Валери Божинов – котаракът, който е просто "мали"

Той стигна дъното с изказването си, че съжалява, че се е родил у нас
Обновена: 16 фев 2016 13:27 | 16 фев 2016 11:07, Александър Попов
196
Валери Божинов – котаракът, който е просто "мали"
Снимка: Instagram

Валери Божинов разбуни духовете в интервю за в. "7 дни спорт" с изказването си, че понякога съжалява, че не се е родил в Сърбия, а в България.

"Честно да си призная, съжалявам, че не съм се родил в Сърбия. Толкова съм отвратен от българите. Ние идваме в Сърбия и хората ни носят на ръце. Не ни дават да плащаме сметките в ресторантите и кафетата. А у нас! Болно и жално ми е, че са такива българите. Аз не мога да ги променя".

Той е поредният, който негодува срещу отношението на българите към известните.

Валери стигна дъното с желанието му да го носим на ръце и да не си плаща сметките в ресторантите. Защо да го правим? Когато искаш в България да те уважават трябва нещо да си дал.

Божинов е от поколението, което така и не класира страната ни на голям футболен форум. Божинов е от поколението, което се раздава повече в чалготеките, отколкото на зеления терен. Божинов е от поколението, което след всеки важен мач излизат с тезата, че са се борили, но не се получило. А за феновете остава срама от внушителни загуби и равенства с футболни джуджета. Божинов е от поколението, което донесе много болка на запалянковците, но което никога не е виновно.

Не сме максималисти да искаме чудеса от това поколение, но то така и не убеди, че оставя душа и сърце за националния отбор. Напротив, това поколение изгони феновете от трибуните и стигнахме до положението националите да ритат пред 300-400 души, предимно роднини и служители в БФС.

Божинов е пример как от топ 5 на талантите в тийнеджърска възраст в света в момента се радва единствено на "мали маци" из Белград. Да си играл в Ювентус, Манчестър Сити, Спортинг Лисабон и да търкаш пейката в отбори като Левски и Партизан не е възход.

През последните години Валери по-често влиза в жълтите рубрики, отколкото с головете си. То не си щипаха гърдите с Азис, то не бяха клипчета как пее "Хабиби", то не бяха драми с Алисия, после с все още законната си съпруга Николета Лозанова. Личният му живот бе единственото интересно около него. На терена - суша.

И на 30 години акълът му е в малките котета. И щеше да му е простено, ако феновете виждаха в негово лице така желаният голмайстор на България.

В последните си интервюта той се оправдава за някакви билети до Белград, които е приготвил за желаещи секс кандидатки за мимолетна популярност. Да, в момента Валери е единствено ракета-носител за загорели за слава и секс студентки и "моделки".

Съжалявам, ама за това в България не носят на ръце. Нито плащат сметки в ресторанти.

Искаш уважение, но дай една истинска причина за това. Но не ни пробутвай номера, че си котарак. Можеш да си мяучеш с тези от чатовете, но те не са България.

Не се сравнявай и с Бербатов, макар, че той е от същото провалило се поколение. Нямате нищо общо двамата.

Ако си недоволен - кандидатствай за сръбско гражданство. Там нали те носят на ръце? Ние сме злобни и никога няма да те издигнем на пиедестал, че през последните години си се раздавал в... "Син Сити". Клубът така или иначе затвори, както и ти си затворена страница за истинските любители на футбола. За тях си не "мали маци", а просто "мали"...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още по темата: Валери Божинов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
***! как може такива *** футболисти да получават такива папи?!
39
0
 
12
 
! Отговори
а преди 8 години
Като гледам "маймуницата" 4ките и 6ците в предния коментар на Lari веднага се разбира, че е от същата порода "котаци и писита.. На същия акъл и грамотност са. А по същество, каквото е направил валерката го е направил за себе си, в националния отбор-дупка. И както казваш сам си е избрал такъв живот, че да не бъде уважаван като футболист и личност, а да е желан само от разни "котета"
38
1
 
25
 
! Отговори
bobo преди 8 години
До LariДа не би да си негов котарак!!! Имаше надежда да стане голям Футболист,Имаше талант но ... Всичко свърши след като се махна от Лече,След това ставаше от резервната скамейка само като трябваше да боядисват седалките....Какво постигна с Сити,СПортинг и тн ...Докторите са навъртяли повече по-терените от него.И както малко по-надоло има коментар Да си Резерва в Левски след такава "Кариера" В ЛЕВСКИ.Калко Гола има за Националният отбор??? Вратаря на Парагвай(Чилаверт)Има повече голове от него
37
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Млад ще умре от наркотици, бездомни кучета ще го изпратят, никой няма и да помни кой е той. Преди дни си замина един наистина голям, мир на праха му! Това петно божинов щеше да е смешен, ако не беше толкова жалък.
36
1
 
