Още 200 жени се оплакоха от сексуален тормоз от Тобак

72-годишният режисьор в подобен скандал като Уейнстейн
24 окт 2017 20:48, Петя Славова
15
Още 200 жени се оплакоха от сексуален тормоз от Тобак
Снимка: БТА

Около 200 жени се оплакаха от сексуалните посегателства на американския режисьор Джеймс Тобак, като преди това подобни обвинения отправиха 38 жени, предаде ТАСС.

Още по темата

Първоначално потърпевшите споделиха, че Тобак се е приближавал към тях в паркове, банки или аптеки в нюйоркския квартал Манхатън и им е обещавал да ги направи звезди в Холивуд. По-късно обаче при интервюто или прослушването момичетата ставали жертва на сексуални посегателства от негова страна, пише БТА.

След публикуването на изобличителния материал, аналогични истории по телефона, електронната поща и в Туитър съобщиха още над 200 жени, информира в. "Лос Анджелис таймс". В полицията на Лос Анджелис през последните няколко дена са постъпили много обаждания, "свързани с режисьора". Служителите разпределят получените оплаквания по случай, ако органите на съдебната власт решат да започнат разследване. Някои от жените потвърдиха, че са подали жалба до окръжния прокурор миналата седмица.

Преди няколко дни работните си отношения с режисьора прекрати дългогодишният му агент. Американският сценарист и режисьор Джеймс Гън каза, че от много години предупреждава за непристойното поведение на Тобак.

"Той направи това с три жени, с които имах връзка, две мои близки приятелки и с член на семейството ми. . . два пъти. Да, той два пъти я заговори със същия глупав сценарий, без да разбере, че е един и същ човек", написа Гън.
При първоначалните обвинения Тобак заяви, че никога не се е срещал с тези жени, а ако случайно някога ги е срещал, не ги е запомнил.

Той отбеляза също, че през последните 22 години е било физически невъзможно да се държи по описания от въпросните жени начин, защото има диабет, а и сърдечни увреждания, които изискват приемане на лекарства.

Режисьорът, който е на 72 години, е работил като режисьор, сценарист или продуцент на повече от 10 филма. Сред тях са "Черно и бяло" (1999) с Робърт Дауни младши и Клаудия Шифър и "В опасност" (1983) с Настася Кински. През 1992 г. е номиниран за награда "Оскар" за сценария на "Бъгси".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Do 7 преди 6 години
До ТОЙ БЕШЕ ПРАВ!!!А, ако изскочи някой НЕевреин, какво ще кажеш//? Че дискриминират НЕевреите?Расистки примаат си ти.А и се съмнявам, че някога си виждал евреин на живо.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това се знае от холикурвите, но всеки си мълчи
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия намериха двама мъже, които си падат по жени и им разказаха играта.
7
2
 
21
 
! Отговори
ТОЙ БЕШЕ ПРАВ!!! преди 6 години
Джеймс Тобак и Харви Уейнстейн са евреи, но защо това се премълчава? Ако бяха българи, щеше да оревете света какъв манталитет сме имали, но щом са евреи пазим тишина. Същия Тобак е бивш председател на една от водещите феминистки организации в САЩ. ЗАщото евреите движат феминизма, за да съсипват белите семейства.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те Мадона и папата се гъделичкат с малки чернокожи деца но кой му пука за това
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според американската " справедлива " съдебна система тези 200 300 жени не са достатъчни за холивудския герой. Парите му и властта натежават
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Приближавал ги в паркове, аптеки и т.н. Това прилича на сюжет на евтин чешки casting couch филм. ахахахахаха
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Той направи това с три жени, с които имах връзка, две мои близки приятелки и с член на семейството ми. . . два пъти"Мда, и след това продължих да се правя, че нищо не се е случило.....
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и всички тези неща са се знаели, лицемерни звезди, всички са съпричастни, какво се правят сега на ни лук яли, ни лук мирисали.
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американките прекалиха!!! За кинти са готови да топят и Дедо Боже, дето е на високо и далеко.