Силата помръкна! Междузвездни войни отдадоха почит на Кари Фишър

Кари ще липсва на всички ни, написа Джордж Лукас
Обновена: 28 дек 2016 14:33 | 28 дек 2016 14:30, Красимир Ангелов
91

Снимка: Facebook/Star Wars

Смъртта на 60-годишната американска актриса, писателка и сценаристка Кари Фишър, прочула се с ролята си на принцеса Лея в "Междузвездни войни", покруси света на киното. След новината за кончината й много знаменитости, начело със създателите и звездите на култовата космическа сага, засвидетелстваха почитта си към нея в социалните мрежи.

"С Кари бяхме приятели през по-голямата част от живота ни като възрастни. Тя беше изключително умна, талантлива актриса, писателка и комедиантка с колоритен характер, който допадаше на всички. В "Междузвездни войни" тя изигра нашата силна, мъдра и изпълнена с надежда принцеса - роля, по-трудна, отколкото мнозина могат да си представят. Кари ще липсва на всички ни", пише в Тwitter създателят на космическата сага Джордж Лукас.

"Без думи. Съкрушен съм", гласи туитът на актьора Марк Хамил, изиграл Люк Скайуокър - екранният близнак на принцеса Лея в "Междузвездни войни".

"Кари беше единствена по рода си - брилянтна, оригинална, забавна, емоционално безстрашна. Тя изживя живота си храбро. В мислите си съм с дъщеря й Били, майка й Деби, брат й Тод и многото й приятели. Ще ни липсва много", пише актьорът Харисън Форд – любимият Хан Соло в "Междузвездни войни".

Още по темата

"За света Кари Фишър беше принцеса Лея, но за нас тя беше много специална приятелка. Кари притежаваше несломим дух, невероятен ум и любящо сърце. С ролята на принцеса Лея тя дефинира жената герой и вдъхна сила и увереност на много млади момичета по света", казва Катлийн Кенеди, президентката на "Лукасфилм".

"Кари Фишър беше единствена по рода си, неподправена личност, която сподели с нас забележителните си талант, истинност, блестящ ум. Милиони я обикнаха като непоколебимата принцеса Лея, тя завинаги ще остане в сърцата на почитателите на "Междузвездни войни", пише Боб Айгър, президент и изпълнителен директор на компания "Дисни".

"Мислех, че желанието ми за Коледа ще се сбъдне. Уви, нито моите мисли и молитви, нито тези на безброй фенове помогнаха. Изключително съм натъжен", споделя Антъни Даниълс, изиграл андроида C-3PO (Си-Трипио) в "Междузвездни войни".

"Принцеса Лея се сля със Силата. Ще ни липсват нейните доброта и остър ум. Почивай в мир, Кари Фишър", гласи туитът на актьора Уоруик Дейвис, изиграл еуока Уикет в "Междузвездни войни: Епизод VI - Завръщането на джедаите".

"Новината за кончината на Кари ме съкруши. Тя беше скъпа наша приятелка, която уважавах много и на която се възхищавах. Силата помръкна", написа Били Дий Уилямс, превъплътил се в образа на Ландо Калризиан в "Междузвездни войни".

"Бях дълбоко покрусен, когато научих за кончината на Кари Фишър. Ще ми липсват нашите закачки. Отиде си още един невероятен талант, една ярка светлина угасна", гласи туитът на актьора Уилям Шатнър от "Стар Трек".

"Тя беше най-умната, духовита, забавна, храбра, мила и сладка личност, която някога съм познавал. Съкрушен съм от загубата й", споделя британският комик Стивън Фрай.

"Кари Фишър, която беше по-забавна и умна, отколкото човек има право да бъде, си отиде. Съболезнования Деби и Били. Почивай в мир, Кари", пише актрисата Упи Голдбърг.

"Когато бях млад, Кари Фишър беше най-прекрасното създание, което някога бях виждал. Впоследствие тя се оказа не по-малко умна и духовита", споделя актьорът и комик Стив Мартин.

"Кари Фишър беше брилянтна писателка, актриса и приятелка, рядко забавна личност. Не мога да повярвам, че я няма", каза телевизионната водеща Елън де Дженерис.

"Благодарим ти, Кари Фишър, за всичко, което ни даде. Ще ни липсваш", написаха в изявление от Американската академия за кинематографично изкуство и наука.


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това го няма в сагата. Но може да се появи в бъдещи епизоди, ако има достатъчно желание у фанатиците ;-).

Та въпроса е, кой е бащата на Анакин, т.е. дядото на Лея и Люк :-)? Дали именно това не е източника на нейната "синя" кръв :-)???

https://youtube/watch?v=w7R0-kdqQ5k
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Но дори и героите катро Обиуан правят грешки като смесват Републиката и Демокрацията, помните навярно битката му с Анакин в която бъдещия черен лорд убива майката на Лия.

И това е единствената ценност в образа - дъщерята, потомствена принцеса - т.е. титла на диктатурата наречена Монархия, по майка се опълчва срещу Вейдър(Анакин) който е плебс, дори без баща и сега е слуга на Императора - следвало да е Демократ.

А дъщерята поддръжник на Републиката :-))))))))))).

Къде е "красотата" тук?
29
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Друг пример е бизнеса с дрънкулки основани на тия "верувания", много доходен ;-).

Така, че защо да не поддържаш слабостите, когато те ти носят добра печалба, а :-)?
28
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още Платон описва манипулацията на "звяра". А неговия учител Сократ е убит именно от "демократите". Днес доста от така наречените "демократи" си "веруват", че убития от тях философ е основателя на "веруванията" им :-).

