Звездният ни рожденик: Орнела Мути на 61

Вижте интересните факти за звездата на европейското кино
10

Снимка: Reuters

На днешния 9 март рожден ден празнува една от големите звезди на италианското и европейско кино Орнела Мути. Тя е родена през 1955 година в италианската столица Рим с името Франческа Романа Ривели.

В своята кариера, стартирала в началото на 70-те години на XX век, Орнела Мути е участвала в повече от 60 филма, като има спечелени и редица награди.

Любопитни факти за Орнела Мути:

Бащата на голямата актриса е неаполитанец, а майка й е естонка с руски корени. Баба й и дядо й по майчина линия са имигранти в прибалтийската страна от Санкт Петербург.

Има по-голяма сестра – Клаудия.

В юношеските си години Орнела работи като модел, а дебюта й в киното е едва на 15 години. Това става през 1970 година във филма „La Moglie più bella“ (Най-красивата съпруга).

В началото на своята кариера Мути е популярна само в своята родина. Това обаче се променя през 1980 година, когато младата актриса прави дебюта си в англоговорящ филм с ролята на принцеса Аура във „Флаш гордън“.

През 1994 година списание "Class" определя Орнела Мути като най-красивата жена в света.

Орнела Мути има 3 деца – 2 дъщери и един син. Синът й Андреа Факинети също е актьор.

От 2008 година голямата актриса пусна и своя линия бижута. Те се продават в специални магазини на марката в Париж, Милано, Рим, Москва, Рига и други градове.

Преди година италианската актриса получи условна присъда и глоба, защото излъгала, че е болна, за да пропусне участие в театрална постановка. Вместо това тя е била на вечеря с Владимир Путин. Съдът установи, че през декември 2010 г. тя е убедила лекар да й издаде фалшив болничен, че има ларингит и не може да изпълнява ролята си в постановка в театър в град Триесте, за която получила хонорар от 25 000 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
2
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
КОИ СТЕ ВИЕ ТА ОРНЕЛА Е РОЖДЕННИКА ВИ ?!?! АМЕРИКАНОФИЛИ ЛИ СТЕ КАКВИ СТЕ ?!?! А НАШИЯ БЪЛГАРСКИЯ РОЖДЕННИК КОИ Е ? ТОВА НАС БЪЛГАРИТЕ ПО НИ ИНТЕРЕСУВА ! А КОЯ ТАРАМБУКА ,КОГА СЕ Е РОДИЛА ЯВНО ВЪЛНУВА САМО ВАС ТАРАМБУКОФИЛИТЕ !
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Страхотна жена! Познавам няколко 25-годишни "красавици", които са се подкарали с гримове и помади от тийнейджъри - няма да казвам как изглеждат, на фона на Орнела Мути.
6
0
 
9
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Жена от класа без да е кифла... Дай боже всекиму такава жена :)))))Винаги ми е била фаворитка!
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пропуснахте факта,че един от екс съпрузите е пластичен хирург.Това помага ,нали?
4
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Просто една хубава жена! Класа!
3
9
 
6
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Гришо, както си пада по ПООТРАСНАЛИ каки, като нищо ще я залИби.П.П.Стига с тия пубери на 28 и 37 години.
2
2
 
20
 
! Отговори
Живко Марков.Лил.Фр. преди 8 години
Качествени гени при отлични условия на живот фитнес козметика спокойствие .Абе стара кола и стара жена много пари за поддръжка.Не е по нашия джоб.
1
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
как може да се остарява и КРАСИВО!!!!!