Различният начин, по който мислят богатите

Понякога човек трябва да промени мисленето си, за да промени и живота си
Обновена: 27 дек 2012 14:53 | 21 дек 2012 07:54,
167
Различният начин, по който мислят богатите
Снимка: sxc.hu

Най-богатата жена в света, австралийката Джина Райнхард, предизвика истински медиен скандал, публикувайки своя статия. В нея тя обвинявайки средната класа, че не прави достатъчно, за да подсигури бъдещето си. Дали тя наистина има право?

Стив Сийболд, автор на книгата „Как мислят богатите хора“, прекарал почти три десетилетия в интервюиране на най-богатите хора по света. Неговата цел била да разбере какво отличава именно тези хора от всички останали.

1. Хората от средната класа смятат, че парите са коренът на всяко зло. Богатите хора мислят, че бедността е коренът на всяко зло.

Според Стив мозъкът на обикновения човек е промит, защото смята, че богатите хора просто имат късмет или са изкарали парите си по нечестен начин. Всички знаят, че парите на гарантират щастие, но те правят живота на хората по-лесен и приятен.

2. Хората от средната класа мислят, че егоизмът е порок. Богатите хора смятат, че егоизмът е добродетел.

Богатите хора се стремят да постигнат щастие Те не се преструват, че искат да спасят света, пише още Сийболд. Според него, ако човек не се грижи сам за себе си, няма как да помогне и на другите.

3. Хората от средната класа имат „лотариен манталитет“, а богатите притежават манталитет за бързо действие.

4. Хората от средната класа мислят, че пътят към богатството е постлан с висше образование. Богатите хора смятат, че е важно човек да придобие специфични познания.

Много богати хора нямат висше образование, но това не им е попречило да постигнат успех.

5. Хората от средната класа се стремят да имат добри старини. Богатите хора мечтаят за бъдещето.

6. Хората от средната класа виждат парите през очите на емоцията. Богатите мислят за финансите логично.

7. Хората от средната класа печелят парите си, работейки нещо, което не харесват. Богатите хора следват своята страст.

Една от най-умните стратегии на милионерите е, че правят това, което има харесва и намират начин да получават пари за него, пише още авторът.

8. Обикновените хора си поставят ниски очаквания, за да не бъдат разочаровани. Богатите хора обичат предизвикателствата.

9. Хората от средната класа вярват, че трябва да направят нещо, за да забогатеят. Богатите вярват, че трябва да бъдат нещо, за да забогатеят.

10. Хората от средната класа мислят, че трябва да имат пари, за да направят нещо. Богатите хора използват парите на другите.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Такива *** като тая *** едно време ги пращаха в гулаг ,където ръцете им кървясваха от кърптовски труд и умираха като мухи от глад,болести и изтощение.После жалките им трупове бяха просвани във обща яма да си правят компания.Компания от "единомишленици"От гулаг нямаше излизане!Жалките им алчни пръсти не докосваха пари,ами чукове и гнойни струпеи.После съсухрените им клечещи ръце стърчаха мъртви и протегнати.Получаваха нещио,да - пръст отгоре
89
4
 
8
 
! Отговори
Чубака преди 11 години
Само дето тези богаташи тип егоисти не са наясно с това, което предстои. Текущота икономическа структура е влезла в ентропия. Крахът на този вид строй е върпос на време, и е ясно, че е необратим процес. Когато си отиде си отиват и тези, който най-много му се кефят и възползват от него, демек богатите. Не е нормално да има твърде бедни и твърде богати.
88
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Под горните правила всяка Златка и Калинка би могла да се подпише. Те смятат егоизма за добродетел, имат добри рефлекси, не мислят, че пътят към успеха е постлан с добро образование, следват своята страст, правят това, което им харесва и намират начин да получават пари от него, не правят нещо, за да забогатеят, защото знаят, че трябва да си нещо, за да забогатееш, ползват парите на другите. Всичко е наред.
87
2
 
12
 
! Отговори
Горд Хейтър преди 11 години
Да мислят както си искат, и те ще умрат като нас.
86
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бгатите всъщност са нещастни хора. Имат пари,но нямат време да ги харчат. Според проучванията страни като Куба и Виетнам са едни от най-щастливите в света,а са бедни. И на богатите ше кажа:И какво,имате пари,купища,но кажете ми в гроба могат ли да влязат?И дори да влязат - няма ли да изгният?Временните блаженства носят вечни страдания в ада,защото някои искат пари за да живеят,а други живеят за да пари. Пари,пари и само пари! НЕ ВСИЧКО Е ПАРИ,ПРИЯТЕЛЮ!!
85
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Напислата статията е тотална снобка!!! Забравя откъде е тръгнала,нейният род не винаги е бил богат,защото нямат аристократична кръв. Те са рожби на буржоазията след ренесанса.
84
2
 
