10-те най-добри града за живеене в света

Вижте къде живеят най-щастливите хора?
Обновена: 13 фев 2012 11:06 | 13 фев 2012 10:34,
48
10-те най-добри града за живеене в света
Снимка: smashinglists.com Сидни, Австралия

Убийства, безработица, протести и високи сметки – вероятно и тази година ще се сблъскаме с всички тези явления, за които слушаме всеки ден. За капак ЕС е вечно недоволен от нас и има защо.

Ако ви е омръзнало да се борите за промяна и накрая с въздишка установявате, че „Тук нищо няма да се промени!“, а имате възможност да заминете, то трябва да сте наясно къде нещо се променя или вече е променено за добро.

В галерията са десетте града, където си струва да живеете заради стандарта и качеството им на живот. Класацията подрежда 10-те най-добри места за живеене спрямо индекса им за качество на живот.

Градовете са оценявани по 39 фактора, включително политически, икономически, екологични, безопасност, здраве, образование, транспорт и други обществени фактори и услуги. Градовете са сравнявани с Ню Йорк Сити, чийто индекс е 100. Виена оглавява листата с индекс 108.6.

Разгледайте топ 10 в галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
3
 
! Отговори
ot 19 преди 12 години
Bil sam v Basel-triezi4en grad,za men razlikata mejdu Basel i nemskite gradove e kato hola i toaletnata v edno jili6te(:
18
13
 
6
 
! Отговори
до 19 : преди 12 години
...значи не си бил никога в Женева - там около 70 % са черни и градът е много западнал !
17
2
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
До 9 .За съжаление си прав. След няколко десетилетия обаче това ще е масово явление,и Руските планове за последващо обсебване на България ще са закъсняли.
16
5
 
7
 
! Отговори
do 12 преди 12 години
Absolutno sam saglasen s 12.Az jiveya v München,rabotya v centara i ne znam kak edna smardya6ta na arabi i negri dupka moje da e na sedmo myasto.V Evropa samo Schweiz i Skandinavieto ostanaha normalni mesta za rabota i jivot.Naistina e po-dobre ot BG i iztoka,ama 4ak tolkova super ne e.Tuk e samo za hora saglasni da pla6tat 15 ? m2 kvartira i 35% udrajki,za da hraniat maimunite. Blokovete sa boyadisani i naokolo e 4isto,ama na nyakoi mesta ve4er ne e po-bezopasno ot Lulin ili Mladost naprimer.
15
1
 
10
 
! Отговори
а преди 12 години
Много е досадно така като препращате към други статии. Или пишете всичко тук, или изобщо не започвайте!
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, напълно съм съгласен с класацията! Най-добрия град за живеене и работа в България е... Виена! Ех, само да ни беше и столица, пък то...
13
0
 
21
 
! Отговори
Das Reich преди 12 години
както сами забелязвате, без Ванкувър и Сидни всичко е немско говорящо. Защо ли???? :)
12
6
 
6
 
! Отговори
ДО 8 преди 12 години
-*** -КИРИЛ ЙОРДАНОВ-ИНЖСТРОЙ
11
7
 
14
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
абе ревеш ревеш,ама здравно и социално си суперрдецата ти осигурени,доходът ти сигурен,айде стига рива
10
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Една трета от градовете немски, останалите - три швейцарски и един австрийски.Хора, не ги слушайте тия.Аз живея в Германия от 17 години в един от тия "най-добри" за живеене градове и трябва да ви кажа, че е пълно с неуредици тук и нещата съвсем не са такива, каквито ги представят някои форумни корифеи, не минавали границата в живота си. Материално сме по-добре, да, в смисъл на приходи, ама и разходите са огромни. Като теглиш чертата, качеството на живот е много далеч от легендите за Запада.
9
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нито един от предложените градове не ми хареса.Това са скучни места със скучни хора.Може би Нова Зеландия е попадение,но е лудост да напуснеш Европа и да се установиш в Новия свят.Австрия е добро място,но не и "изтърканата" Виена..
8
6
 
13
 
! Отговори
* преди 12 години
И в Руситу е убоу да се живей... Само дето станахме много русиянцити от околнити сиела... :(
7
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нашите градове са най-добрите места за живеене от всички други индийски градове по света. Първото място държим защото имаме безплатни вода ,ток, помощи и най-важното детски и майчински. Освен това не е нужно да имаш разни бюрократични документи като нотариални актове. Можеш да си построиш бараката където ти душа пожелае и може да караш каруца с кон където си поискаш без регистрационни табели на каруцата, без документи. Въобще България е рай за всеки, който иска наготово. Ние сме номер едно!
6
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как бе?! Варна е най-добре!Като изключим:- трафика- дупките по пътищата- корупцията- липса на здравни услуги- липса на чистота- измамници- мръсотията- цени- заплати- ...- ...- ...
5
23
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до варна, тук става въпрос за градове, не за села :Dнай показателния фактор за това кой е най добрия град за живеене в България е боря на жителите му.
4
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По тази скала София има 111 точки, но Виенчани са платили да я изхвърлят от класацията...
3
41
 
28
 
! Отговори
ВАРНА преди 12 години
ВАРНА-НУМЕРО УНО!-софия-ОГРОМНО ЗЛЕ!
2
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За мен лично градът-най-добро място за живеене е Торонто(Канада)
1
7
 
6
 
! Отговори
Иван Иванов преди 12 години
И аз съм щастлива в коя град!!

Спонсорирани публикации