Андрей: Морализаторите ме изнервят страшно много!

Продуцентът за "Фермата" и ДНК ексклузивно пред Dnes.bg
16 дек 2016 09:37, Александър Попов
59
Андрей: Морализаторите ме изнервят страшно много!
Снимка: bTV

В неделя, 18 декември, ще бъде сложена точка на втория сезон на "Фермата". Защо за продуцентите то е било едно от най-сложните за изпълнение предавания, каква бе целта с влизането на Динко Вълев в шоуто и оправдано ли бе участието на популярни личности в риалитито? На тези въпроси отговоря Андрей Арнаудов пред Dnes.bg, който приключва с "Фермата", но продължава с кампанията "Направи го за България" на ДНК.

Вторият сезон на "Фермата" е към края си. Каква е вашата оценка за него и по-добър ли бе от първия според вас?

Вторият сезон на "Фермата" обективно погледнато, а това в нашия бизнес значи според цифрите, е по-силен от първия. Разбира се, колкото зрители толкова гледни точки, но аз лично смятам, че този сезон беше много динамичен, много балансиран и с много ясни послания. Екипът, който стои зад него, би трябвало да се гордее със свършеното.

Кои са най-големите трудности, през които преминахте и останаха скрити за зрителите?

Смело можем да кажем, че нямаше нещо лошо, което да е възможно да се случи по време на един сезон, и което да не преживяхме през тази есен. Като започнем от гръм, който удари два дни преди старта, нанесе много материални щети и по чудо останахме без жертви, преминем през огромни технически и организационни проблеми, които имахме и завършим с екстремно ниските температури на локацията, която избрахме, които ни измъчваха през цялото време и особено нощем. В крайна сметка мисля, че "Фермата 2" е едно от най-сложните за изпълнение предавания, които сме правили.

Кои според вас са най-ярките участници този сезон?

Смятам, че в този кастинг почти нямаме грешки. Обикновено на 19 участника е нормално 4-5 човека да не изпълнят предварителните очакванията на екипа за поведението им. Но тази година участниците бяха много точно подбрани. Не ме карайте да споменавам конкретни имена, защото аудиторията погрешно разбира нашите симпатии и емоции.

Добър ход ли се оказа в шоуто да влязат т.нар. известни участници?

Известните участници са част от общия подбор и ние много внимателно бяхме преценили кого да включим, при това с изключително скромен бюджет. Те напълно оправдаха очакванията ни и ако имаме някаква забележка към тях то е, че всички загубиха дуелите от неизвестните участници.

Влизането на Динко Вълев предизвика доста полемикa. Защо той стана част от "Фермата", каква беше идеята ви?

От самото начало ние казахме, че основното послание на този сезон е да изградим представите си за съвремения патриотизъм като любов към българското, а не като омраза към чуждото. Въпросът за това какви сме днес ние българите има много отговори - легенда ли е нашето трудолюбие, легенда ли е нашата гостоприемност, илюзия ли е прословутата ни толерантност? Динко, който е някакъв социален феномен, добивайки национална слава само за няколко месеца, беше достатъчно добра провокация, за да може по време на гостуването му през реакциите на фермерите много от нашите въпроси да получат отговори. Дали са ви харесали или не, това е друг въпрос. Това, което мен лично ме изнервя страшно много, са всичките морализатори и псевдоинтелектуалци и цензури, които казват какво може и какво не може да се излъчва по телевизията.

Една от основните ви цели в началото на сезона да насочите погледа и вниманието на българина към корените и земята. Успяхте ли? И в тази връзка - смятате ли, че процеса на урбанизация може да се обърне и младите да обърнат поглед към селото и малките градчета, или селото ще го гледаме само в риалити програми?

Няма какво да разсъждаваме по въпроса, фактите сочат, че от две три години обратния процес тече. Това е статистика. Много хора се връщат да живеят на село. Разбира се, няма как да се върнем стотици години назад и градовете да се обезлюдят, но всички ние усещаме колко често искаме да избягаме от това, в което живеем. Тъй че процесът повече или по-малко ще продължи.

