Честит рожден ден, Майкъл!

Днес, 29 август, кралят на поп музиката Майкъл Джаксън става на 50 години
29 авг 2008 12:20,
81
Честит рожден ден, Майкъл!
Майкъл Джексън. Снимка: БГНЕС

Днес, 29 август, кралят на поп музиката Майкъл Джаксън става на 50 години. Със своята продължила повече от 40 години музикална кариера, Джаксън е една от живите легенди на поп музиката, една от най-уважаваните икони в музикалните среди.

На 2 декември 1982 г., когато е на 24 години, Джаксън издава албума "Трилър", който става най-продаваният за всички времена. Седем от включените в албума песни веднага стават номер едно в класациите.

Освен това Майкъл Джаксън прави революция в музикалната индустрия с клипа или по-скоро късометражния филм от 14 минути към песента "Трилър", благодарение на който се сдобива със статута на авангардист и истински гений.

Но преди да достигне върховете на славата и да се превърнев международна звезда, Джаксън пее заедно с четиримата си братя Джаки, Тито, Джърмейн и Марлон в групата Джаксън Файф.

Техният първи голям успех е парчето "I want you back" (1969) , а следващата година се появяват "The love you save" и "I'll be there".

Майкъл веднага привлича вниманието на публиката с артистичната си чувствителност и смайващия си глас и звукозаписната компания Мотаун чудесно разбира това. Тя предлага на момчето, родено в работническо предградие на Чикаго, да запише първите си самостоятелни песни.

Още с първия си сингъл "Ben" от албума "Got to be there" (1972) Джаксън, който тогава е едва на 13 г., става номер едно. Докато все още е член на "Джаксън Файф", Майкъл записва четири солови албуми с Мотаун Рекърдс.

В края на 1970-ге години Джаксън се среща със звездата на соул музиката Киунси Джоунс и тази среща се оказва съдбовна за него. Джоунс продуцира албумите "Off the Wall" (1979), "Thriller" (1982) и "Bad" (1987).

В тези години Майкъл Джаксън доказва не само, че е харизматичен певец, но и изключителен танцьор, а "лунната походка" става неговата запазена марка.

През 1991 година Джаксън издава нов успешен албум "Dangerous" и когато е на върха на славата си, а през 1993 г. той е обвинен за първи път в педофилия. Певецът избягва процеса като дава пари на семейството на момчето.

Следват два брака, единият от които с Лиза Мари Пресли, и три деца, ново обвинение в педофилия, което го изпарвя пред съда през 2003 г. Въпреки че бе оправдан, делото срещу Джаксън през 2005 г., което продължи шест месеца, бе следено от всички световни медии и сериозно опетни репутацията му.

И ако на 50 години Майкъл Джаксън реши да направи завръщането на века, той ще си направи най-хубавия подарък за годишнината, като за пореден път изненада публиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
SCARY преди 15 години
БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА МУЗИКАТА, ГЛАСА,ЕМОЦИЯТА....KEEP DOING YOUR MAGIC ... AT LEAST 50 YEARS MORE...
19
0
 
1
 
! Отговори
Дани преди 15 години
Честито на Майкъл! Благодаря за изключителната музика...Дълголетие и нов албум! (((:
18
0
 
2
 
! Отговори
Eva преди 15 години
Абе смотан!Ти явно не знаеш нищо.Повечето песни си ги е написал той!Същото се отнася и до музиката и хореографията!Разбира се че е работил и с други хора.Но той винаги участва в направата на песните!Искаш или не той е ГЕНИЙ и то най-великия!Вземи си купи някой негов албум и погледни кой е писал песните и кой ги е продуцирал!О даааа Майкъл Джаксън!
17
0
 
1
 
! Отговори
Фен преди 15 години
Най-великият изпълнител на вс.времена.Да си жив и здрав,Майкъл,обичам те!
16
0
 
