Знаменитости отдадоха почит на Джоан Ривърс

Актрисата ще бъде погребана в неделя в Ню Йорк
5 сеп 2014 16:30,
0
Знаменитости отдадоха почит на Джоан Ривърс
Снимка: Reuters

Известната с пиперливия си език комедийна актриса и телевизионна водеща Джоан Ривърс, която почина на 81-годишна възраст от усложнения след прекарана операция, ще бъде погребана в неделя в Ню Йорк, съобщи Контактмюзик.

Още по темата
Новината за кончината на Ривърс беше оповестена от дъщеря й Мелиса, която отдаде почит на майка си заедно с редица известни личности, цитирани от Ройтерс и Асошиейтед прес.

"Най-голямата радост в живота на майка ми беше да кара хората да се смеят. Колкото и трудно да изглежда това сега, знам, че последното й желание би било всички ние скоро да се засмеем отново", се казва в изявлението, направено от Мелиса Ривърс.

Изявлението на телевизия Е!, която излъчва популярното шоу "Модна полиция" на Джоан Ривърс, гласи: "Десетилетия наред Джоан караше хората да се смеят. Тя направи революция в комедията, беше безкрайно отдадена на мисията си да ни забавлява и остави траен отпечатък върху хората, работили с нея, както и върху легионите си фенове".

"Джоан Ривърс караше милиони хора по света да се смеят, гордееше се с еврейските си корени и открито заявяваше подкрепата си за държавата Израел. Много ще ни липса и изпращаме най-дълбоки съболезнования на близките й", се казва в изявлението на израелския премиер Бенямин Нетаняху.

"Никой не обичаше живота, смеха и приятното прекарване повече от Джоан. С нея човек винаги ставаше от масата с усмивка. Пред света тя беше шумна, често скандална и забавна изпълнителка, която разсмиваше милиони, докато в личния си живот беше въплъщение на елегантност и класа. Ще ми липсва много", гласи изявлението на телевизионната журналистка Барбара Уолтърс.

Актрисата и певица Лайза Минели пише във Фейсбук: "Джоан Ривърс беше моя скъпа приятелка и ще ми липсва много, но винаги ще помня смеха и приятелството, които тя внесе в живота ми".

"Тази жена беше пионер за останалите дами, стремящи се към кариера в комедията", казва популярният водещ Дейвид Летърман.

"Невероятна жена и прекрасна приятелка. Енергията и талантът й бяха безгранични", споделя магнатът Доналд Тръмп.

"Джоан Ривърс винаги ще бъде пионер. Тя показа пътя на много комици. Много ми е тъжно, че си отиде", пише в Туитър популярната водеща и комедийна актриса Елън де Дженъръс.

Кели Озбърн, съводещата на шоуто "Модна полиция", споделя на страницата си във Фейсбук: "Съкрушена съм от загубата на моята скъпа Джоан. Тя не само ми беше шеф, но и учител, терапевт, най-близък приятел, вдъхновение. Окуражителният й глас винаги ще звучи в главата ми".

Междувременно Асошиейтед прес съобщи, че смъртта на Джоан Ривърс прави неясно бъдещето на шоуто й "Модна полиция" по телевизия Е!.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари