Крисчън Бейл - акторът, който мрази славата

От Батман до Мойсей – всяка роля му отива
3 дек 2013 19:12,
10
Крисчън Бейл - акторът, който мрази славата
Снимка: сп.Variety

Крисчън Бейл винаги е бил един от актьорите с най-енигматично и нетрадиционно излъчване. Скоро последният Батман ще се появи в два нови филма - криминалната драма „American Hustle", в която си партнира с Брадли Купър и Ейми Адамс и в трилъра „Out of the Furnace", където играе със Зое Салдана и Кейси Афлек. По този повод две списания слагат загадъчния Бейл на своите корици през декември. Това са изданията Details и Variety.

Силното присъствие на Крисчън винаги изпълва с възхищение феновете му. Той неслучайно е един от актьорите, които нямат нужда от реклама.

Някои кинокритици дори смятат, че 39-годишният Крисчън е един от най-добрите актьори на своето поколение, но без да има никакъв интерес към славата. Той е елегантен, висок и красив, но често играе физически непривлекателни персонажи (подобно на Шон Пен и Хоакин Финикс), сякаш за да прикрие визията си.

Освен това той е и един от актьорите, които най-ревностно пазят личния си живот от медиите. В момента знаменитият британец снима епоса на Ридли Скот "Exodus", в който играе Мойсей и затова е с брада.

А ето и няколко акцента от интервютата с Крисчън за Details:

За това как точно си избира ролите:

"Гледам различни страни, а не цялата картина, ако трябва да бъда честен. По принцип съм непоследователен. Понякога се спирам на една роля заради характера на героя, друг път е заради режисьора, понякога ме грабва сценарият, а понякога и трите накуп. Случвало се е да приема дадена роля просто защото се налага да работя или защото ми се прави нещо. Като погледна назад към филмите, които съм направил, имало е най-разнообразни причини да поема въпросните роли. Никога не са били едни и същи."

За това, че актьорската професия все пак е част от бизнес машината на Холивуд:

"Аз съм ужасен бизнесмен. Нямам никаква идея как мога „да продам" добре даден филм. Не знам защо хората гледат някои лоши филми, а пропускат други, които са много добри. Трудно е човек да се чувства творец в една сфера, където бизнесът е от толкова първостепенно значение. Все пак в киното има твърде много креативност, така че не може да бъде като всеки друг бизнес."

За това, че Бен Афлек ще поеме ролята на Батман в следващия филм за човека-прилеп – нещо, на което феновете реагираха доста зле онлайн:

"В интернет няма средно положение – там има само екстремни усещания. Или те обожават, или те ненавиждат. Знам, че Бен се съмнява дали не е било по-добре да откаже ролята, но не трябва да прекарва и една минута в притеснения по тази тема. Сигурен съм, че ще се справи блестящо!"

Вижте снимките на Крсичън за изданията в галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
The prestige няма нищо общо със зрителна измам мой... Гледай ги пак..
9
1
 
1
 
! Отговори
razgradski pop преди 10 години
Скъпи коментатори, научете се да пишете на български и след това коментирайте актьорското майсторство на Hollywood..
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Актьор от висока класа, красив мъж, нетрадиционно излъчване и начин на живот - нехарактерни за Холивуд (но той си е британец). Това, че е "приятен актьор" е най-нелепото, което може да се каже за него. Няма нищо сладко и меко в този човек. Той е майстор на пресъздаването на "тъмни" образи.
7
0
 
6
 
! Отговори
Valeri Kostadinov преди 10 години
Фаворит ми е сред останалите актьори!
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Страхотен актьор наистина и много симпатичен, чак се очудвам , че няма злобни коментари, друг около който не се вдига *** холивудска врява от това поколение..и също страхотен - Дмим Кавиизъл..който игра Христос в "Страстите Христови"
5
1
 
5
 
! Отговори
просто човек преди 10 години
The Prestige!Опитаха се тази година да направят подобие на негов гръб "Зрителна измама", но не успяха!Жалък опит с ефекти!Велик актьор наистина!
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕквилибриумПриятен актьор
3
0
 
11
 
! Отговори
Guest3 преди 10 години
"American Psycho", "The Machinist" и "The Fighter" за мен са Номер 1!!!
2
0
 
15
 
! Отговори
ivan00000 преди 10 години
Страхотен актиор е най важното, е че е и истински човек...да е жив и здрав!
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледал съм всичките му филми, любимец ми е.