"Арена Армеец" – френски театър за Шарл Азнавур

Концертът на звездата е тази вечер от 20:00 часа
30 ное 2017 09:07, Петя Славова
3
"Арена Армеец" – френски театър за Шарл Азнавур
Снимка: Арт БГ

За концерта на Шарл Азнавур в София тази вечер от 20.00 часа зала "Арена Армеец" се превръща във френски театър - със специален декор и червен килим.

Легендата на френската музика, откритие на Едит Пиаф, ще представи най-доброто от 70-годишната си кариера само пред 5500 зрители, които ще се потопят в атмосферата на френския шансон и джаз.

Концертът се осъществява в партньорство с Френския културен институт. Той е част от световното турне на звездата, което ще бъде и последно за кариерата му - неговото голямо "Сбогом" със сцената. От София Азнавур заминава за Виена, а след това се завръща в родната си Франция, където са планирани повече от 10 концерта. Турнето ще завърши в Москва, след което Шарл Азнавур ще се оттегли в своето имение в родината си.

На 93 години френският Франк Синатра, както често е наричан, е в невероятна форма и не е спирал да концертира през последните няколко години в най-големите световни зали с нестихващи овации от публиката. Азнавур е първият френски изпълнител със звезда в Алеята на славата в Холивуд. Той е сред рекордьорите за най-дълголетен артист на съвременната музикална и театрална сцена.

Азнавур създава песни преди всичко за любовта. Написал е над 1300 песни, изпълнява повече от 1500, записал е 175 албума и е играл в над 70 филма. Пее на пет езика и е един от най-известните френски певци зад граница - има хиляди концерти в над 90 държави.

Песента, която му печели почитатели по цял свят и го изстрелва на първо място в много страни - She, е включена и в саундтрака на блокбастъра Notting Hill. Сред многобройните му хитове са и Lа Mamma, La Boheme, Paris Au Mois D'aout, Tous les visages De I'amour, Et Moi Dans Mon Coin.

Роден в семейството на арменски имигранти под името Шанур Вахинаг Азнавурян, още в ранна детска възраст изпълнителят навлиза в света на театъра. Започва да пее на девет години и скоро приема артистичното име Азнавур. За неговия пробив помага Едит Пиаф, която го чува да пее и го взема със себе си на турне във Франция и САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
65 преди 6 години
Бях на концерта.Изключително спокойна атмосфера.Този човек излъчваше само добро.Най_младата публика беше около 45-50годишни.Всички други му бяха набори.С бастуни, шапки,кордели, балтони мирищеши на нафталин. Никой не се буташе ,не говореше силно.Не правиха клипове.Те го запечатиха в сърцето си.Едва ли ще се видят пак.То и аз може би.Но старата боржуазия определи духът тази вечер.Е, нормално е 35-45 годишни да не са там.Лошото ,че са в кръчмите и пеят пошли песни.
2
1
 
11
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Вижте- един коментар за тоя велик човек ! Ако беше Преслава или някоя друга певачка,щеше да е пълно с простотии...
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на човека, на тези години щом има енергията да прави концерти, само чест и почитания. Не може да се раздели със сцената, което е уникално.