Необходимите приятели в службата

За да ви е по-лек и щастлив животът на работното място
26 окт 2012 08:35,
15
Необходимите приятели в службата
Снимка: Reuters

Вероятно прекарвате по-голямата част от деня си на работното си място. Защо тогава да не създадете свой приятелски кръг от колеги, които хем да ви помагат и да ви пазят гърба, хем да правят престоя ви в офиса по-забавен.

Според изследване на "Галъп" създаването на близки приятелства по време на работа повишава удовлетвореността на служителите с почти 50%.

И докато приятелствата в личния живот понякога са въпрос на случайност, то тези в службата можете внимателно да ги подберете по определени критерии, така че да ви бъдат от полза. Независимо дали искате или не искате да прекарвате времето си с тях след работа, поне се постарайте да постигнете приятна хармония с тях в офиса.

Ето и петте най-важни приятелства в службата:

1. С IТ специалиста на фирмата

Когато компютърът ви блокира и всичката ви информация в него виси „на косъм", единственият човек, който може да ви се притече бързо на помощ, е IТ специалистът на фирмата.

Ето защо би било добре да сте в добри отношения с него, а ако сте и приятели, той със сигурност ще дойде да отстрани първо вашия проблем и после на всички останали. Освен това може да ви помогне някой път с полезна информация, свързана с програмите в компютъра и изобщо да ви избавя от всички Windows кризи, които могат да ви сполетят.

2. С ветерана на фирмата

Колегата, който е бил в компанията много преди вие да станете неин служител, може да ви запознае с всички „правилни" хора и да ви разкрие някои полезни за вас неща, които вероятно ще научите, но след доста време.

Все пак имайте си едно на ум за колегите ветерани. Някои от тях са не са склонни да помагат на новодошлите и като цяло не обичат да се сприятеляват с тях. За да се сближите с такъв човек, ще трябва да проявите търпение и постоянство. Най-лесно би било, ако намерите някакви общи неща по между ви извън офис средата.

3. C колегата от друг отдел

Без значение колко много обичате работата си винаги има неща, от които ще трябва да се оплачете. Споделянето на негативните емоции е полезно, но не е добра идея да го правите с някой от вашия отдел. Може човекът да не се окаже толкова добронамерен, колкото ви изглежда. Затова по-добре се оплаквайте на някого, който работи във фирмата, но е в съвсем друга област и по между ви няма конкуренция. Освен това той може да ви даде по-обективен поглед върху вашата ситуация или най-малкото ще ви разкаже за проблемите в своя отдел, което ще ви накара да се почувствате по-добре.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***, приятел не е необходимист! Тва вашето е наръчник кого да използваме на работа. И да, ИТ-то тва му е работата, не е нужно да сте дружки, че да ти оправи служебния компютър.
5
6
 
5
 
! Отговори
диня преди 11 години
Как се прави приятелство в бг фирма.1) ако си жена, свалки и чукан3 с колегата2) ако си мъж пиеш бира и ядеш кебапчетакви са тия смотани статии ...
4
1
 
6
 
! Отговори
iKoko преди 11 години
от снимката е видно, че на първо място сплотяват килограмите. явно статията е подвеждаща..
3
1
 
17
 
! Отговори
Яким Вълев Донев преди 11 години
.... Какви приятели на работната позиция хора?!?!... Ха ха ха! Това може да го бъде но само по едни други Географски ширини... Не и по нашенските обаче!!! Какви приятели на работа при положение,че почти навсякъде минимум 80 процента от "колегите" са АДСКИ ЗАВИСТЛИВИ... ЛИЦЕМЕРНИ ДО БЕЗОБРАЗИЕ... ВСЕКИ НА ВСЕКИ СИ ГЛЕДАТ "В ПАНИЧКАТА" И ГО КОМЕНТИРАТ ЗАД ГЪРБА МУ РАЗБИРА СЕ КАКВИ ПАРИ ВЗИМАЛ И КАКЪВ ВРЪЗКАР БИЛ... ОТДЕЛНО ОТ ТОВА 80-90 ПРОЦЕНТА ВИНАГИ СА "ВРЪЗКАРИ",КОИТО ПОЧТИ НИКОИ НЕ ХАРЕСВА..
2
1
 
14
 
! Отговори
Lud преди 11 години
До кога ще прекарваме повечето си време на работа ? А сиктир и *** ви икономика, безработен докрай ! :)
1
0
 
8
 
! Отговори
hahaha преди 11 години
страшен :)

Спонсорирани публикации