живот ще е под 30 г. и лесно ще си намира лековерни партньори/партньорки, които ще търпят дивотиите му поне известно време, а след като поредният/поредната се отчае и се махне, то ще намира друг/друга и така до безкрай
1
1
 
5
 
! Отговори
Възел преди 2 седмици
За всеки случай си вземете котка.