САЩ е най-корумпираната страна в света, избухна Джеки Чан

Екшън героят си навлече гнева на американците
14 яну 2013 17:58,
23
САЩ е най-корумпираната страна в света, избухна Джеки Чан
Снимка: архив, Reuters

Екшън героят Джеки Чан пак предизвика критика – този път с изказването си, че САЩ е „най-корумпираната страна в света“, пише английският сайт The Raw Story.

„Когато говорим за корупция в целия свят, си задайте въпроса: Има ли корупция в Съединените щати? Това е най-корумпираната страна в света!“, смята звездата от „Час пик“.

Чан отново потвърди мнението си, след като му зададоха въпрос в телевизонно шоу относно корупцията в Америка.

„Разбира се! Откъде тръгна големият срив? САЩ го започна“, каза актьорът, имайки предвид световната финансова криза.

Макс Фишер – блогър във „Вашингтон пост“, нарече коментарите на Чан „антиамерикански" и според него те се коренят в несигурността на Китай.

„Коментарите на Чан всъщност отразяват общото мнение на китайския народ не само спрямо Съединените щати. Това е дълбоко вкоренено отношение и към самите себе си заради несигурността, която чувстват“, смята Фишер.

Според Джеки Чан Китай е сравнително млада страна , която през първата половина от историята си е била построена „от много хора“ и всъщност като страна е постигнала успех едва през последното десетилетие.

„Лидерите на страната ни признават, че са корумпирани. Но ние имаме напредък – виждам, че страната ни наистина има развитие и се учи“, казва екшън звездата и допълва, че всеки прави проблем от Китай просто защото тя е „влиятелна страна“ сега.

Джеки Чан, който е известен със своите бойни умения, предизвика критики в Хонконг, който беше върнат към Китай през 1997 година, след като съобщи пред китайско списание миналия декември, че протестите срещу комунизма в града трябва да бъдат ограничени.

В същото интервю той сподели, че е бил тормозен в Хонконг и той трябвало да се крие в Щатите. Актьорът сподели още, че винаги е трябвало да носи оръжие в себе си, за да се защитава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: САЩджеки чан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Макс Фишер блогър във Вашингтон пост, нарече коментарите на Чан антиамерикански",а искаше да ги нарече "антисемитски" ..... по навик.
17
0
 
0
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Помните ли пътеписа на Алеко "До Чикаго и назад" и думите на сърбина Неделкович? "Овде е такава велика корупцja, що ja нигде нема... Овде е злато император..."Дали има изненадани сто и колко години след написването.
16
1
 
0
 
! Отговори
Геле преди 11 години
До Филип 31Човек , ти *** ли си?
15
0
 
4
 
! Отговори
Обикновен преди 11 години
Браво, Джеки! Браво, Чан! Препоръчвам на тези, които го плюят да прочетат "До Чикаго и назад". От кого е написана? Ами от същия Алеко, дето говедцата знаят само нарисуван на зеленикава хартия с водни знаци и холографска лента. Четете и американска литература!
14
4
 
0
 
! Отговори
Митко преди 11 години
Да си наляга парцалите. В Америка направи кариера и едно благодаря да каже поне. Иначе като му харесва в Азия да си седи там. И хич не е толкова велик актъор. Клоун.
13
0
 
4
 
! Отговори
Чан е прав преди 11 години
Джеки Чан е честен и открит човек и такъв е като актьор. Това е истината. Трябваше някой да я каже. САЩ корумпират целия свят. Корумпират и нашите правителства, като най-мтого корумпираното ни правителство от САЩ е настоящото. Което изобщо не е правителство, поради огромната си извънмерна корумпираност. Защото корумпират и в своя територия и много вън от нея, Чан е прав - ДА, САЩ са най-корумпираната и корумпиращата държава с света. Затова никой не ги обича и не може да ги понася дори.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не харесвам Джеки Чан, най-великия хнконгски актьор си остава LESLIE CHEUNG. Да не забравяме ,че той е единственият китаец с приз Кан,за това Джекито само може да мечтае. На всичко отгоре Лесли е и един от най-популярните певци в Китай,със бляскава и продължителна кариера и сочен като един от идолите на китайският поп въобще. RIP Leslie Cheung Kwok-Wing
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Присмял се хърбел на щърбел... Корупцията в КНР не е по-малка.
10
0
 
4
 
! Отговори
Ot Germany преди 11 години
E, v USA korupcijata e legalizirana i e na mnogo visoko nivo.Politicite oficialno poluchavat zaplati i ot Haliburton, i ot drugi orazeini konzerni. A Cheney si imashe sobstvena armia security v Iraq- mnogo barzo zabravihte. A za Lobistite v Senata da ne govorim - vizte aktualnia skandal za pritezavane na orazia.
9
1
 
1
 
! Отговори
karo преди 11 години
До Филип 31Брей направо ме шашна...Поне се научи да пишеш правилно...Какво са яли май не си в час - ти сега какво ядеш да не ядеш нещо друго - само мръсотии от великите български "капиталисти"...Пък и както е тръгнало може и да я стигнем Америка - както е тръгнало не стига ,че нямат пари , ами и се избиват като мравки...На Джеки само можеш да му духаш по филмовия път...Аман от ***...
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хаха, Филип 31 от коментар номер 4 е допуснал толкова грешки в две изречения, че се чудя дали не е по-добре да си образован комунист или неграмотен анти нещо си. Боже, Боже, как е възможна подобна малоумност и интелектуална бедност. Учете се да пишете, братя Българи!
7
0
 
3
 
! Отговори
ined преди 11 години
Джеки Чан не е бил в България и затова не знае къде е най-голямата корупция.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
неее,Джеки по корумпирана от Бг.няма.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Китайчето им го каза на мръсната еврейска ***!
4
2
 
1
 
! Отговори
Филип 31 преди 11 години
Джеки чан коумонист ли е?...бре браво на него, винаги съм знаел, че е доктатор тоя котка.. Ккогато в Америка са били добре в Китай са яли котки и кучета..*** Никой никога не може да стигне Америка ,един ден пак ще е добре
3
2
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Щото не е ходил в Русия... - Депардьоф вече е на ясно...
2
1
 
6
 
! Отговори
ioannidis преди 11 години
Браво, един най после да каже истината
1
2
 
2
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Джеки Чан нали е...хамериканец,а е китаец само във...филмите,които прави.