Циганска кръв във вените на Чаплин

Актьорът се е появил на бял свят в цигански табор
18 фев 2011 17:20,
119
Циганска кръв във вените на Чаплин
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Хората си мислят, че няма какво ново да научат за невероятната съдба и кариера на Чарли Чаплин, но не са прави, пише британският Guardian.

Може да се окаже, че корените на Чаплин не са тези, за които всеки предполага, и той да е с ромска кръв, допълва изданието.

След смъртта на вдовицата на Чаплин – Ууна, през 1991 г. тяхната дъщеря Виктория наследила бюро, принадлежащо на нейния баща. Едно от чекмеджетата било заключено и когато ключарят най-накрая успял да го отвори, Виктория се натъкнала на невероятна находка – писмо с едър почерк от 80-годишен мъж, някой си Джак Хил.

Писмото било написано в Тамуърт през 70-те години и информирало Чарли Чаплин, че той не е един от най-известните синове на Южен Лондон, а че се е появил на бял свят в каравана, собственост на циганска кралица, която била лелята на автора на писмото. В него се уточнявало, че Чарли Чаплин бил роден в парка Блек пач, в Сметуик, близо до Бирмингам.

Свидетелството за раждане на Чарли Чаплин и досега не е намерено. Майка му – Хана, чието моминско име е било Хил – била потомка на пътуваща фамилия. През 80-те годни на 19 век в парка Блек пач е имало ромска общност, така че теорията, че великият комик и режисьор може и да е с ромска кръв, не звучи толкова
неправдоподобно.

Сега най-големият син на Чаплин – Майкъл, иска да пренапише историята на баща си и именно той е предоставил на вниманието на Guardian писмото на Джак Хил. Той се шегува, че както за баща му са се носели слухове, че е бил виждан едновременно на 800 различни места, така той може и да се е родил на две места.

Майкъл има намерение да превърне дома на Чаплин в района на швейцарския град Монтрьо в музей. Той пази ярък спомен от момента, в който видял баща си на смъртното му легло.

"Такава сила имаше в него, а изведнъж, когато човек погледнеше към безжизненото му тяло, виждаше, че е останала само обвивката, че всичко друго се е изпарило", разказва Майкъл. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
9
 
! Отговори
gtf преди 13 години
аз мислех, че е македонец - пряк потомък на бог Македон
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
всичко е порнография - някои са големи майстори,с друго не се занимават,и изкарват такива като шаплин(се с шапка),таааа работата е майстор - форнограф да си,уреда ти да тресе,тресе.СГАНь.
66
0
 
5
 
! Отговори
коко преди 13 години
Световно известния актьор Ил Бринер е ***,но цял свят го обича.
65
8
 
3
 
! Отговори
lepotica преди 13 години
i az sam gorda,4e sam ciganka.
64
0
 
1
 
! Отговори
2 преди 13 години
До 54,че ставате смеше с вашите писаници,четете и тогава правете защита.
63
0
 
3
 
! Отговори
аг преди 13 години
По законите на евреите ,евреин е този който е роден от майка еврейка,бащатата не е важен.Обърнете се към един рабан да ви каже за закона.
62
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой ще напише,че тогава е брат на Иван Костов?Защото само пишете,че Костов е ***-в което не виждам нищо лошо.Нетолерантните,расистите са болни отвътре.Има още много известни и велики ***.Да бях ***,нямаше да се срамувам от абсолютно нищо,обратното.
61
0
 
3
 
! Отговори
До 54 преди 13 години
Има биография на Елвис Пресли написана от него ,там той разкрива произхода си.Да Елвис е голям певец и актьор и е обичан от всички.Прочети и тогава виж кой е ***.
60
0
 
4
 
! Отговори
фифи преди 13 години
Еееййй, голяма завист се таи в човешките души. Братчеда на Чаплин, видите ли, му бил писал ... хахаха ... приказки от 1001 нощ ... ама толкова няма какво ново да измислят, та сега паметта на човека се хванали да сквернят. Простоооо ... Без Думи!
59
0
 
1
 
! Отговори
Nasty преди 13 години
На 1 март 1978 година неговият ковчег е изкопан и откраднат от двама емигранти - полякът Петар Старек и българина Кънчо Кънчев с цел да изнудват семейството му за пари.[1] Замисълът се проваля и крадците са заловени, а ковчегът е открит единадесет седмици по-късно, закопан край Женевското езеро
58
0
 
2
 
! Отговори
Nasty преди 13 години
За какво става дума само: "През 1972 г. Чаплин за втори път получава Оскар.На 4 март 1975 г. Чаплин е посветен в рицарско звание от кралица Елизабет II.В края на 1960-те здравословното състояние на Чарли Чаплин започва бавно да се влошава. След награждаването му със специален Оскар през 1972 този процес се ускорява. Към 1977 той не може да общува и е прикован към инвалидна количка. Умира в съня си през 1977 г. на Рождество Христово на възраст от 88 години в малкия швейцарски град Веве. Погре
57
0
 
1
 
! Отговори
soma преди 13 години
abe *** da me narichat ot irlandia ili isperih? ostava za vinagi
56
0
 
5
 
! Отговори
България преди 13 години
Айде стига бе,ами напишете нещо за Левски,какъв ден е днес.....Чаплин е велик ,но днес и утре се пише за Левси!!!!Поместете посмъртното му писмо,това трябва ,а не изсмукани от ръкавите новини.....
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
още малко ще го искарат и македонец..:))))
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И серГей получил писмо от Сър Елтън Джон, че не е украинец и е заченат порочно от Съра и иконома му.
53
0
 
5
 
! Отговори
Язе преди 13 години
Епа ДОБРУТРО!!! Това по-лош или по-убав човек трее да го направи?
52
0
 
26
 
! Отговори
от информиран преди 13 години
Това не е някаква тайна!Самият Чарли Чаплин посочва в автобиографията се ,че баба му по майчина линия е *** и той има *** кръв. Бащатата на Чарли е ирландец. Умира от алкохолизъм което за ирландец е характерно. По големият брат на Чарли, Сидни е с еврейска кръв. Неговия баща заминава за Африка майка му не пожелава да го придружи. Затова някой се бъркат да мислят, че и Чаплин също е евреин. Не!Той е британец с ирланско -*** потекло.Но това не е важно има значение какво е постигнал.
51
1
 
5
 
! Отговори
До Тет преди 13 години
***, не пиши глупотевини.Елвис Пресли е от шотландски произход.И стига си повтарял глупостите си във всяка тема.
50
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дам Чаплин е *** , Кастро- сърбин, Хитлер е с *** кръв... Ех ,Луно , Луно земьо македонска... :D
49
5
 
9
 
! Отговори
jeko преди 13 години
Чарли Чаплин е велик актьор. Евреин е по произход, но това не му пречи да бъде един от най-великите актьори за всички времена. Поднесената информация тук е невярна. Просто евтина сензация с жълто-препикани медийни краски !