Къци Вапцаров: Бях мазен, потен, надебелял...

Шоуменът се борил 3 години с алкохола
Обновена: 27 мар 2014 14:17 | 26 мар 2014 11:06, Александър Попов
37
Къци Вапцаров: Бях мазен, потен, надебелял...
Снимка: Булфото

Къци Вапцаров определено изживява ренесанс като шоумен след дълги години зад кулисите. В интервю за сп. Story той разкрива, че през своя живот много пъти е бил бутан на земята, но днес се чувства щастлив човек, справил се много от зависимостите си. Две от които телевизията и алкохола.

Къци е от хората, които предизвикват полярни мнения. Някои откровено не го понасят, други се трогват от мъдростта и спокойствието, с които приема откровената агресия към себе си, обърнал се през последните години към духовното.

Той признава, че най-големите разочарования са свързани с телевизията.

"Малко хора го разбират, но телевизията е пристрастяване, като наркотична зависимост. Аз знам какво е да имаш зависимост. Много обичам шоколад, например. И към алкохола съм имал зависимост, знам колко е тегаво да седнеш на маса и ръката ти сама да хваща чашата. Много е болезнено, когато нещо, към което си пристрастен, спре. Но аз съм много позитивен човек, успях да се излекувам от тази болест телевизията. Днес вече мога и без нея. Това е много важно", казва шоуменът.

Един от болезнените му спомени е, когато го отстраняват като водещ на "Супершоу Невада" през 1993 г.

"Бяхме на върха на славата. Според едно социологическо проучване кои са най-популярните тв личност, на първо място беше Кеворк, после – Гарелов, и аз бях трети, със 60-70%. Но животът ме е научил да не се разправям. Само стиснах ръката на Митко, казах "Желая ви успех" и излязох от офиса", спомня си Къци.

Къци е успял да се пребори и с още една зависимост - алкохола.

"Неприятно ми беше да се гледам. Бях почервенял, мазен, потен, надебелял. 75 кг за мен са много, с 10 над нормалните ми. Имах шкембе. Ядях много и пиех много. Една нощ, беше 2000 -та година, бяхме на Златни пясъци. Прибрах се на 5 уискита, погледнах се в огледалото и се погнусих от себе си – в огледалото видях една свиня! Грозна картинка. И си казах – стига! Жена ми и детето спяха, аз всяка нощ пиех с едни мои приятели музиканти, които имаха един пиано бар там. И бяха такива купони, до 5 часа сутринта – песни, танци и много пиене, разбира се", признава Къци.

Отказването от градусовите напитки не се оказало лесно, отнело му три години. Сега си позволява по някоя бира, но с отвращение.

"Пиенето е социална дейност, повечето хора пият, за да се приобщят към останалите, защото се чувстват неудобно да кажат, че са на вода и сок, да не им се смеят. Това е същото, като да се срамуваш, че караш евтина кола или имаш обикновен телефон. Аз това вече съм го преживял. Вече не се срамувам да кажа, че имам стар модел телефон, че карам обикновена кола и се обличам семпло. И че не пия в компания. Не се чувствам потиснат от това", категоричен е шоуменът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: Къци Вапцаров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво. Къци е голям. Винаги говори спокойно и се държи възпитано.
30
1
 
9
 
! Отговори
пияница преди 10 години
браво къцка
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пийте бира с отвращение-Къци знае защо.
28
6
 
1
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
До зависим: А, иЗкаш ли да се изакаш?
27
2
 
30
 
! Отговори
azz преди 10 години
ПРАВ Е КЪЦИ.БРАВО!
26
2
 
6
 
! Отговори
Стоки преди 10 години
На Къци кофти са му само вицовете. :)
25
2
 
54
 
! Отговори
diavolcheto преди 10 години
Готин е Къци! Не само спокойно и обосновано изказва мнението си, но не се и страхува да го сподели. И казва това, което мисли, казва истината. А не, като повечето хора: едно мисли, друго говори, трето прави. Аз го харесвам и се радвам на мъдростта му. Що се отнася до несправедливите удари по таланта му, ето отговора, чрез думите на великия Паганини: " На успелите - завиждат. На талантливите - вредят. На гениалните - отмъщават ".
24
1
 
30
 
! Отговори
Андроид преди 10 години
До крайМен ако ме питате, по - добре да си зависим от здравословен начин на живот, отколкото от алкохола ;)
23
3
 
47
 
! Отговори
Факт преди 10 години
Единствения нормален човек който съм виждал по изпадналата бг телевизия последните години. Голям пич! за сметка на това кеворк,гарелов и цонев са такива пумяри, че те задължават да си изтриеш бг програмите
22
19
 
9
 
! Отговори
край преди 10 години
Къци сега е с нова зависимост - зависимост от здравословен начин на живот. От зависимостите къци не може да се избяга- зависим си от Родителите от децата ти от жена ти.
21
1
 
76
 
! Отговори
Andi преди 10 години
Симпатичен ми е, общо взето кротък и възпитан човек. Рядко срещано явление сред публичните личности за жалост!
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 17 Абе дискавърчо, я прочети к'во е имал предвид тоя Къци бе. Казал е че ПОВЕЧЕТО хора пият ,за да НЕ изглеждат зле в очите на другите, а не че е имал тези хора предвид само които се насилват да пият заради другите. Стига ме разсмивахте с Къцито бе. *** изводите ***.
19
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 9Ти на колко си години бе, приятелю? В какви компании дружиш, че покрай теб някои от аверчетата ти които пият, пият от зор и се насилват за да изглеждат голямата работа в очите на другите? 8 ми или 9-ти клас си? Щото аз когато бях в тези класове се правех на пияч с моите авери за пред по-дъртите авери на маса. Сега съм 33 годишен и си поркам сам и не ми трябва да се правя за пред някой че пия. А като се съберем на маса и женско и мъжко пие като съдрано защото е пристрастено към алкохола.
18
2
 
18
 
! Отговори
зависим преди 10 години
Изкам тук да кажа и по скоро да протестирам затова, че на алкохола няма надпис както на цигарите не е изписано , че алкохола вреди и убива! Също така да забранят рекламите на бира и спиртни напитки, защото Според мен това подтиква подсъзнателно към употребата му! А нали уж в ЕС човека е най важен....
17
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 20 Да, и дано се е отказал от навика да се смее сам на себе си след като е разказал малоумния си виц.
16
7
 
18
 
! Отговори
жеко преди 10 години
дано се е отказал от зависимоста да разказва вицове
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 17Дискавъри, е как да е нямал пиячите предвид, като самият той говори за пристрастеността си към алкохола???? И аз не виждам как можеш да имаш проблем с алкохола ,ако е така както ти го казваш- да пиеш само с приятели на маса, а през другото време да си на вода и сок???? Или викаш всеки ден си с приятели на маса , които яко жулят алкохол? Хайде бе!
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 9Дискавъри, май наистина не можеш да разбереш тоя с ник пияч, защото не си пияч, като него. Аз съм примерно пристрастен също към алкохола и може да се каже че съм пиянка, когато почивам и несъм на работа. А това ми се случва много рядко през седмицата, както днес примерно, защото съм настинал и съм в болнични. Мога да ти кажа,че изобщо не ми трябва да се правя пред някой че пия, защото аз си пия най-често сам вкъщи. И в момента си пия една загорка тука за добър ден. Ти с Къци не ни разбирате
13
33
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Пиенето е социална дейност, повечето хора пият, за да се приобщят към останалите, защото се чувстват неудобно да кажат, че са на вода и сок, да не им се смеят."Единствено с тази негова мисъл не мога да се съглася, защото е меко казано ***. Значи пием, защото да не ни се смеят на масата пиячите, ако не пием с тях? Тъпо Къци, тъпооо.
12
18
 
6
 
! Отговори
до 9 преди 10 години
Е друго си е предполагам да си 85 килограма и да се чувстваш"Бях мазен, потен, надебелял" и после алкохола да ти е виновен.Аз поне като пия не съм някоя мъжка примадона като Къцито, на който професионалната му деформация "за да изглеждаш добре"е стигнала до такъв комплекс, че да имаш повече на ум това дали те харесват хората, вместо да изглеждаш човек в собственните си очи.Ама както и да е.Най- важното е публиката да ти ръкопляска като въртиш "колелото на късмета" да цифтиш с искуственна усмивка