14
 
! Отговори
Какъв е изводът? преди 11 години
Е, нека сега ударим един поклон доземи на Ахмед Доган, човекът просто знае как да мисли правилно. Наясно е, че "Богатите хора използват парите на другите."И да оставим учителя с 450-500 лв. заплата. Първо той сам си е виновен, като не мисли по подходящия начин. Второ, не ни е необходим, защото, за да забогатеем, нямаме нужда от знания.
83
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не подценявайте средната класа,тя именно движи света. Въобще днес разликите между класите са тотално размити,средната класа е много важна. Защо? Защото тя гласува на избори,тя търси стоки и услуги,тя е работната сила,тя реално носи промените в обществото и на нея се гради самото то - защо - защото от средната класа са лекарите,учителите,хората на реда. Богатите постоянно трябва да търсят начин да пласират стоката си,чрез реклами създадени за средната класа...Двете класи са взаимно допълващи се!!
82
5
 
2
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
#98, толкова си ***, че не виждам смисъла да ти отговарям!
81
1
 
4
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
Продължение:"Стискай шепичката и втълпявай на хората да са доволни и от трошиците, дето им пускаш. Конфитюрът все остава за утре, нали разбирате ТОВА Е КРАЙНО НЕПРАВИЛНО. Смърт се поколеба. ТОЕСТ ПРАВИЛНО Е ДА СИ ДОВОЛЕН ОТ ОНОВА, КОЕТО ИМАШ. ЗА ЦЕЛТА ОБАЧЕ ТРЯБВА ДА ИМАШ НЕЩО. НЕЛЕПО Е ДА СИ ДОВОЛЕН, АКО НЯМАШ НИЩО. "!
80
5
 
2
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
#90, на твоето мнение ще отвърна с цитат от книга на Пратчет:" НО НИЕ ПОСЕТИХМЕ МНОЖЕСТВО ДОМОВЕ, КЪДЕТО ДЕЦАТА ИМАТ КУПИЩА ИГРАЧКИ, А ИМ НОСЕХМЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ. ЗАТОВА ПЪК В БОРДЕИ КАТО ТОЗИ ТЕ НЕ ПОЛУЧАВАТ ПРАКТИЧЕСКИ НИЩО. Какво ли не бих дал навремето за такова практически нищо ЗНАЧИ ВАЖНОТО Е ДА СИ ДОВОЛЕН ОТ ТОВА, КОЕТО ИМАШ? Ами тъй си е, господарю, както ще да увъртаме. Основното правило на всички божества. Стискай шепичката и втълпявай на хората да са доволни и от трошиците,
79
3
 
21
 
! Отговори
ВВВ преди 11 години
От горната статия, която бие предимно по средната класа, излиза, че един лекар, инженер, или притежател на добре развита ферма, които в нормална държава спадат към тази прослойка, е неправилно мислещ човек. А свръхпрестъпниците, които създадоха световната криза, изсмуквайки националните богатства на цели държави, просто "следват своята страст", като "мислят за финансите логично"
78
0
 
9
 
! Отговори
M2 преди 11 години
На децата трябва елементарно финансово образование още в училище. Ама на някой му изнася да излизат *** и неграмотни и после да гълтат скъпи кредити, нали!?
77
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е нужно всички да са богати,нужно е да няма бедни! Да не забравяме ,че средната класа всъщност движи света,защото тя купува стоките,тя управлява търсенето,тя е душата на света.Не трябва да има бедни,трябва да има средна класа и богата класа.
76
0
 
5
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Както много правилно е казал номер 46 - ние българите сме твърде много обременени с комунизъм за да сме богати.Много хора се чудят как така Германия сега е световна сила, богата държава, а е преживяла период на диктатура - националсоциализъм.Ами аз намерих отговора: Първо, в Германия нацистите управляват само 12 години, а не 45 като у нас. Второ, в Германия никога не е премахвана частната собственост - Мерцедес е била частна компания. И германците не са забравили как се работи!
75
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Истински богат е този,който е щастлив от това което има."
74
7
 
7
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
#87, колко точно си ***, можеш ли да ми кажеш?Според теб откъде идва богатството на тези хора? От ПАРИТЕ НА ДРУГИТЕ!За да може един *** да се вози на частен самолет 10000 пенсионера карат на хляб и половин кофичка кисело мляко на ден и зъзнат. Ако изобщо преживеят зимата.Още толкова хора бачкат по цял ден за без пари.
73
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
" Хората от средната класа мислят,"Какви хора от средната класа бе , я стига глупости . Хората от средната класа не мислят нищо подобно , защото хора от средната класа отдавна не съществуват. Всички сме работещи бедняци ,няма такова животно - средна класа. Наравно сте с клошарите ,само заемите ви са повече .Средна класа имаше за един много кратък период от време , колкото да се надуят финансовите балони,а сега като почнаха да се пукат един по един - средна класа няма да има още 2 поколения.
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Знайте че от всеки според възможностите и на всеки според потребностите НЕ СТАВА ! НЕ СТАВА ! и неможе да стане !
71
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересна статия! Дава възможност за размисъл и споделяне на различни мнения. Подобни теми трябва да се разглеждат в средните училища. Мнението на бъдещите пълнолетни зрели граждани на страната е много важно