Жил Декон за развитието и бъдещето на модата

Световноизвестният дизайнер пред Tialoto.bg
Обновена: 15 дек 2015 12:22 | 15 дек 2015 12:14, Криси Табачка
0
Жил Декон за развитието и бъдещето на модата
Снимка: Instagram

За трета поредна година от P&G успешно реализираха своето събитие „Future Fabrics“, като за 2015 избрана локация бе космополитна Барселона.

Годишното събитие отбелязва мисията на проекта и страстта да се помага на хората в науката за съхранение на дрехите, които обичат, с постоянно създаване на иновации в грижата.

Експерти от целия свят в области като моден дизайн, стайлинг, психология и спортни стоки се събраха, за да открият начина и способите, с които P&G промени грижата за дрехите с налагането на последните изследвания за запазване на стила и комфорта на дрехите за по-дълго време.

Глобален моден консултант на марката е Жил Декон – дизайнер, известен със своите нестандартни и иновативни колекции.

Част от професионалния му опит включва две години при френския дизайнер Jean Charles De Castelbajac и главен дизайнер в Bottega Veneta и Gucci Group.

През 2004 година Жил Декон създаде своята собствена марка GILES и получи наградата "Британски дизайнер на годината" по време на Британските модни награди през 2006 година.

Какъв тип жени вдъхновиха колекцията, която представихте тук?

Обичам да мисля за тях като за широк диапазон от жени. Не харесвам идеята за една муза. Мисля, че има толкова много различни характери и типове жени из целия свят, които споделят едно общо нещо помежду си – това, че се интересуват от съвременен дизайн. Те искат дрехи, които са различни. И искат нещо, което е изпълнено с един красив тип енергия. Съединихме всичко това в една идея.

Мислите ли, че жената, която носи спортни маратонки и водоустойчиво яке може да бъде сексапилна и стилна?

Да, показахме точно това вчера до голяма степен. Мисля, че това е начинът – инжектиране на енергична и младежка презентация. Смятам, че определено това е секси. Има страхотни материи, с които могат да се изработят рокли по тялото със силует, който е едновременно удобен и стилен. Със сигурност мисля, че има начин, с който да се постигне това.

Какъв е фокусът на колекцията? Свобода или мобилност?

Всичко това – стил, представяне и комфорт. Фокусът е тези ключови думи. Но също така го има и аспекта за пластичността.

Какво се случи с вече отминалата тенденция „back to basics“, в която всичко е натурално и естествено?

Актуалното в момента е по-скоро като вдъхновено от Космоса. Те отново могат да бъдат „back to basics“, но ще имат елементи от това усещане за свобода. Това, което показахме, беше начин да подчертаем тази тенденция. Но може да има и по-нестандартни начини да го кажем – като пуловера, който носиш в момента. Той има нишки, които се вписват в спортно-комфортния тренд. Има много различни аспекти на тенденцията.

Коя е любимата ви материя?

Моята любима материя... Еластин-полимер към настоящия момент ми е любима. Има невероятно усещане на допир и изглежда много луксозна. Могат да се направят много неща с нея, разтяга се и носи на принтове. Много е разнообразна откъм възможности, гъвкава е. Изглежда и много актуална, което е чудесно. Има супер модерна визия.

Какво бихте препоръчали на дамите да облекат, ако им предстои посещение на изискан ресторант или бар, например? Какъв би бил вашият съвет?

Предполагам, че много зависи от събитието. Но мисля, че е добре винаги да има една рокля, която стои добре на фигурата. Нещо, което стои добре дори и когато седнем. Защото така има красива... горна част. Да има интересен детайл тук (посочва горната част на тялото). Много хора забравят, че когато седнат на вечеря, акцентът е в горната част на силуета. Това е добро и важно място, което да се запомни.

Цялото интервю можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари