Звездите, които не вярват в Бог

Сред тях са звездната двойка Анджелина Джоли и Брад Пит
Обновена: 5 ное 2014 10:49 | 5 ное 2014 10:48, Мария Дуковска
99
Звездите, които не вярват в Бог
Анджелина Джоли; Снимка: сп.ELLE, САЩ
Религията заема огромна част от нашата култура. Въпреки това не всички известни личности са съгласни с идеята, че Бог съществува.
 
Някои от тях са заклети атеисти, които не вярват в мощта на Всевишния, а други просто заявяват, че не се интересуват от това дали има Господ.

Някои от тези знаменитости твърдят, че въпреки че не вярват в Бог, се имат за духовни хора. Например през 2000 г. Анджелина Джоли каза: "Не чувствам необходимост да вярвам, че има Бог. Смятам, че във всеки един човек има нещо духовно и божествено. Предпочитам да не вярвам в нищо, отколкото да правя това, което другите ми казват, че трябва да направя."

Нейната половинка Брад Пит също е атеист и беше казал: "Много хора смятат религията за вдъхновяваща, но лично мен тя ме задушава. Израснал съм в християнско семейство и си спомням, че като дете поставях под въпрос много неща, написани в Библията."

По-интересното в случая е, че Брад и Анджелина се ожениха преди два месеца в собствения си параклис, в имението си във Франция "Шато Миравал". ​​

Вижте в галерията на Tialoto.bg кои са другите девет звезди, които не вярват в Бог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
Нели преди 9 години
Религията е създадена за да контролира човешкото сизнание и поведение, за да манипулира, но тя не прави хората духовни.Бог не може да бъде обект на човешката мисъл, той е извън нашите представи и измерения. Най-общо казано Бог е самият живот, той е природата на нещата, той не е нещо извън нас и само чрез духовно и интелетуално развитие и самопознание можем да се доближим до идеята за Бог.
79
1
 
3
 
! Отговори
леле преди 9 години
Само на мен ли ми се струва или "Вярвай в мен или ще отидеш в Ада" си е чиста проба изнудване? Значи някой може да отиде да изнасили, убие, окраде някой; после прасва няколко молитви и работата е готова, простено му е. А аз да не правя никому нищо, но да не вярвам в този "Бог" и отивам в Ада? Това закономерно и справедливо ли е ? Къде остана онази приказка "По делата им ще ги познаете"...
78
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В цялата човешка история няма друга религия в името на коята да са избити повече хора от християнската. То не са кръстоносни походи, инквизиции, конквистадори и какво ли не. Негативното отношението към евреите също. Жертвите са неизброими. Католическата църква е стопирала стотици години научното развитие на човечеството. Едва преди няколко години от Ватикана извадиха на бял свят проучвания на Леонардо, които ако са ползвани от учените след него светът да е различен.
77
3
 
5
 
! Отговори
бг преди 9 години
Отвори в нета и напиши Библията е факт -кратко клипче,което дава много добра информация! Гледай и се информирай!чао
76
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бгПърво яно има човек има нуждата да търси на кого да се подчини. По натам кучета я яли теорията.Кой е създал създателя не ни касе.Второ явно човек щом е грешен е грешно създаден от създателя, нещо за което обаче носи отговорност.Трето наистина става дума за нужа.Нуждата от бащата, наставника, авторитета, алфа мъжкият. Става дума за психологическа нагласа и емоционална нужда. Ако не беше тя нищо в околният свят и за миг би ни навело на мисълта за Бог.
75
1
 
4
 
! Отговори
бг преди 9 години
До Flex74 Последно искам да ти отговоря на 74 коментар Защото човек е създаден и търси създателя цял живот! Материята и душата често воюват заради различните си нужди! Човек се нуждае от свя създател,защото само Той като авторитети то най-голям може да го разбере,защото точно Той го е създал.Но човек поради своето грешно естество често търси друг източник,на който да се подчини и поради това, често става жертва на култове,които са сатанински,а както знаем ДОБРОТО И ЗЛОТО ВОЮВАТ ЗА НАШАТА ДУША!
74
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Понеже спомена физическите закони.Представи си следният пример: Двамата гледаме една лодка как се спуска по течението прави завои и го следва.Ти казваш "Вътре има човек".Аз не мога да ти докажа, че вътре има човек, но мога с много висока сигурност да ти докажа, че той в нито един момент не докосвал кормилото, а всички завои са предопределени от релефа на дъното и хидродинамиката.
73
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бгНикъде в библията каквото и да е предъвкано през каквато и да е интерпретация не ражда изводът, че земята е кръгла. Между радиуса и диаметъра на окръжността съществува точна математическа зависимост . И какво?Ако беше малко по различна!? нямаше да имаме кръгове ли що ли? Ако тази логика те задоволява и е достатъчна за теб моля.
72
2
 