1
 
! Отговори
az преди 15 години
Няма такъв изпълнител!И до ден днешен само като го чуя този глас и настръхвам.Никога не е имало, а и няма да има друг изпълнител, който да ми действа така.Радвам се че имах възможност да живея точно по това време, за да видя неговото творчество.Съжалявам днешните млади хора, които не са чули песните му.А и според мен това с педофилията не е вярно, тъй като аз мисля, че умственото развитие на този човек е спряло на 10-12 годишна възраст и той просто не осъзнава, че това да спиш в едно легло с друго дете/при условие, че той вече е възрастен мъж/ не е редно.Може би прикриват този факт, за да продължават да се изкарват пари от него.Гледайте интервютата които дава и ще ви направи впечатление, че неговите разсъждения и изказвания са като на малко дете.От тук само си помислете колко лесно могат да се изкарат пари от такова нещо.
15
0
 
1
 
! Отговори
jimmy преди 15 години
chestit rojden den MICHAEL dano nqkoi den pak stupish na scenata i pak pravish hitowe za milionite si fenowe po sveta :)
14
0
 
1
 
! Отговори
Eva преди 15 години
Бъди жив и здрав и продължавай да вдъхновяваш музиката.Винаги ще те обичам!
13
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Imalo edna me4ta negar4eto - da stane bqlo za da se dokopa do malkite beli mom4enca.... Ina4e muzikata i hgoreografiqta, kakto i tekstovete mu gi pi6at drugi - e tezi drugite naistina sa profesionalistyi. Te prevra6tat v zvezdi i drugi bezdarno grozoztii naprimer MADONA. Koito si gi haresva si e za negova smetka. Az ako nbe kupuvam i ne upotrebqvam bliqh
12
0
 
1
 
! Отговори
Сатанаил преди 15 години
След ЧРД-то като духне свещичките започва снимки на нова серя:"Разпадането на педофил-хомосексуали*ст-МУМИЯТА 4"
11
0
 
1
 
! Отговори
нервна преди 15 години
Ами честит юбилей на рожденника! И по случая да го включат в рекордите на Гинес за най-невероятна метаморфоза - от бедно черно момче в богата бяла жена.
10
0
 
1
 
! Отговори
Bandit преди 15 години
Той винаги ще си остане номер 1.
9
0
 
1
 
! Отговори
.................. преди 15 години
Завинаги едно величие в музиката.Незабравими песни,които ще са полезни в много следващи мигове в живота ми.Да му е честит рождения ден :) Всичко останало си е негова работа - за мен е важно творчеството му,а то е на космическо ниво.
8
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Жив и здрав! Да ти се радват децата, и ти да им се радваш:)))
7
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Майкъл Джексън беше,е, и ще бъде един от най-големите в музиката!
6
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
4estit rojden den Michael da si jiv i zdrav i te 4akame otnovo na scenata da se varnej za da moje da ni radva6 s novi pesni tazi godina :)
5
0
 
1
 
! Отговори
Perec преди 15 години
Fenomenalen glas, emocionalen duh, unikalen talant, svryhchuvstvitelnost. Tozi 4ovek e edin ot malkoto muzikanti, koito pravqt socialna muzika, ne za da si napravi reklama.Poklon pred tova, koeto e napravil! Nadejda za zavryshtane.
4
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Велик музикант! Никой нищо не може да каже против това. Невероятен просто. Друга тема е, че когато имаш много, ама много пари може би идва един такъв момент, когато езкуфяваш и правиш бели... И все пак е велик
3
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Мислех да му подаря слънчеви очила,ама ще му падат-отпред няма къде да се закрепят. За това ще му взема шапка - невидимка за да не му гледам мумифицираната физиономия !!!
2
0
 
1
 
! Отговори
..... преди 15 години
nqma da ima vtori kato nego...da e jiv i zdrav i 4rd
1
0
 
1
 
! Отговори
sisibest преди 15 години
Да е жив и здрав :) и да не се разпадне скоро :)