Жената, която промени света! Модната икона Одри Хепбърн

Звездата винаги е била много повече от просто едно красиво лице
5 юни 2016 12:13, Криси Табачка
1
Жената, която промени света! Модната икона Одри Хепбърн
Снимка: Fashion Gone Rogue

От емблематичната ѝ френска прическа на висок кок през забележителния гардероб на Givenchy до запомнящият се стил и извън екрана, Одри Хепбърн безспорно запазва мястото си на една от иконичните фигури в модната и филмовата индустрия.

Въпреки това, звездата от „Закуска в Тифани“ винаги е била много повече от просто едно красиво лице – тя участва в почти 30 филма, печели „Оскар“, „Еми“, „Грами“ и награда „Тони“, превръщайки се в модна икона и филантроп.

Безкрайната любов на поколенията към Одри Хепбърн е кулминацията на обожанието на нейния стил, талант, голямо сърце и приветлива индивидуалност.

Ако има личност, която олицетворява класата и изискаността, то това определено е Одри Хепбърн.
„Nothing is impossible, the world itself says I`m possible“, Одри Хепбърн

Да наречеш някого икона е засвидетелстване на голяма чест, но актрисата е символ, признат от всякакви критици и специалисти.

Потвърждение за това е и изложба, представена миналата година, която бе кръстена „Одри Хепбърн: Портрети на една икона“.

Колекцията от кадри се фокусира върху акценти от нейната кариера, по-конкретно ключови филми и роли, а самото събитие цели да представи и да напомни за таланта, красотата и стила на актрисата.

Интересен факт е, че нейното лице е едно от най-представяните в реклами и артистични проекти и дори днес хората използват лика ѝ, за да украсят дома си, стените и дори галериите си.

Fще за Одри Хепбълн вижте в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Одри Хепбърн е велика и прелестна, но знаете ли, че в съветското кино има актриса, която не без основание наричат руската Одри Хепбърн. Това е Галина Беляева, снимала се в главната женска роля нa филма "Мой ласковьiй и нежньiй зверь".