Директно от матрака: Симо и Богдана празнуват по пижама

Водещите на "Стартер" канят на нестандартен рожден ден
12 фев 2018 10:00, Александър Попов
7
Директно от матрака: Симо и Богдана празнуват по пижама
Снимка: БГ Радио

"Стартер" - забавното сутрешно шоу на БГ Радио става на 16 години на 14 февруари и за първи път посреща гости в своя дом. Симо и Богдана вече 16 години провокират слушателите да започнат деня си с настроение, а по традиция рождения ден ще бъде нестандартен.

Част от нетрадиционните места, на които се е излъчвал празничният ефир на Стартер досега, са били циркова арена, телевизионно студио, бензиностанция, кафене, класна стая, музей. Този път, навръх празника на любовта и виното двамата ще посрещат звездните си гости на матрак. По пижами! Участие директно от леглото със Симо и Боги ще вземат Лара Златарева, Деси Бакърджиева, Ралица Паскалева, Башар Рахар, Наско Михайлов, Ice Cream, Петър Бакърджиев, Б. Т. Р., Прея, Михаела Маринова, Pavell & Venci Venc‘, Милица Гладнишка и още много от най-обичаните звезди на България. На тях ще им се наложи да дойдат подобаващо облечени за пижамено парти и да са готови за бой с възглавници. В празничното издание на традиционната рубрика "Пет въпроса" директно от спалнята на БГ Радио ще отговаря Орлин Павлов по пижама.

Стартер празнува 16-ти рожден ден, малко предавания имат такова дълголетие. Каква е рецептата?

Симо: Много ентусиазъм и увереност, че ние сме желаещите, водени от компетентните, вършещи правилното за благодарните.

Богдана: Рецептата е да обичаш това, което правиш! Простичка рецепта, но изпитана и невероятно точно действаща! Ако това, което правиш ти е в сърцето, няма как да не успееш. А ако имаш невероятния късмет да попаднеш при точните хора на точното място - рецептата дава страхотен резултат!

Всяка година празнувате рожден ден по необичаен начин. Защо избрахте сега да бъде пижамено парти?

Симо: Защото с напредване на възрастта ставаме все по-инфантилни. Когато бяхме по-малки искахме да изглеждаме по-големи и зрели. Това бяха годините, в които ни беше интересно да обикаляме кафетата, да си правиш срещите в бензиностанциите, да правим циркове в цирка. После дойде времето в което го карахме "по-интелектуално" и за това бяхме в музей. Сега сме на матраци. Защото предпочитаме да лежим, отколкото да стоим или седим. На нашия рожден ден всички ще видят, колко вярно е това. Пижаменото парти показва и още нещо много важно. То показва, колко сме гъвкави и как не сме се отказали да правим необичайни и забавни неща, без те да бъдат самоцелни.

Богдана: Защото ставаме на 16 и пижамените партита са си напълно в реда на нещата. Вече са позволени. Освен това, когато човек е по пижама се чувства много приятно освободен, а това е чудесно усещане, щастливо някак. Пък и кога ще мога да съм на един матрак и по пижама със Симо, Орлин Павлов и Наско от БТР, например?

Празнувате в Деня на любовта и виното. Какво продължава да  ви опиянява да сте зад микрофоните сутрин?

Симо: Нашите слушатели – безценни, безценни, безценни. И ентусиасмът и увереността, че ние сме желаещите, водени от компетентните, вършещи правилното за благодарните.

Богдана: Симо продължава да ме кара да се смея. Слушателите – чудесни хора са. Искам ги за приятели повечето. Надето – новинарката ни и вечен приятел, с която започвам всяка сутрин с чаша кафе пред радиото. Удоволствието, че си в радио – това е страшна сила и начин да разпалиш въображението на хората. И разбира се рома в кафето сутрин.
 
16 години в предаването заедно е почти като брак. Имало ли е моменти, в които сте си мислили - край, време е за ново предизвикателство?

Симо
: Не. Това ми е работата. Това ми е мястото. Това са ми хората.

Богдана: Не. Това ми е работата! Това ми е мястото! Това са ми хората! 
 
Кой е люмият ви момент от предаването през последната година?

Симо: Всичо е един момент. Хубав, лош, бърз, бавен, незабележим, запомнящ се, тъжен, забавен. Всичко е един момент.

Богдана: Срещите с уникалните събеседници в "5 въпроса" са моите много любими моменти. Когато говориш с някой уникален човек, на когото искрено се възхищаваш, е страшно зареждащо и мотивиращо. Един разговор с умен човек е като да са ти дали крила и да ти кажат – давай, можеш да покръжиш малко... Много ми е хубаво тогава. Последният такъв момент беше интервюто с Георги Тошев. 
 
Ако трябва да опишете другия с една българска песен - коя би била?

Симо: Богдана не може да се събере, изчерпа или опише с една песен. Тя е музика. Бърза, понякога баладична, понякога много точна, понякога малко фалшива, но най-често хит.

Богдана: Симо е... "Изгрева и Залеза" – преносно и буквално. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 6 години
Страхотна идея.Моят РД е през Април.Ще се възползвам от това хрумване и гостите, които ще поканя,ще предупредя , че трябва да бъдат "костюмирани" с пижами.
4
0
 
3
 
! Отговори
Мариана +PST преди 6 години
Симо....голяма карикатура си ! 0...не 00 !
3
7
 
1
 
! Отговори
Глори преди 6 години
Е, няма толкова свеж и забавен сутрешен радиоблок! Толкова години вече Боги и Симо ми усмихват делниците - къде с дебатите, къде с интелигентните и цветни коментари. Да сте ни живи и здрави да ни радвате със "Стартер" още поне два пъти по толкова години, хора, благодаря Ви!
2
2
 
1
 
! Отговори
Радио ГаГа преди 6 години
Нещо го смърцака тоз мерзавец. Беше започнал прес просото да съобщава трафик информацията от сорта на "Варна: Ремонтите си ги знаете това е". Но слушам онзи ден доста подробно си каза всичко. Такава рязка промяна.. сигурно са шефовете ;-)
1
2
 
4
 
! Отговори
Лорд Е. Минчев преди 6 години
Симо е по хубав.