От какво е починал Принс? Експертите говорят...

Количеството фентанил в кръвта му – извънредно високо
27 мар 2018 13:45, Петя Славова
21
От какво е починал Принс? Експертите говорят...
Снимка: архив, Reuters

Принс е имал "извънредно висока" концентрация на фентанил в тялото си, когато е починал, според експерти, изготвили токсикологичния доклад от аутопсията на певеца, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Музикантът беше на 57 години, когато беше открит сам и безжизнен в асансьор в имението си "Пейсли парк" на 21 април 2016 г. Информация, публикувана шест седмици след смъртта му, разкри, че причината е случайно предозиране с фентанил, синтетичен опиоид, който е 50 пъти по-силен от хероина.

Поверителен доклад, получен от агенцията, показа колко от опасното вещество е имало в организма на звездата. Експерти, които не са свързани с разследването на обстоятелствата около смъртта на Принс, казаха, че числата не оставят и сянка на съмнение, че фентанилът го е убил.

"Количеството в кръвта му е извънредно високо, дори за някой, който има хронични болки и се лекува с фентанил", каза доктор Луис Нелсън от университета "Рътгърс" в Ню Джърси.

В доклада пише, че концентрацията на веществото в кръвта на изпълнителя било 67,8 микрограма на литър. Специалистите обясняват, че фатални случаи са били регистрирани при хора с нива от 3 до 58 микрограма на литър. В черния му дроб е имало 450 микрограма на килограм фентанил, а концентрация над 69 микрограма на килограм "се приема за свръхдоза".

Освен това е имало потенциално смъртоносно количество от опиоида в стомаха на Принс. Това най-вероятно свидетелства, че певецът е приемал орално фентанила.

Разрешителни за обиск бяха издадени година след смъртта на музиканта. Тогава властите откриха множество хапчета в различни опаковки около дома му. Лекарствата бяха изследвани в лаборатория и тестовете показаха, че съдържат фентанил и други наркотични субстанции.

Миналата седмица, главният прокурор в окръга, където почина Принс, каза, че разглежда доклади по случая и ще прецени дали да накаже някого "в близко бъдеще".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: кончинапринсфентанил
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
2
 
! Отговори
Бабината преди 6 години
Баба знае всичко, но между нас да си остане тоя Путин го е отровил лично.Но да оставим нещата на БГ криминалистите, те за някой друг ден ще разкрият истината.
19
0
 
3
 
! Отговори
Петърчо преди 6 години
Фармацевтичните компании в САЩ наливат много пари за да стимулират лекарите да препоръчват фентанил на пациентите си без да се нуждаят от толкова силно лекарство. В повечето случаи даже самите пациенти не разбират колко опасно е лекарството и че е далеч по-добре да използват друго което да не предизвиква толкова лесно зависимост. Хората като Принс които са взимали наркотици независимо колко дълго време са били чисти са най-лесната мишена. Принс е имал проблеми със силни болки в краката.
18
5
 
7
 
! Отговори
Не е самоубийство преди 6 години
Прекалил е малко с хапчетата като конкурента си М. Джексън, поне не е пил бояришник.
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До шопЗащото ти си много нужен...
16
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами те в холивуд са пийняци. Всичко живо там пуши наркоман!
15
1
 
19
 
! Отговори
Пич преди 6 години
Това е голяма изненада! Ние предполагахме, че се е задавил с прясно мляко и краставици.
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо повечето западни звезди изведнъж се оказват абсолютно пропаднали наркомани, алкохолици, всевъзможни престъпници и тези от тях завършили училище се броят на пръсти. Този е просто ПОРЕДНИЯ наркоман. Уитни Хюстън умря в дългове... защото беше наркоманка. Ейми Уайнхаус - наркоманка. Въобще на всеки 1 нормален се падат по 20 преуспели някак нехранимайковци.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГоранПревеждат 1:1 и opioid се транслира с български букви. Нали станахме модерни и прозападни.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как от какво-от Новичок.Тереза Змей го каза.
11
1
 
13
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Откъде измислихте тая крива дума "опионид"? Опиат не беше ли достатъчна?
10
2
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Умрял от висока доза Перепърпъл рей...
9
1
 
13
 
! Отговори
ю преди 6 години
До АнонименЗа твое съжаление Принс е виртуоз признат от всички известни музиканти-инструменталисти, а ти освен че не си интересен, си и бая неграмотен.
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май пак руснаците са действали, този път със Старичок...
7
5
 
14
 
! Отговори
шоп преди 6 години
Като одъртеят и усетят, че са ненужни и изпадат в депресия. Оттам до смъртта е само една крачка.
6
4
 
1
 
! Отговори
ветеран преди 6 години
До 65 - да,да! алкозин беше /отдавана не се произвежда/ "вълшебно" лекарство за ужасните болки при бъбречни кризи! как само докторът те бодне и кошмара свършва. продаваше се свободно в аптеките, аз чупех ампулата и си го изливах в гърлото, супер! сега съм с бъбречна недостатъчност!
5
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Завалията е нямал пари за качествена дрога и се дросал със таблетки и алкохол за *** като куче във един асансьор. Постигнал е американската си мечта и е открил че вече няма какво да постига и живота му е преминал за да бъде шут, който забавлява другите срещу пари.
4
1
 
8
 
! Отговори
65 преди 6 години
Само да кажа че,91_97год.фентанил и алкозин бяхана свободна продажба.Нак_често го даваха при жестоки бъбречни кризи.Толкова пък да не сме в час с тези мефикаменти?
3
15
 
8
 
! Отговори
Що преди 6 години
Може някоя принсеса да му е уринирала в устата, например.
2
0
 
30
 
! Отговори
Лекар преди 6 години
Наркотици + алкохол = големи количества.За жалост не е първия и няма да е и последния.Хора пазате децата си, тези опияти погубват много бързо организма.
1
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общо взето нищо ново - богатите музиканти не могат да стигнат до възраст, в която започват да се появяват "нормалните" болести, които ни морят - рак, инфаркт, инсулт, диабет, алцхаймер. Наркотиците ги довършват преди това.