Вие самите изкарахте голяма част от времето във фермата. Бихте ли се вписали в подобен начин на живот след години в градската джунгла?

Аз мисля, че лесно се вписвам във всякаква среда. Има само два проблема - първият, че съм страшно несръчен и сигурно ще си нанеса безброй контузии и средни телесни повреди, докато извършвам фермерската дейност и второ във фермата имаше три котки, което за мен е непреодолим проблем. Може да ви звучи смешно, но аз вцепенявам, когато около мен има котки - имам и фобия, и алергия.

Какво да очакват зрителите на финала на "Фермата" 2?

Финалът на "Фермата", както и първия сезон, ще излъчи победител, който има най-комплексни качества. Той ще бъде силен в дуелите, харизматичен, харесван от останалите участници, тоест добър комуникатор и психически устойчив. Тази година ще има и още един компонент освен дуелите, гласуването на зрителите и гласуването на останалите фермери. Това ще бъде изборът на стопаните, които също ще класират финалистите според фермерските им умения. Така че очаква ни дълъг, напрегнат и изпълнен с много екшън финал.

Част от философията ви във "Фермата" се припокрива и с тази на Движение за национална кауза (ДНК), чиято първа кампания обявихте наскоро. Каква ще бъде ролята на движението в обществения живот?

ДНК е движение за национална кауза. Това е организация, зад която седят популярни и обичани българи от различни обществени сфери. За нас националната кауза на 21 век е запазването на нашето ДНК. Защото поради отрицателния ни прираст и след напускането на 3 милиона българи от родината ни през последните 25 години, няма нищо учудващо, че според ООН ние сме най-бързо изчезващата нация в света. Ние ще се опитаме, доколкото силите ни позволяват, да променим тази тенденция. Затова обявихме и първата си национална кампания - "Направи го за България".

Какви цели си поставяте с кампанията?

Непосредствените ни цели са да създадем голяма дискусия за това какво трябва да се промени в законите и в средата на България, така че да се раждат повече деца. По-дългосрочните ни цели са да направим така, че големите национални кампании да създават поводи за усмивки и да променят средата, а не да пълнят дупки и да се появяват на пожар при национални трагедии и други драматични обстоятелства. А най-голямата ни задача е да създадем мощна и влиятелна неправителствена организация, която да генерира идеи и развитие. Кампанията "Направи го за България" започна на 3 декември и в нея могат да участват всички деца, заченати след 1 януари 2016 г. Родители трябва да качат снимка на положителен тест за бременност, снимка от видеозон или на вече роденото бебе на facebook.com/dnknpo. В края на 2017 година ДНК ще организира и най-голямото кръщене в съвременната история на България с подкрепата на Българската православна църква. Искам специално да благодаря на Негово светейшество патриарх Неофит, че се съгласи да бъде патрон на нашата кампания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
11
 
! Отговори
орк преди 7 години
много противен... случайно попаднах един ден на "Фермата", и този очиталатко крещеше и унижаваше един младеж... не знам как се сдържа да не му счупи лупите!
38
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ох, добре че свърши великата Ферма! Че иначе всяка неделя ни занимаваха с някакви негледаеми двубои. И добре, че снощи по Нова пуснаха "Пееш или лъжеш" да запълни малко фермерското време. Някак си момченцата започнаха да стават досадни, поизчерпаха се.
37
2
 
13
 
! Отговори
кифла преди 7 години
Ей, опосуми, страхотни сте, !!!Аз сън ви фен , Обаче, защо всички се кълнат, че не са пазите!!!!Лъжат...Щом не са нека, койтп спечели, да ги дари на децата, Един Стоян си каза, защо е там и нека той да спечели, а другите се правят на свети води !!!
36
0
 
16
 
! Отговори
Селска мома преди 7 години
"Слънчака" на Финци избягала от мъжа си и човекът се застрелял. А бил първа дружка на Финци в политиката и не само. И след тая трагедия тия хора са щастливи и се радват на любовта си!Финци що рев изрева, ама дума не обели за този човек. Продуцентите подробно разпитаха Михо за неговата трагедия с момичето му, ама се въздържаха да разпитат Финци за неговото предателство.
35
1
 
