Хоакин Финикс: Не съм приключил с киното

Талантливият бунтар на Холивуд дава интервю в новия брой на списание Esquire
15 ное 2013 11:33, Теодора Драгоева
4
Хоакин Финикс: Не съм приключил с киното
Снимка: сп.Esquire

Звездата от хитовете „Гладиатор" и „Историята на маркиз Дьо Сад" Хоакин Финикс заявява съвсем честно и отговорно, че не е приключил с актьорската професия, въпреки че преди години се зарече да се махне от филмовия бизнес (през 2008 година той си пусна буйна брада и дълга коса, а много медии написаха, че е пред психически срив, тъй като открито говореше срещу кино гилдията и заяви, че ще зареже актьорската професия).

Три пъти номинираният за награда „Оскар" актьор позира в новия брой на списание Esquire, Великобритания и дава откровено и ексклузивно интервю пред изданието. Хоакин, който прибра награда „Златен глобус" за ролята си на музикалната легенда Джони Кеш в хита „Walk The Line" през 2005 г., казва, че дори след 30 години в този бизнес, все още изпитва страх: "Киното не ми е омръзнало. Във всеки нов филм се чувствам така, сякаш заставам за първи път пред камерата. Аз треперя неконтролируемо и съм супер нервен."

Оригиналната фотосесия с Финикс е направена пред дома му в близост до известното шосе „Мълхоланд Драйв", което се намира в горната част на възвишенията около Ел Ей и по-точно в квартала на лошите момчета на Холивуд - „Холивуд Хилс" (тук живеят Джак Никълсън, Уорън Бийти, а в миналото и Марлон Брандо).

Актьорът разказва пред изданието, че до голяма степен смята кариерата си за късмет и мисли, че не заслужава да бъде толкова известен, колкото е всъщност.

Той добавя с пренебрежително отношение към себе си следното: "Харесва ми да бъда просто един служител на снимачната площадка, който се опитва да се хареса на режисьора и да оправдае очакванията му."

Хоакин споделя още, че мисли прекалено рядко за себе си и не се взима твърде на сериозно. Добавя, че много му се иска да каже, че обича европейското кино, за да изглежда интересен и умен в очите на хората, но е факт, че предпочита да гледа глупави американски комедии от сорта на „Доведени братя" с Уил Фарел.

Вижте кадрите с непредсказуемата звезда в галерията на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
абориген преди 10 години
Този съм го виждал някъде.
2
0
 
10
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
"талантливият бунтар"... А защо не "лошото момче", хайде стига с тези клишета.
1
1
 
33
 
! Отговори
Стършел преди 10 години
Много талантлив актьор.