Ан Хатауей на 36: От "Дисни" до "Оскар"

Ето най-важното за популярната американска актриса
12 ное 2018 07:30, Красимир Ангелов
13

Снимка: Reuters

На 12 ноември рожден ден празнува популярната американска актриса Ан Хатауей. Родена през 1982 година в Бруклин, Ню Йорк, тя прави своя дебют през 1999 г. в телевизионния сериал "Get Real".

Първата й голяма роля е само 2 години по-късно в продукцията на Дисни "Дневниците на принцесата", като след това тя продължава да се появява в семейни филми сред които "Дневниците на принцесата 2" и "Омагьосаната Ела".

В своята кариера досега тя е участвала в над 20 филма, сред които по-известните са "Дяволът носи Прада", "Да бъдеш Джейн", "Рейчъл се омъжва", "Булчински войни", "Любовта е опиат", "Черният рицар: Възраждане" и други.

Ето какво не знаем за популярната холивудска актриса:

Баща й е адвокат, а майка й – актриса, която обаче не постига особен успех.

Актрисата е отраснала в католическо семейство, като дори като дете иска да стане монахиня. Тя обаче се отказва от религията, след като разбира, че брат й е хомосексуалист, а църквата отрича тези взаимоотношения.

През 2006 година списание "People" я нарежда сред топ 50 на най-красивите хора в света.

През 2008 година получава номинация за "Оскар" за най-добра женска роля за участието си в "Рейчъл се омъжва".

През 2012 година тя печели "Оскар" за най-добра поддържаща женска роля за филма "Клетниците". За същия филм печели още награди Сателит, БАФТА и Златен глобус отново за най-добра поддържаща женска роля.

През 2012 година се омъжва за своя съпруг Адам Шулман.

Обича кучетата и има лабрадор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Petar, NY преди 5 години
Не знам защо но не мога да я понасям.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега тази и други колежки само пишат в чурулика (twitter) колко е уплашена и загрижена за репресираните ЛГБТ и за "преследваните" чер/ните от лошите бели . Искала ти да видиш да спасява не/гри от "систематичен расизъм". Щом пишат сега за тях това означава че са се изчерпали пред публиката .Пишат за тях за да напомнят че ги има .
9
0
 
17
 
! Отговори
Дисни вее преди 5 години
Още едно зомби от програмата "Монарх".
8
1
 
23
 
! Отговори
О преди 5 години
Е, срамота щеше да е, да не връчат награда на чифyткaтa=
7
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧРД Ан Хатауей. Да си жива и здрава.Прекрасна си.На всички злобари - като плюете дали ще ви стане по-добре,;дали вашите жени ще станат по-красиви?!
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така и не разбрах за какво и дадоха ОСкар? гледах тази версия на Клетниците много внимантелно. Ролята й на Фантин е много малка, дали има и десет минути? На всичкото отгоре не е убедителна. има ред други артисти, които заслужаваха ОСкар за този филм - например Ръсел Кроу - а не го взеха. Страите клетници - с жерар Депардийо като жан Валжан и Клеър Дейнс като Козет бяха сто пъти по-хубави.
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не бих я нарекъл противна, но е безлична. Повече моделка - по-малко актриса. В Дневниците на принцесата си беше на мястото, защото и ролята й беше детска, през повечето време й казваха какво да прави и с кого да живее. Дяволът носи прада, е най-големият й филм, но там голямо присъствие има Мерил Стрийп, която изигра злия образ. за сравнение - вижте колко посредствена жена котка изигра и сравнете с жената котка на Мишел Пфайфър или камрен Биконодива.
4
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе ***, все едно вашите жени са по-красиви...
3
21
 
38
 
! Отговори
Не става преди 5 години
Противна жена. Дано не се снима повече. Дори във филма Дневниците на принцесата беше безлична като актриса. Да беше си станала монахиня, нямаше да е загуба за света.
2
15
 
31
 
! Отговори
Но анонимен 1 преди 5 години
С тия дебели чер*ни вежди дето я помня от филмите е всичко друго но не и красива. Има къде по-хубави българки. Я не се излагай.
1
14
 
7
 
! Отговори
Фен преди 5 години
Да почерпи