16
 
! Отговори
Marvin Gaye преди 7 години
Не харесвам хора, които оставят семейството си. А пък на тези двамата им липсва всякакъв професионализъм. Не е хубаво да се взима страна.
34
1
 
16
 
! Отговори
ДА преди 7 години
........тоест добър комуникатор и психически устойчив.......Да ,трябва да спечели човек,психически устойчив,а не като ревливия хлебар,който сте подготвили за голмата печалба!Добре,че навреме се изнесе и Крум.Най - мразя ревливи мъже!
33
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"" Андрей: Морализаторите ме изнервят страшно много! ""..................нас пък *** като тебе ни изнервят и не си мисли, че друг освен български домакини и български пенсионери гледат ""продукта ти"" ... и в двата случая не особено платежоспособни, но ... щом има за алкохол всичко е ок, нали така.
32
3
 
7
 
! Отговори
Бойка Симитлийка преди 7 години
Искам да гледам ГейБрадър по гомнова Борисова....
31
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този на снимката иска трайно заселване на бежанци в България - покани "свежата" чужда арабска кръв в родината ни.Освен това показа непознаване на истинската българска история и проучванията, свързани с българския генофонд.Гнус...
30
9
 
6
 
! Отговори
Станимир преди 7 години
Хубаво предаване, но аз лично не се кефя на никой от участниците! Поне онази лелка да спечели мангизите, а не дебелака, сиса или бат стойо!
29
1
 
13
 
! Отговори
Спокоен преди 7 години
Колко зрители се интересуват от твоите *** изцепки? Но в демокрацията е така, научи го и ти !Остави всеки да изрази мнение, а ти слушай и се учи...
28
3
 
26
 
! Отговори
God преди 7 години
Ами няма да е зле като начало и той да създаде дете преди да поучават другите да правят деца. Личният пример е винаги най-доброто средство за мотивация.
27
8
 
24
 
! Отговори
тоз преди 7 години
Ако го размина по улицата едва ли ще го забележа .
26
1
 
25
 
! Отговори
probi преди 7 години
"...Кампанията "Направи го за България" започна на 3 декември и в нея могат да участват всички деца, заченати след 1 януари 2016 г. Родители трябва да качат снимка на положителен тест за бременност, снимка от видеозон или на вече роденото бебе...".Вие чувате ли се какво говорите? Кой нормален родител или бъдещ родител ще публикува такива неща в социална мрежа?
25
10
 
21
 
! Отговори
ТУРЧИНЬ преди 7 години
Преди години една вечер го видях в София по Граф Игнатиев, вървеше на зиг заг по трамвайните релси. Жалка картинка.
24
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ФИЛОСОФИЯТА на фермата)) "Философията" на която и да е ферма е проста-стригане, доене и накрая-ножа.
23
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия двамата са абсолютни бездарници и не знам кой толкова ги налага в тия телевизии
22
6
 
23
 
! Отговори
Feeling good продълж преди 7 години
ама те не са български!: ))И искам да кажа, че пишман продуценти като Иван и Андрей (кой ги направи такива?!! ) с тъпите си предавания за оли-го-френи, супер много ме ИЗНЕРВЯТ!! ps. Има една двойка мъже водещи в Англия (ITV )от поне 17год. - Ант и Дек (водили са първото издание на Music Idol 2002 оттогава ги помня, после станаха водещи на Britain's got talent и др. ) Иван и Андрей май че са се опитвали да им подражават, но са много простовати. Ант и Дек са забавни, интелигентни, усмихнати и си знаят мястото -те са само водещи!
21
3
 
21
 
! Отговори
asd преди 7 години
Откакто се подвизаваха в мафиотската КТБ-телевизия не съм ги погледнал. Иначе и те се правеха на патриотчета.
20
1
 
34
 
! Отговори
Шопо преди 7 години
Така е ,бате. Хората без морал се дразните при произнасяне на думата ,,морал,,...