Филма има стойности, но Лия не е от високите му стойности. Всъщност нейния образ и харесването и само демонстрират, че за хиляди години ние трудно променяме стереотипите си. Дори когато доста факти са срещу тяхната рационалност :-).
Сантиментите са си сантименти, туй то :-).
27
1
 
5
 
! Отговори
Бела преди 4 години
Една от най-прекрасните актриси, невероятна, емблематична. Когато бях малка, Лея ми беше идол. Когато пораснах, мечтаех някой ден да гледам Кари Фишър като Лея на кино. Сякаш иронизирайки ме, някои хора се подиграха с паметта на сагата и с живота на героите, не оставиха звездите на "онази далечна галактика" да блестят. Ето, че една от тях помръкна завинаги... Почивай в мир, Кари! Поклон пред теб!
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В една не по-малко известна приказка тая тема е разработена по подобен начин ;-):

https://youtube/watch?v=Plf0PrKCDl8

Разбира се това не е Кари Фишер а Лив Тейлър ;-)?

И тук има тъмни сили и т.н. Ако сте чели Силмарилиона би следвало да сте запознати от къде се появява Мордор и т.н. Работата пак е космическа :-).
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Анакин/Вейдър е далеч по-реалистичен. В него има и добро и зло. Дори Лукас го слага заедно с Йода и Обиуан.
А Лия е просто само едната страна на баща си :-), липсва и другата, в смисъл, че е незавършена.
А нашенските "атласи" вероятно понеже са преобладаващо зло в такива като Лия намират липсващата си част ;-). Само вижте как като истински сит, по определението на мастър Кеноби, се изживява на малък бог говорещ от името на милиарди и мечтаещ за галактическа слава. Сталиновците ряпа да ядат ;-).
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почивай в мир, принцесо! :(
23
6
 
15
 
! Отговори
Атлас преди 4 години
Сега да обясня на полуинтелегентните треторазрядни зелки.Колкото и да не ви се вярва ИМА хора който със една роля само ,сливат във едно мечтите на милиарди.... копнежа на ЧОВЕКА към звездите,защото единственото нещо което Е било и ЩЕ бъде е Космоса.Стремежа на *** да разкъса оковите на нищожната ни планета и смешното ни битие, не-може да се спре със свински пръжки и "ШОПИНГ" в МОЛа,това е територията на селските бекове и бечки.Който разбрал-разбрал.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
https://youtube/watch?v=dbCo9-HxmLw
21
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки един филм е пси спец операция, продължение на пропагандата ;-).

Далеч по-интригуващ е нейния баща - Анакин, черния лорд :-).

Той е далеяч по-близо до Сталин, Хитлер и Робеспиер :-))).
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво е и как се дефинира култ към личност?

И кога той е добър или лош ;-)?

Ако да речем бе стигнала нивата на обожествяване на Сталин, Хитлер или Робеспиер, дали е нямало да бъде по-голям "лош" от тях :-)?

Колко лицемерие, има ли изобщо, има в думите написани за нея от познаващите я?

Май приемате много думи за чиста монета :-)))?
19
2
 
3
 
! Отговори
59 преди 4 години
Явно едва след като една личност напусне този свят, бива оценена по достойнство .За огромно съжаление!
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съболезнования на феновете на Кари Фишър.
Всеки нормален ЧОВЕК, особено в младежката си възраст има нужда от някоя силна, талантлива личност с харизма, която да го вдъхновява и да бъде негова пътеводна звезда. Това няма нищо общо с промиването на мозъци, а и хората притежаващи мозъци и ИНТУИЦИЯ е трудно да се оставят на произволно влияние. Вярно е че много бележити личности си отидоха тази година, но лично мен ЕДИНСТВЕНО ме потресе загубата на Дж.Майкъл ,изпитах болка като при загубата на близък човек . Не съм била обсебена от някакъв култ, не всичко в него съм харесвала но....явно едв
17
20
 
6
 
! Отговори
Американ преди 4 години
Наркоманка още на 20, опитала всичко, алхололичка.. пак добре че и до 60 е стигнала..
Тоя Джоржд Майкъл дето и той умря тези дни на 53, и той същия; като че ли него спин го гътна.
16
2
 
3
 
! Отговори
Граматик преди 4 години
До до 40(43)
Ми изброй ги, щом си толкова курназ!
15
1
 
1
 
! Отговори
бай уй преди 4 години
До Анонимен 44

Без коментар!!!
14
0
 
11
 
! Отговори
Gate Keeper преди 4 години
юTуб
Jodie's Suite
Лек път ..принцесо и никога отново на тази Земя !!!
13
6
 
10
 
! Отговори
Оби-Уан Кеноби преди 4 години
До Анонимен 53

Съвременният Социум обезличава, смачква Индивида и неговото Самосъзнание и Самоидентичност, и го формира като поведенческо поведение по такъв начин, че директно го постава в услуга на Тъмната Страна - материализма и всички материални и нематериални форми на неговото проявление.
В тази връзка, НЕ търси "джедаи" сред "космополитните хора", там има само био-роботи.

Мисълта тежи повече от думата!
12
26
 
15
 
! Отговори
Оби-Уан Кеноби преди 4 години
Истината е, че тази актриса НЕ е владеела СИЛАТА, щом е била зависима от наркотици, безразборно шибане и т.н... също като пе*ераса Жорж Майкъл.

СИЛАТА е в тези, което успеят да не се поддават на изкушенията на Дявола, т.е. на Тъмната Страна - материализъм, консумативизъм, разхищение, разврат, лъжа. Съвременният Социум, който обезличава Инвдида и неговата идентично НЕ, лишава Индивида от възможността да овладее Силата!
Отшелниците, монасите, единаците - в тях има повече Сила, от всички останали!