Джефри Ръш заведе дело срещу "Дейли телеграф"

Актьорът иска да очисти името си от тиражирана клевета
8 дек 2017 17:45,
0
Джефри Ръш заведе дело срещу "Дейли телеграф"
Снимка: Нова

Джефри Ръш заведе дело за клевета срещу австралийския в. "Дейли телеграф" заради публикуваната информация за неуместното му поведение към театрална актриса, съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

Актрисата е партнирала на Джефри Ръш в постановката "Крал Лир". Миналия месец изданието публикува разказа й за неговото "неприлично поведение" в края на 2015 г. и началото на 2016 г.

Джефри Ръш, който е на 66 години, заяви, че написаното от таблоида е "лъжа" и "изопачаване" и е причинило "непоправими щети" на репутацията му.

Главният редактор на австралийския в. "Дейли телеграф" заяви, че вестникът правилно е написал, че Театралната компания в Сидни е получила такова оплакване.

Адвокатът на актьора не посочи какво обезщетение иска клиентът му. Той подчерта, че Джефри Ръш преди всичко иска да очисти името си.

Миналата седмица Джефри Ръш подаде оставка като президент на Австралийската академия за филмово и телевизионно изкуство. Джефри Ръш, който е водещ австралийски театрален актьор, е номиниран четири пъти за награда "Оскар". Получава я през 1997 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари