Обвиниха Уди Алън в расизъм

Умишлено не правил кастинг с афроамериканци
12 апр 2014 08:58, Александър Попов
27
Обвиниха Уди Алън в расизъм
Снимка: Reuters

Холивудският режисьор Уди Алън отново се оказа под обстрела на критиката. Американската преса е възмутена от факта, че в неговия мюзикъл "Куршуми над Бродуей", театрална адаптация по филма му от 1994 година, няма нито един чернокож актьор.

Алън от своя страна настоява, че не е подбирал актьорите за мюзикъла по расов признак. Но "Ню Йорк дейли нюз", като се позовава на свои източници, твърди, че "ексцентричният режисьор" е поискал лично помощникът му да не прави кастинги с афроамериканци, пише БТА.

Според журналистите, тази молба изглежда доста странно, като се има предвид фактът, че в прочутия харлемски нощен клуб "Котън клъб", за който се разказва в мюзикъла, през 20-те години на миналия век повечето посетители са били чернокожи гангстери.

Изданието напомня, че преди време Уди Алън бе критикуван жестоко, тъй като във филмите му не присъстват хомосексуалисти и не се засягат проблемите на еднополовата любов.

"Ню Йорк дейли нюз" отбелязва още, че в друг бродуейски мюзикъл - в "След полунощ", където също се разказва за
легендарния "Котън клъб", почти всички роли се изпълняват от афроамериканци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: Уди Алън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
32
 
! Отговори
Евроатлантик преди 10 години
"Изданието напомня, че преди време Уди Алън бе критикуван жестоко, тъй като във филмите му не присъстват хомосексуалисти и не се засягат проблемите на еднополовата любов"А педофили и некрофили защо няма?Зоофили също.Това е дискриминация!
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нямало нито един чернокож...е що пък трябва да има, ако не е имало нито един подходящ чернокож за работата, трябва ли да вземе някой само и само да има в името на демократичните ценности?!
2
2
 
36
 
! Отговори
Fan преди 10 години
До преди години бесеха *** по улиците, сега става обратното - обратна дискриминация, но спрямо белите хора.Откъде накъде режисьор трябва да се съобразява с разни *** и да включва във собствените си филми 'хомосексуалисти и не се засягат проблемите на еднополовата любов'?!??!!И защо във всеки филм трябва да присъства винаги дежурния 'афроамериканец'?!??!Това не е ли според сценария, желанието и т.н на режисьора?
1
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Продукцията си е негова, ако иска и само с китайци ще си направи кастинг.Айде аман вече от тая жалка толерастия.