Ей, Мими, къде ти е Величко, подвикват на Милица Гладнишка

Актрисата от "Етажна собственост" разказва за най-комичните случки с фенове
Обновена: 1 фев 2013 15:40 | 1 фев 2013 15:40, Мария Дуковска
2
Ей, Мими, къде ти е Величко, подвикват на Милица Гладнишка
Квартет "Дивото зове". Снимка: София Вълкова

Милица Гладнишка е актриса и джаз певица. Тя се превърна в звезда само за няколко месеца благодарение на комедийния сериал „Етажна собственост“, в който играе ролята на Мими – властната жена на домоуправителя Величко.

Тя даде интервю за Az-jenata.bg, в което разказва за себе си и за Мими, разбира се.

Какво не сте казвали за себе си още в никое интервю?

Аз съм едно момиче, което обича живота, музиката, смеха и иска хората да са щастливи. Работохоличка, но и романтичка, и завеяна мечтателка. Това съм аз, Милица Гладнишка. Обичам природата и вярвам, че най-важното нещо за един истински човек е да уважава живота във всичките му форми и да върти в себе си яркото кълбо на щастието, което зарежда не само него, но и околните.

Спират ли ви често хора, които ви бъркат с екранната ви героиня от сериала „Етажна собственост“? Имате ли комични случки с фенове?

О, постоянно ме спират, подвикват ми: „Ей, Мими, къде е Величко?“, искат ми автографи. Хората са много мили. Аз съм народен човек и обожавам да си говоря с тях. На концертите си, ако не закача някого, ако не установя контакт с публиката, просто не се чувствам жива. Енергията, която ми дават хората, ме зарежда с дни и ме кара да летя. Обичам ги!

Обикновено, когато ме видят на живо, всички казват, че на екрана изглеждам по-едра, да не кажа по-дебела и по-възрастна, а в живота съм едно красиво момиче. И тогава започват поканите за кафе и кино и т. н. Приятелка съм с мои почитатели във Facebook, от магазините, където пазарувам, и за мен тези хора са като семейство.

Властна жена ли сте като героинята си в сериала или сте коренно различна?

Не съм властна жена, но си отстоявам правата и не обичам демагозите. С Мими нямаме нищо общо освен любовта към хляба. Обожавам тази героиня, защото е много цветна, шантава, луда, простачка, диктаторка и какво ли още не – все неща, които - с изключение на лудостта, не си позволявам в живота. Голям смях пада на снимачната площадка.

Освен с актьорската си работа, вие сте популярна и като джаз певица. Какво ви дава музиката? И слуша ли българинът джаз?

Музиката ми дава криле. Джазът в момента е на върха в България. Клубовете са пълни, хората се веселят, танцуват, дори идват облечени в характерния стил на суинга или 20-те години на XX век. Това е една епоха на възраждане след войните, когато всички решават, че трябва да се радват на живота, да бъдат пъстри и луди. С квартета „Дивото зове“ – Васил Спасов – пиано, Борис Таслев – контрабас и Атанас Попов – барабани, ние вдигаме публиката на крака, разсмиваме и най-тъжните! Това е целта ми – хората да са щастливи и усмихнати, да общуват и да лудеят. Музиката е дълбоко втъкана в мен по рождение. Майка ми е тромпетистка, сестра ми е виолистка, аз от малка свиря на пиано.

Останалата част от интервюто може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Meryl преди 11 години
Милица е уникална - и като талант,и като човек!!!Без съмнение й предстои страхотна кариера,абсолютно го заслужава!Удоволствие е да я гледа и слуша човек,много светла душа :)))
1
0
 
3
 
! Отговори
Вики преди 11 години
Етажна собственост е супер и ти Мими но защо го спряха ???