8
 
! Отговори
бг преди 9 години
Хайде успешен ден на всички и който търси намира да знаете! Бог съществува и вашето признание или не не променя този факт! Нека всеки пред съвестта си(дадена ни от Бог) си отговорят на този въпрос! А сега в днешния прогресиращ и развит свят на наука и технология има много,много информация,която не е сляпа вяра,а една научно обуснована вяра! Чао имам работа -Лек ден на всички и това,че се интересувате е важно:)))
71
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бг"МОРАЛЪТ то той без християнство не би съществувал!"Да бе! Ако твърдиш, че страхът от наказание, надеждата за награда и небесната полицейска камера са единствеоното което те държи мораел значи си егати кофти човекът. Моралът няма нищо общо с религията. В библията пише да се убиват с камъни работещите в събота, децата, които противоречът на родителите, да се поробват и изтребват съседни народи, да си даваш девствените дъщери на тълпата *** за да незакача гостите и тн итн.
70
2
 
4
 
! Отговори
ЧК преди 9 години
До бгАко ще четеш за християнството , чети ВСИКО. Защото има още евангелия, които не са влезли в офицялната догма и ако ги позачетеш ще паднеш от смях. А това защо влезлите в Библията са били допуснати на никейския събор е доста подробно изяснено и причините нямат нищо общо с божественото::)
69
3
 
1
 
! Отговори
бг преди 9 години
До АнонименПо-долу има коментар за твоето питане,за да не се повтарям! А що се отнася до МОРАЛЪТ то той без християнство не би съществувал!
68
0
 
5
 
! Отговори
Flex преди 9 години
@бг смесвам ги да, защото са смесени при почти всички вярващи и трябва да генерализирам. Нямам проблем със свръхестественото, докато е една от теориите. Гравитацията е била свръхестествено преди, бури и т.н. Имам проблем точно с религиозните догми и всичките ритуали и най-вече - с невъзможността на средностатистическия вярващ да приеме каквато и да е друга гледна точка без това да е ерес и убиването на всяко търсене на истината - всичко е по божията воля. Не казвам, че ти си такъв, но повечето..
67
1
 
5
 
! Отговори
бг преди 9 години
до 75 -Знаеш ли например,че в Библията е описан кръговрата на водата,това,че Земята е кръгла също и то преди няколко хил. год. Физичните закони не противоречат на Божествените,а даже ги потвърждават!Енергията е душата Според закона-първия на термодинамиката между масата и енергията съществува математическа зависимост всяко изменение на масата на дадена система съответства точно определено изменение на нейната енергия!
66
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бгПосле къде е моралът в товя някой да бъде наказан за чуждо престъпление? Аз съм грешен пък Исус го разпъват и това работи? Що за безумна бюрократична система е тази в която на Бог му се налага да дойде та да бъде разпънат за да опрости греховете на хората?Явно така работят нещата:)Трябва да поставим под въпрос логиката за всезнаещ и всемогъщ Бог, който създава повредени хора, и след това ги обвинява за собствената си грешка, че и после си го изкарва на сина те. на себе си.
65
0
 
4
 
! Отговори
Kzint преди 9 години
По-свободна интерпретация на Паскал > Или има или няма богове. Или вярваш или не вярваш в тях. Ако има - или им пука за тебе, или не. Ако им пука - няма значение дали вярваш или не. Ако не им пука - също. ;)
64
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бгАбсолютно нелогично и непотвърдено съжедния.Първо нищо не е победил.Всяка секунда по света загиват минимум 100 деца, родителите на много от които са вярващи и от сърце се молят на Бога точно техните деца да оцелеят пък тези молби остават нуважени.На този фон как не те е срам да се молиш за каквото и да било?
63
0
 
1
 
! Отговори
Flex преди 9 години
@бг дай статия де, университетите, лаборатории и няколко сайта с доказано реноме са що-годе читави източници на информация в цялата плява в интернетя. Публикация от харвард + независимо потвърждение от лаборатории (така действат нещата) ще придаде тежест на твърдението.Вярата в чужда сила, която е моделирала вселената в някаква степен не противоречи наистина на науката, вярата, че си се препънал по стълбите, защото тая сила се занимава с тебе и не я кефят 2-те бири дето си пил миналата сряда...
62
1
 
5
 
! Отговори
бг преди 9 години
До FlexЧакай малко Ти смесваш вяра и религия.Ами къде пише например,че Исус е целувал икони и се е молил пред икони? Напротив Христос разобличава традициите,които пречат сърцето да е свободно.Истината ще ни направи свободни е казал Исус,ама не като папата,който давал индулогенции! Имаме свободен достъп до Бога чрез сина му Христос,който е първосвещеника,както е казал ап.Павел! Чети Библията,Виж и посланията на апостолите,които са наистина откровения до всеки човек,търсещ и мислещ!
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До FlexТочно тъй. Още повече че в процеса на развитие на човешките общества, ролята на никога игнорарщият, винаги наказващ и налагащ се алфа мъжки се е посмекчила значително. Главно поради появата на смъртоносни оръжия, възможността от наговаряне и необходимостта от съзнателна, доброволна и активна помощ по време на лова. Някак не върви да сложиш роб с оръжие да ти пази гърба.Съответно е останала празнота от такъв образ. Човек си остава гузен при несподеляне на плячката с висшестоящия.