Стинг отмени концерт заради казахстански работници

Не можел да пее в страна, в която потъпкват правата им
Обновена: 4 юли 2011 08:00 | 4 юли 2011 07:58,
28
Стинг отмени концерт заради казахстански работници
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Британският певец Стинг отмени планиран за днес концерт в казахстанската столица Астана, след като правозащитната организация "Амнести интернешънъл" го e уведомила за тежкото положение на работници от петролната промишленост в страната, съобщи Ройтерс.

Няколко хиляди работници от подразделение на компанията КазМунайГаз обявиха гладна стачка в края на май с искане за по-високи заплати и подобряване на условията на труд.

Компанията обаче определи стачката като незаконна и уволни около 250 души за нарушаване на трудовите им договори.

Стинг, който бе силно критикуван за негов концерт през 2009 г. в Узбекистан – смятана за една от най-репресивните бивши съветски републики, нарече отношението към казахстанските работници "неприемливо".

"Гладни стачки, хвърлени в затвора работници, десетки хиляди протестиращи представляват една мислена линия, която не възнамерявам да пресичам", се посочва в изявление на Стинг.

Според него работниците и семействата им "имат нужда от нашата подкрепа", а медиите би трябвало да обърнат внимание на положението им с надеждата за постигане на положителен резултат.

На сайта на певеца се посочва, че ако Стинг се появи на сцената в Астана, това би "противоречало на всичко, за което той се застъпва".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
9
 
30
 
! Отговори
lisygera преди 12 години
Браво на пича, няма само заради някакви пари, да се прави на сляп...
7
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За една шепа *** в този форум, всеки появил се в новините е ***.Е, да, но за ваше съжаление, вие сте цървулите.
6
38
 
7
 
! Отговори
Цецо Наглецо преди 12 години
Стинг ,макар и велик музикат е един *** ***...какъвто може да е един даскал по физическо....гледайте простотията на Цвъко Апартаментния и се сящайте за Жилото....
5
16
 
15
 
! Отговори
pepo преди 12 години
Стинг, както го гледате, отдавна е купен и не спира да проповядва идеите за свят, управляван от едно голямо правителство, в което ще има само две касти: , шепа хора ще трупат милиарди, докато вие плащате данъци за всяко издишване на въглероден диоксид.Еvery breath you take (Всеки дъх, който поемате песен на Стинг) да се заплаща...Колко хубаво звучи от устата на Стинг :)))
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако беше в друга промешленост, да. Обаче в петролната, вече звучи подозрително. Ей, тоя пусти петрол. Ще ни затрие света.
3
11
 
14
 
! Отговори
boza преди 12 години
To kato che li v Greath Britain se spazvat !
2
12
 
16
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Имам уж добро мнение за Стинг, но в момента не го разбирам. Творецът на което и да е изкуство би трябвало да прави нещата за хората. Или може би истинската причина е друга?
1
34
 
7
 
! Отговори
преди 12 години
Тоя е чалгаджия.