Клеър Дейнс: Не ме интересува дали съм красива на екрана

Актрисата споделя, че се гримира за 15 минути преди снимки
7 дек 2013 09:16,
5
Клеър Дейнс: Не ме интересува дали съм красива на екрана
Снимка: сп. Glamour

Талантливата актриса Клеър Дейнс позира за поредната си корица на списание, този път за януарския брой на американския Glamour. 34-годишната блондинка е заснета от фотографа Норман Жан Рой, а в изданието обсъжда темата "феминизъм". Дейнс буквално сияе в красивите тоалети на марките Derek Lam, Michael Kors , J Brand, Chloe и Alexander Wang, а в същото време твърди, че не е суетна и че изобщо не се интересува от това как изглежда на екрана.

Ето и няколко акцента от интервюто с Клеър:

За позицията си за феминизма:

"Да, аз съм феминистка. Смятам, че днес жените имат по-голяма свобода и по-голямо влияние, отколкото някога са имали, но пак не са равни с мъжете. Равенството между половете просто не съществува. Жените са по-слабо представени и в кино гилдията. Има много по-малко жени режисьори, например.

За това как пресъздава толкова силни емоции на екрана (в сериала "Вътрешна сигурност"):

"Мисля, че на много хора им е неудобно да изразяват своите емоции, но аз нямам този страх, особено когато става дума за моята работа. Наистина никога не съм била загрижена за това как изглеждам на екрана, дали съм красива.... Това не е важно за мен. Загрижена съм за характера, който пресъздавам. По принцип си правя грима за снимките за 15 минути, а не за час и половина, както някои други актриси."

За това, че е известна от тинейджърските си години:

"Аз съм щастлива в 30-те си години. Чувствам се по-ясно за това коя съм и по-малко се извинявам за това, което не съм. Слагам си по-малко ограничения и съм наясно с това, на което съм способна. В 20-те си години преминах през много предизвикателна. Част от този период беше болезнен. Радвам се, че преминах през тази фаза."

За щастливия си брак с британския актьор Хю Данси:

"Когато срещнах Хю, все още се лутах в живота. Тогава обаче сякаш много от тайните в живота ми бяха разкрити. Казах си, че това е човекът, с когото искам да прекарам остатъка от живота си. С мъжа ми сме заедно от 7 години, но все още се чувстваме като младоженци."

Вижте снимките на Клеър в галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
supernova® преди 10 години
И всички коментари са негативни защото една жена публично се е обявила за феминистка, а бай ви *** не признава таквоз чудо ;)
2
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доста грим е нужен за да заприлича на нещо...
1
5
 
13
 
! Отговори
7 преди 10 години
15минути за гримиране,?!О,Я СТИГА ПРЕВЗЕМКИ!преди снимки се слага професионален грим и няма значение какво ТИ си мислиш!