Отворени врати: Лукс за милиони в дома на Лейди Гага

На ръба на кича на сцената, с вкус у дома
5 апр 2016 15:41, Екип на Tialoto.bg
0
Отворени врати: Лукс за милиони в дома на Лейди Гага
Снимка: hookedonhouses.net

Лейди Гага купи имението си в Малибу, в близост до плажа Зума, през 2014 г., като за него се изръси с 23 милиона долара за него.

Въпреки всеобщите ни очаквания да видим нещо извънредно модерно и искрящо, в Калифорния откриваме една китна постройка в стил френски прованс. Сградата е дело на архитекта Стийв Гианети и е оборудвана с всякакви чудесии.

В имота са изградени няколко обекта: една основна двуетажна постройка с източно и западно крило, в която се помещават спалните, кухнята, всекидневните и дори алея за боулинг. Отвън има басейн, конюшня, градини, огромни поляни и невероятна гледка. Всичко това на повече от 23 декара.

На пръв поглед, когато попаднем пред централния вход на имението, ни лъхва една студена строгост. С френския си провинциален стил, къщата напомня сграда на държавна институция. Въпреки че в архитектурен план не е търсена показност, сградата изглежда представително.

Интериорът разглеждаме като типичен провинциален стил, примесен с винтидж. Основен материал е дървото. То е използвано с целия си чар в подовите настилки, декорациите по тавана и мебелите. Основна гама е тъмният орех, като на него контрастират вратите и прозорците от светъл състарен дъб. Тази комбинация ще бъде все по-често откривана из стаите на любопитното имение на Лейди Гага.

Ето точно това наблюдаваме в коридорите и фоайето на Гага. Много дърво в провинциален стил. Акценти са илюстративните способи на живописта, която краси простора, бидейки закачена в рамка. Стените са в необикновен цвят слонова кост и придобиват леко жълтеникав цвят, облени от светлината на тежките осветителни тела.

Всекидневната на Гага е със сложна геометрична обстановка – твърде много обекти са сложени в нея, обърквайки сетивата на зрителя. Този проблем идва най-вече от тавана, който е пронизан от множество трегери и подпорни греди. Некичозната претруфеност е подкрепена с мека мебел в лен и фотьойли в плюш. Тук-там заговарят и елементите от стила винтидж – масата от масивен палисандър и осветителните тела с кафеникави абажури.

Кухнята на Лейди Гага е любопитна. Различавайки се от общия провинциален стил, тя залага основно на съвременния. Цветовете, използвани в кулинарния кът са предимно сиво-зелено и бяло, като последното е тон на техническия камък, употребен за направата на изящните плотове.

Изненадващо, някъде из къщата, попадаме на две боулинг алеи, домашно кино с екран метър на метър и половина и кът с игрални устройства. Залата за игри сигурно е любимо място на модната икона, ако съдим по размерите му. Интериорът е изцяло съвременен, характерен за увеселителните домове.

Спалнята на известната певица е разположена с южно изложение, като през стъклата влиза омайният образ на сините вълни. Стилът е същият като преобладаващият в имението ѝ, но в частност могат да бъдат открити и модернистични нотки. Такива са мебелите в бяла кожа с декоративни габъри.

Един от санитарните възли хваща окото с нестандартния си вдлъбнат таван, в чиито център сякаш играе пламъкът на газова лампа. Странното решение, което повдига необичайни въпроси, е защо тоалетната чиния и бидето са зад стъклена врата?

Отвън Гага се наслаждава на сутрешното кафе, наблюдавайки изгрева от удобния си външен диван. На места по терасите има дори и местенца за дрямка.

Разгледайте имението на Лейди Гага в галерията тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Лейди Гагаимение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари