Историческо чудо - къщата на Хари Уорнър - за 36 милиона

Вижте дома на съоснователя на филмовото студио "Уорнър Брадърс"
Обновена: 23 юни 2017 21:22 | 23 юни 2017 21:12, Екип на Tialoto.bg
0
Историческо чудо - къщата на Хари Уорнър - за 36 милиона
Снимка: Variety.com

Хари Уорнър е един от съоснователите на известното американско филмово студио "Уорнър Брадърс“. Заедно със своите трима братя – Алберт, Сам и Джак, Хари Уорнър основава едно от най-продуктивните студиа за кинопродукция в целия свят, което към днешна дата разполага с активи за 13 милиарда долара.

В семейството на пионерите в киното Хари Уорнър се е занимавал с тактическия подход към развиващия се по онова време филмов пазар. Преди 94 години младият кинодеец се е заел да създаде мрежа от компании, които във времето да завладеят прожекционните зали на Северна Америка.

Неговият грандиозен успех идва с овладяването на една трета от салоните в САЩ. Те пускали всички филми на новата компания „Уорнър Брадърс“. А големите планове за голямото кино се чертаели в една огромна къща, разположена по чудния релеф на Бевърли Хилс, щата Калифорния.

През 20-те години на миналия век Хари Уорнър решава да разшири обхвата на семейната компания, създавайки студиа в Калифорния. По тази пътека той се озовава пред портите на новото си жилище – имение с 1 200 кв. м жилищна площ, 7 спални, 9 бани, няколко всекидневни, личен кабинет, официална трапезария, кухня, два ежедневни салона с мокър бар (единият с кинокът), спортна зала и всевъзможни глезотии.

Луксозният дом разполага с изкуствено езеро, служещо за плувен басейн. В близост до водното съоръжение има и игрище за тенис.

От гледна точка на дизайна, този дом е реализиран в аристократичния стил тюдор. Основни материали са тухлите, дървените греди и камъкът. Отвътре пък ще откриете класическия облик на американските ретро домове от XX век, принадлежали на знатни личности. Кожата, масивното дърво, мраморът, махагонът, скъпият текстил, гипсовите тавани, полилеите – това са основните белези за високата класа от онова време.

След като кинематографът Хари Уорнър починал през 1958 г., 76-годишният му житейски път оставил имението му в ръцете на неговите наследници. През годините жилището е било декор на сериала „American Crime Story“. В него са отсядали и големи имена от американската политика – представители на Демократическата партия като Ал Гор, Джон Кери, Бил и Хилари Клинтън.

През 1996 г. обаче имението бива продадено. Щастливецът е Дафни Едуардс – президент на „Едуардс Ентъртеймънт Интернешънъл“. Независимата режисьорка с еврейско потекло е закупила имота срещу някакви си 5 милиона долара. Вероятно връзката ѝ с Демократическата партия ѝ е помогнала да придобие имота на по-тънка цена.

За 21 години Едуардс е наляла около 12 милиона долара за реставрация на жилището, подслонило идеите на Хари Уорнър. Но изглежда е време то отново да смени собственика си. От почти година имотът се продава.
Първоначалната цена бе 40 милиона, но последните новини показват сериозен спад в сумата – 4 милиона долара са отрязани. Актуалният етикет гласи 36 милиона долара.

Разгледайте дома на Хари Уорнър в Tialoto.bg

Подготви: Александър Градинаров
 


0
Още по темата: къщаХари Уорнър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Ядки и сушени плодове, които да включите във вашата диета
Ядки и сушени плодове, които да включите във вашата диета

Ядки и сушени плодове, които да включите във вашата диета

Правила, които богатите следват
Правила, които богатите следват

Правила, които богатите следват