Директно от матрака: Симо и Богдана празнуват по пижама

Водещите на "Стартер" канят на нестандартен рожден ден
12 фев 2018 10:00, Александър Попов
7
Директно от матрака: Симо и Богдана празнуват по пижама
Снимка: БГ Радио

"Стартер" - забавното сутрешно шоу на БГ Радио става на 16 години на 14 февруари и за първи път посреща гости в своя дом. Симо и Богдана вече 16 години провокират слушателите да започнат деня си с настроение, а по традиция рождения ден ще бъде нестандартен.

Част от нетрадиционните места, на които се е излъчвал празничният ефир на Стартер досега, са били циркова арена, телевизионно студио, бензиностанция, кафене, класна стая, музей. Този път, навръх празника на любовта и виното двамата ще посрещат звездните си гости на матрак. По пижами! Участие директно от леглото със Симо и Боги ще вземат Лара Златарева, Деси Бакърджиева, Ралица Паскалева, Башар Рахар, Наско Михайлов, Ice Cream, Петър Бакърджиев, Б. Т. Р., Прея, Михаела Маринова, Pavell & Venci Venc‘, Милица Гладнишка и още много от най-обичаните звезди на България. На тях ще им се наложи да дойдат подобаващо облечени за пижамено парти и да са готови за бой с възглавници. В празничното издание на традиционната рубрика "Пет въпроса" директно от спалнята на БГ Радио ще отговаря Орлин Павлов по пижама.

Стартер празнува 16-ти рожден ден, малко предавания имат такова дълголетие. Каква е рецептата?

Симо: Много ентусиазъм и увереност, че ние сме желаещите, водени от компетентните, вършещи правилното за благодарните.

Богдана: Рецептата е да обичаш това, което правиш! Простичка рецепта, но изпитана и невероятно точно действаща! Ако това, което правиш ти е в сърцето, няма как да не успееш. А ако имаш невероятния късмет да попаднеш при точните хора на точното място - рецептата дава страхотен резултат!

Всяка година празнувате рожден ден по необичаен начин. Защо избрахте сега да бъде пижамено парти?

Симо: Защото с напредване на възрастта ставаме все по-инфантилни. Когато бяхме по-малки искахме да изглеждаме по-големи и зрели. Това бяха годините, в които ни беше интересно да обикаляме кафетата, да си правиш срещите в бензиностанциите, да правим циркове в цирка. После дойде времето в което го карахме "по-интелектуално" и за това бяхме в музей. Сега сме на матраци. Защото предпочитаме да лежим, отколкото да стоим или седим. На нашия рожден ден всички ще видят, колко вярно е това. Пижаменото парти показва и още нещо много важно. То показва, колко сме гъвкави и как не сме се отказали да правим необичайни и забавни неща, без те да бъдат самоцелни.

Богдана: Защото ставаме на 16 и пижамените партита са си напълно в реда на нещата. Вече са позволени. Освен това, когато човек е по пижама се чувства много приятно освободен, а това е чудесно усещане, щастливо някак. Пък и кога ще мога да съм на един матрак и по пижама със Симо, Орлин Павлов и Наско от БТР, например?

Празнувате в Деня на любовта и виното. Какво продължава да  ви опиянява да сте зад микрофоните сутрин?

Симо: Нашите слушатели – безценни, безценни, безценни. И ентусиасмът и увереността, че ние сме желаещите, водени от компетентните, вършещи правилното за благодарните.

Богдана: Симо продължава да ме кара да се смея. Слушателите – чудесни хора са. Искам ги за приятели повечето. Надето – новинарката ни и вечен приятел, с която започвам всяка сутрин с чаша кафе пред радиото. Удоволствието, че си в радио – това е страшна сила и начин да разпалиш въображението на хората. И разбира се рома в кафето сутрин.
 
16 години в предаването заедно е почти като брак. Имало ли е моменти, в които сте си мислили - край, време е за ново предизвикателство?

Симо
: Не. Това ми е работата. Това ми е мястото. Това са ми хората.

Богдана: Не. Това ми е работата! Това ми е мястото! Това са ми хората! 
 
Кой е люмият ви момент от предаването през последната година?

Симо: Всичо е един момент. Хубав, лош, бърз, бавен, незабележим, запомнящ се, тъжен, забавен. Всичко е един момент.

Богдана: Срещите с уникалните събеседници в "5 въпроса" са моите много любими моменти. Когато говориш с някой уникален човек, на когото искрено се възхищаваш, е страшно зареждащо и мотивиращо. Един разговор с умен човек е като да са ти дали крила и да ти кажат – давай, можеш да покръжиш малко... Много ми е хубаво тогава. Последният такъв момент беше интервюто с Георги Тошев. 
 
Ако трябва да опишете другия с една българска песен - коя би била?

Симо: Богдана не може да се събере, изчерпа или опише с една песен. Тя е музика. Бърза, понякога баладична, понякога много точна, понякога малко фалшива, но най-често хит.

Богдана: Симо е... "Изгрева и Залеза" – преносно и буквално. 


7
Още от
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 3 месеца
Страхотна идея.
Моят РД е през Април.
Ще се възползвам от това хрумване и гостите, които ще поканя,
ще предупредя , че трябва да бъдат "костюмирани" с пижами.
5
0
 
3
 
! Отговори
Мариана +PST преди 3 месеца
Симо....голяма карикатура си ! 0...не 00 !
4
7
 
1
 
! Отговори
Глори преди 3 месеца
Е, няма толкова свеж и забавен сутрешен радиоблок! Толкова години вече Боги и Симо ми усмихват делниците - къде с дебатите, къде с интелигентните и цветни коментари. Да сте ни живи и здрави да ни радвате със "Стартер" още поне два пъти по толкова години, хора, благодаря Ви!
3
2
 
1
 
! Отговори
Радио ГаГа преди 3 месеца
Нещо го смърцака тоз мерзавец. Беше започнал прес просото да съобщава трафик информацията от сорта на "Варна: Ремонтите си ги знаете това е". Но слушам онзи ден доста подробно си каза всичко. Такава рязка промяна.. сигурно са шефовете ;-)
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кво и туй нящу бе ?
1
2
 
4
 
! Отговори
Лорд Е. Минчев преди 3 месеца
Симо е по хубав.

Любовният ви живот според месеца на раждане
Любовният ви живот според месеца на раждане

Любовният ви живот според месеца на раждане

Вдъхновяващи цитати, които ще променят мисленето ви
Вдъхновяващи цитати, които ще променят мисленето ви

Вдъхновяващи цитати, които ще променят мисленето ви