Долче и Габана отърваха делото за данъчни измами

Те бяха обвинени, че са покрили данъци за близо 1 млрд. евро
1 апр 2011 22:00,
26
Долче и Габана отърваха делото за данъчни измами
Долче и Габана. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Разследването срещу модните дизайнери Доменико Долче и Стефано Габано за данъчни измами на стойност близо 1 милиард евро бе оставено без последствия от съд в Милано, съобщи Асошиейтед прес.

Решението двамата дизайнери да не бъдат съдени бе взето от съдията Симоне Луерти, след като той прецени, че няма доказателства за криминална дейност и отказа да разгледа обвиненията.

Още по темата

Съдия Луерти остави без последствия и разследването срещу други петима души, замесени в същата афера.

52-годишният Долче, и Габана, на 48, бяха заподозрени в данъчни измами. Прокурори обвиниха дизайнерите, че всеки от тях не е платил данъци на стойност около 420 милиона евро, премествайки дейността си в Люксембург.

Разследването показа, че двамата са създали фиктивна компания със седалище в Люксембург, поверявайки й контрола над свои модни марки, за да се избегне плащането на данъци в Италия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
До ценителя №23 преди 13 години
FashionIsMyPassion, ние сме две резлични галактики. Завистливи злобарчета? Не разбирам. "За теб заровен в книгите ти D&G винаги ще остане само три символа." Въобще не са ми символи! Изпитвам погнуса от тях и почитателите им като теб. Освен книгите, имам и стойностна музика, добри приятели, хубави приказки. Не ми се свиди да дам някой лев в повече и за хубаво вино, елитна ракия, добра водка. Като допълнение към добрите вечери с нормални хора. Живей си с D&G, жив и здрав бъди!
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 23 - ***
23
2
 
0
 
! Отговори
FashionIsMyPassion преди 13 години
Do Nr. 21Ми сори пич, чети си книгите бе никой не те спира. Кефи си се на ценностната система, тя ако те храни... Поне ще умреш начетен кво. Живота можe да те лашка всеки ден като мръсно коте ама ще си умен, лошо няма. Не всички сме начетени, някой просто се стремим единствено да изглеждаме добре и да се радваме на живота. Само че е пълно със зависливи злобарчета дето плюят по неща до които даже не са се доближавали и на метри. За теб заровен в книгите ти D&G винаги ще остане само три символа.
22
0
 
0
 
! Отговори
Мишо преди 13 години
Не виждам нищо незаконно човек да си направи фирма в Люксембург. :-) :-D А че на алчните данъчни и държавни служители би им се усладило да изхарчат още един милиард евро не се и съмнявам изобщо. :-D :-)
21
2
 
3
 
! Отговори
L'anonimo venec преди 13 години
Моля, подсетете ме, кой от тях беше пасивният? Не, че искам да го докосна! Сакън! Никога не съм се "докосвал до магията D&G", не съм ходил до битака и т.н. Просто ценностната ми скала е друга от тази на 18. Предпочитам книги - събрал съм и прочел толкова, че цялата фантазия на човечето няма да му стигне. Самата дума "***" показва нивото...
20
0
 
4
 
! Отговори
мдааа! преди 13 години
Пред закона всички са равни, но някои са по-равни! Правилото важи по целия свят, не само в България!
19
2
 
5
 
! Отговори
пепел от рози преди 13 години
Еееей, добре че е модата, без нея да сме загинали досега. Да ме простите за материализма, ама друго е като си обуя ония ми ти модни чепици с остри върхове и като си сложа в джоба на сакото от жожоба и каркандел едно руле тоалетна хАртия.
18
11
 
5
 
! Отговори
FashionIsMyPassion преди 13 години
*** *** драскащи из форумите и псуващи двама от най-великите модни дизайнери раждали се някога го правят защото тънат в мизерия и нищета. Те никога не са се докосвали до магията D&G наречена както и никога няма да се докосват. За тях D&G се продава само на битака до *** махала и на Илиенци. Поклон до земята за Доменико и Стефано че промениха мисленето за мода по света!
17
0
 
7
 
! Отговори
oko преди 13 години
Забравяте че другаря Костов каза " Ще правим демокрация по италиянски модел " - е това е модела. Нито у нас нито в Италия има прошка за кокошка.
16
3
 
11
 
! Отговори
яаз преди 13 години
Чета коментарите и си мисля може ли още да изпростее този *** народ
15
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КАКВИ БЕ,ТОВА СА ЖИВИ
14
4
 
9
 
! Отговори
Анален Либераст преди 13 години
Клетите ***!!За малко да паднат жертва на хомофобията!! П.п-кой е мъжа и кой жената?
13
8
 
4
 
! Отговори
Ася 15 преди 13 години
Това са моите богове !
12
1
 
12
 
! Отговори
:) преди 13 години
5 милиона за подкуп е по-малко от 1 милиард данъци, проста аритметика. Така на някои им излиза по-евтино да плащат глоби всеки месец, отколкото да кажем да си построят пречиствателна станция
11
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мазни ***!
10
7
 
9
 
! Отговори
z\xcv преди 13 години
измякари за ***:)))
9
2
 
10
 
! Отговори
Име преди 13 години
Въъъйй маняк, низнам! :D
8
2
 
29
 
! Отговори
Napushen-Buhal преди 13 години
Дончо & Гергана
7
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Подарили са някоя хубава яхта на Берлускони за новата му вила на Лампедуза :)
6
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
uuuu pedali