Почина китаристът на "Любе" Павел Усанов

Пребитият музикант така и не се събуди от комата
20 апр 2016 08:54, Петя Славова
59
Почина китаристът на "Любе" Павел Усанов
Снимка: архив Булфото

Бас китаристът на "Любе" Павел Усанов почина, съобщи РИА Новости. По-рано музикантът бе хоспитализиран с черепно-мозъчна травма след жесток побой в Подмосковието.

Още по темата

В началото на април се появи информация за задържани по подозрението, че са участвали в побоя над бас китариста, който на 3 април бе приет в болницата със сериозни травми по главата.

Източник на правоохранителните органи съобщи тогава, че Усанов е в тежко състояние и е настанен в реанимацията на московския институт "Склифосовски".

Усанов се присъедини към "Любе" през 1996 г., след като бившият басист на групата Александър Николаев загина при катастрофа. Той почина на 39-годишна възраст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
7
 
33
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 8 години
Този беше музикант, колкото москвича е кола! Като няма друго-става.
35
4
 
33
 
! Отговори
Аначко поп Юрдановь преди 8 години
В Русия съм в Русия съм.
34
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 44онези три акорда са това което научаваш в момента в който пипнеш за първи път "кухарката". и не НИЕ а ТИ не ги знаеш. бих могъл да спекулирам, че докато батковците са свирели на китара и са пощипвали съученичките ти , ти си писал доноси до милицията, разпенен от ярост. а можеше да си купиш една кремона и да не се налага да те образовам.
33
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 44добри специалисте по всичко, това даже не си се постарал да си го преведеш. ще ти свърша услугата : гръндж използва общи елементи от хеви метъла и пънк рока като китари с изкуствени изкривявания (дисторжън), въпреки че някои групи ...(тука предполагам вече цитата е неудобен). и така, вадейки изречения от контекста на дадения материал , не само не доказваш тезата си , а се показваш като непросветен и слабо образован. а, колкото до меНталика, не знам за дилън но джони кеш определено.
32
0
 
33
 
! Отговори
До 44 преди 8 години
"...Grunge typically fuses elements of punk rock and heavy metal, such as the distorted electric guitar used in both genres, although some bands performed with more emphasis on one or the other. ..." Но съм сигурен, че ти разбираш, повече от мен и онези, които пишат стиловата история на рок музиката...кои сме ние все пак, та ти знаеш всички три акорда, с които Любе станаха известни, а ние - не.
31
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 42както казва дебелака от smg studios - "най лесния начин да спестиш пари в студио е да накараш соло китариста да изсвири бас партиите". щото , разликата между басист и тава кебапчета е , че с тавата може да си нахраниш къщата. така че ефекта за любе в частност може и да е позитивен.
30
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 41такава попара със сирене и косми сътвори, че е редно да си погледнеш часовника. пусни си джим с "..дъ уочтауър" и после "смеллс лайк". отделно, да смесиш грънЖ и пост пънк е като да си представиш алис ин чейнс да свирят песни на грийн дей. а най-общо рок , е всичко от дейвид бауи и ю2 през пласебо чааак до димму боргир. време ти е да се наспиш.
29
0
 
33
 
! Отговори
До 41 преди 8 години
Успя да ме разсмееш. А металика са базирани на творчеството на Боб Дилън, сигурно. Нирвана свирят гръндж, а особено техният вариант е пост-пънк и общото му с творчеството на Хендрикс е че пеят на английски в музикален жанр, който най-общо може да се нарече рок. Приятен ден.
28
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мир на праха на човека, който между другото свиреше в една много добара група. Дано да му намерят заместник.Обаче не бива да се търси нищо героично в обикновен побой на пияници в селската кръчма. Просто са се млатели както си трябва и се е случил нещастен случай. Нито украинци е имало, нито за донбас са спорели, нито пък за наночастици - просто са били опианени до несвяст и са се отдали на юмручно забавление.
27
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 37нирвана са базирани на творчеството на джими хендрикс,който за съжаление на петолъчките е признат за величина и основоположник на "некои неща" и напротив, важно е какво правиш и КАК го правиш. това отделя музиката от ширпотребата(чалга , по нашему). и колкото и да са мелодични любе това не ги прави нито некви неокласици, нито виртуози. те са просто, да използваме популярен термин от соца : "група за политически песни".
26
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако руските агресори не бяха нападнали Украйна сега бас-китариста щеше да е жив
25
1
 
43
 
! Отговори
До 37 преди 8 години
А на Nirvana ,цялото творчество на колко акорда е базирано, професоре. Никой не го интересува "колко акорда" или какви инструменти използваш, а какво се получава ! Любе са страхотни! Това, че в България сме свикнали порноактриси да правят музика е друг въпрос.
24
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
първата версия според руските ресурси е че тоя е бил на туГла в съответното заведение, и е правил опити "да наказва". при което некв бивш вдвшник му е предложил да седне и да се успокои, а тоя скочил да се бие и след като чичката с раираната фланелка "яростно се защитавал" (цитат), тоя убавец паднал и си строшил канчето.
23
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Тракийскиайде, айде. прекрасен музикант , целото творчество на групата му е базирано на "онея три акорда" . прекрасен музикант е Висоцки, а тоя е поредната псевдомутра от съвременна раша , дето се наигра
22
0
 
45
 
! Отговори
Тракийски преди 8 години
По нелеп начин си отиде един прекрасен музикант, но защо да не го обърнем на политика и мерене на да не казвам какво....уникални *** сте. Бог да го прости, човека.
21
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, моля ви се! В путиновия рай такива неща не стават! Това е долна лъжа!
20
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само руските националисти са добри, докато украйнските националисти са фашисти, а немските националисти са нацисти
19
4
 
36
 
! Отговори
niki преди 8 години
Цивилизация по съветски... да не би да е казал нещо против Путев и за това да са го пребили до смърт?
18
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пребиване до смърт е ежедневие в държавата на Путкиин
17
0
 
43
 
! Отговори
Стрезов преди 8 години
Версията на правителствените вестници куца. Как си представлявате украинец да удари руснак заобиколен от пияни руснаци, които хвалят завземането на Донбас? Все едно брадат афганистанец да влезе в американски бар на ветерани от войните в Близкия изток и да пребие някой славен американски патриот