16
 
! Отговори
до 27 преди 8 години
Стоичков и да е имал,както се изразяваш залитания с/у БГ му е простено.Обяснявам и защо.Кампаниите срещу него бяха на съвсем друга основа,обвинение в укриване на данъци и далавери!Какво се получи обаче?Всичко се оказа балон,който се спука.Ти отиди в Испания и виж какво означава уважение и носене на ръце!Там хората го ценят,а Божинов...ще си остане един чалгар без покритие!Хайде със здраве!
35
16
 
1
 
! Отговори
lari преди 8 години
До 2006taka e 4ove4e bojinov e proslavil balgariq i e napravil kolkoto malko hora ot na6ata strana:)nqma zna4enie kak sled tova si e izbral da mu prote4e jivota:)stra6noto e 4e v balgariq nqkakvi anonimnici si izbivat kopleksite s statii varhu nego
34
1
 
23
 
! Отговори
Винету преди 8 години
Защо още ни занимавате с изказванията на този стожер на културата?Ако иска да му плащат сметките да ходи да рита в Монголия.Тъкмо ще пасне на пейзажа и хората ще го обожават.Ще ги научи на чалга,селфита и безмерна простотия.
33
0
 
29
 
! Отговори
Сашо преди 8 години
Браво за статията. Дано само и той да успее да я прочете.
32
1
 
24
 
! Отговори
иван преди 8 години
този бездарник защо не се поучи от ТРИФОН ИВАНОВ,Бог да го прости, и да спре да ни занимава със себе си.Да си взема чалгарките и да се мести в Сърбия.Те го чакат с отворени крака за тутурутки.
31
37
 
6
 
! Отговори
Чиче преди 8 години
Такова животно е българина, давай да покажем че всичкото по - известни и по - богати са по зле от нас. И това ни дава ден спокойствие че мизерното ни и неграмотно съществуване е смислено .И така до следващия мизерен ден от живота, но тогава ще намерим друг да плюем. Божинов не е стигнал дъното, журналистите и обществото ни го стигна одавна.
30
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И сърбите ще те надушат, тъй като и там ще се оакаш, което се случва вече, така че събирай си чукалата и безмозъчната фигура и се отправяй някъде, където да потънеш в анонимността си!
29
1
 
32
 
! Отговори
2006 преди 8 години
Е са гледах 2006-та FIFA топ 50 таланта, тоя горе заедно с Рууни и Нойер в тройката.А сега мали маца - 10 години по-късно. Другите двама направо му завиждат!!!
28
22
 
7
 
! Отговори
до 27 преди 8 години
Е ми що се занимавате с него тогава.Казал ,ами казал ,живеем в свободен свят. Така вижда нещата човека .Имаше време му се кефихте ,помня аз. А за Стоичков и Бербатов,моля те.Те бяха също така съсипвани .А Ицо е имал не едно и две залитания срещу БГ.Помня и скоро каза,какво му е дала БГ ,нали така.За Бербатов,ниски сте за моя пост в МН ЮН. Айде стига сте се надъхвали .Пак казвам,журналистиката в БГ не рита срещу силните с власт ,а се занимава с Божинов .
27
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До lariларии, мали мацоо, неговата професия е да плаща данък обществено мнение. Без него щеше да рита пред блока и никой нямаше да го погледне. За това когато го можеш, печелиш, но когато не го можеш се приготви за кофите с ***. Ще ти дам пример, Ицо може да не може да говори и пише, ама ги слагаше всичките в левия си джоб. Колкото и перуката да зле като шеф на БФС, на вратата си беше баш шеф. Цялото им поколение беше такова. За тва ... тихоRIP Туньо!
26
1
 
37
 
! Отговори
до 21 преди 8 години
Какво значи всички срещу един?Кой е Божинов та всички да си дават труд да вървят срещу него?Това е едно полуграмотно същество с изключително примитивна ценностна система,което си е повярвало,че може да се сравнява със Стоичков или Бербатов!Да спре с тъпите си изказвания и никой няма и да си помисли да се занимава с него!
25
32
 
1
 
! Отговори
lari преди 8 години
bojinov e napravil mnogo balgariq da se znae po sveta v razli4ni darjavi a nqkakvi palq4ovci si izbivat kompleksite s nego poneje ne namirat drug na4in da se realizirat osven sas statii pak na negov grap
24
1
 
28
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Ае стига сте ни занимавали с тази грешка на природата.... ама прекалявате вече, кво ни го натрапвате тоя ***?
23
0
 
31
 
! Отговори
фен преди 8 години
а, бе журналята престанете да пишете за това недоразумение и всичко ще е наред.
22
5
 
16
 
! Отговори
koko преди 8 години
не му се плащат сметки на котьо....* и смешника, само това, че беше в Левски го оневинява засега...
21
4
 
29
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
Смтките само на Ицо Стоичков плащаме!