Стив Ъруин знаеше, че умира!

Оператор разказа за последните минути на Ловеца на крокодили
Обновена: 12 мар 2014 20:02 | 12 мар 2014 19:29, Красимир Ангелов
50

Снимка: Reuters

Известният австралийски ловец на крокодили Стив Ъруин знаеше, че умира, след като го прободе огромна риба скат, разказа за пръв път единственият свидетел на трагедията през септември 2006 г. - операторът Джъстин Лайънс, цитиран от Асошиейтед прес.

"Говорехме му да мисли за децата си и да се държи. А той само ме погледна спокойно и каза "Умирам". Това бяха последните му думи”, разказа Лайънс.

През осемте годни след смъртта на Стив Ъруин операторът почти не е говорил за инцидента. Сега той каза, че иска да изясни как точно е умрял приятелят му, включително и да отхвърли слуха, че Ъруин е извадил сам шипа на рибата от гърдите си.

В деня на инцидента Ъруин и Лайънс снимали документален филм на Големия бариерен риф, когато видели двуметровата риба скат. Те я снимали няколко минути във вода до гърдите, а след това решили да направят последните кадри как тя отплува.

Внезапно обаче тя започнала да удря бясно Ъруин с шипа си и острата опашка преминала през гърдите на водещия и пробол фатално сърцето му.

"Рибата скат вероятно помисли сянката на Стив за тигрова акула, която й е враг. Дори не разбрах, че го е пронизала, докато не направих панорамните снимки и не видях, че Стив е в локва кръв”, разказва Джъстин Лайънс.

Снимачният екип веднага издърпал Ъруин в лодката и се е опитал да притисне раната, от която течала кръв. Лайънс му направил изкуствено дишане, но нищо не е могло да спаси популярното лице от научнопопулярните филми.

Фактът, че Ъруин, известен с дръзкото си поведение към крокодили, отровни змии и други опасни животни, намери смъртта си при среща с обикновено сравнително кротко създание, шокира  почитателите му. Лайънс обаче сподели как винаги е мислел, че приятелят му ще свърши живота си необичайно и няма да пострада нито от крокодил, нито от акула, защото бил толкова добър в общуването с тези животни.

Задържането при подобни травматизиращи събития може да е много много лошо. Щастлив съм, че най-накрая разказах за това", завърши разказа си  Джъстин Лайънс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: скатСтив Ъруин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние сме пришълци на тази планета а животните нейните стопани. Стив беше чаровник. МНП. Хайде яе трябва да обслужа кучето.
30
0
 
1
 
! Отговори
наму преди 5 години
До БКПВинаги ше има едно затъпяло *** да *** коментарите!
29
0
 
33
 
! Отговори
ЕМИ М преди 7 години
Навършиха се 10 г.от смърта на този велик човек с огромно,смело и преливащо от любов към природата сърце.Поклон пред паметта му!
28
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хвала на такивий воини!
27
1
 
62
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
Много тъжно! Велик беше Стив! Няма да бъде забравен, никога!
26
1
 
106
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Стив се навираше в устите на крокодили, отровни змии и други зверчета, но той не го правеше с користни цели. Не ги измъчваше, не ги убиваше. Той показваше, че обича животните и дори беше директор на зоопарк. Той беше ТВ легенда и ще бъде запомнен, дори с безумните му занимавки с опасни твари. По-хубаво е човек да бъде запомнен по този начин, отколкото като престъпник или пък изобщо да не бъде запомнен с нищо, анонимен случайник, както господата, обиждащи ловеца на крокодили.
25
1
 
98
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голяма работа беше, лека му пръст на човека.
24
12
 
39
 
! Отговори
БКП преди 10 години
а нашият СЕРГЕЙЧО лови без ръце питоня на ДОГАНЧО и му прави едни хватки докато пусне ***... наричаме го анадолкият удушвач...обича да убива питони и питончета като партизанче мандра
23
1
 
86
 
! Отговори
моряка преди 10 години
Продължавам да гледам старите предавания със Стив и новите с Тери и децата им.Любовта им към животните и филмите,които излъчват са ПРЕКРАСНИ!
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Под номер 35 коментара е написан от МОРЯКА.
21
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прекланям се пред делото на този невероятен човек!Жена му Тери и децата му продължават да вървят по неговия път,така имам усещането,че той е сред нас и няма да бъде забравен!Дълбок поклон!
20
1
 
90
 
! Отговори
Ива преди 10 години
Страхотни предавания правеше и обожавах да го гледам. Ентусиазмът му беше заразен. Жалко, че си отиде толкова бързо, голяма загуба...
19
0
 
24
 
! Отговори
schade преди 10 години
mnogo dobar,strahoten-noiavno preroden duh.mnogo provokativen bese.mir na praha mu,strahoten...
18
2
 
56
 
! Отговори
123 преди 10 години
Предаванията му бяха изключително интересни, но в доста моменти прекалената близост и контакт с животните бяха излишни и дразнещи , а какво остава и за самите животни. И все пак жалко за човека , беше голям професионалист .
17
0
 
81
 
! Отговори
uun преди 10 години
Този човек беше голям професионалист така че моля ви не пишете глупости
16
22
 
13
 
! Отговори
до 16 преди 10 години
Ами като си толкова жаден за слава *** и ти се жертвай за някое шоу бе тарикат,сигурно децата на този човек,жена му и близките не предпочитат да е бил неизвестен и жив отколкото сега-известен и умрял.Бай ти онзи за който намекваш ти пише,че човек трябва да живее целесъобразно и разумно без да влиза в противоречие с Природата,но ти май си плъха,защото не схващаш намеците на практичните хора а съдиш за тях по измислените им никове Хайде трепи се лъве-ще поговорим за теб три дена и ще те забравим
15
2
 
101
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Беше голям, а на *** изобщо не обръщайте внимание !
14
1
 
87
 
! Отговори
хидко преди 10 години
спомням си много добре когато съобщиха за смъртта му. не можех да повярвам и мислех, че има грешка... нямаше, за съжаление. мир на праха му!
13
108
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак много изкара.Незнам колко *** трябва да си за да си пъхаш главата в устата на крокодил като го пляскаш по главата и се опитваш да говориш на зрителите ,че силата на захапката му е 5 тона.Или пък да биеш по носа чера мамба или кралска кобра със показалец пак обяснявайки на камерата ,че едно ухапване на тази змия е достатъчно да убие 10 коня... Имаше и други безумия ,но тези съм запомнил като фрапиращи.Цял живот си го търсеше.Е намери го най-накрая.
12
1
 
131
 
! Отговори
2012 преди 10 години
Предлагам да не обръщаме внимание на *** коментари за един голям Човек !