Джеймс Мор – големи илюзии и опасни ефекти

Магът пред Dnes.bg за предстоящото шоу в НДК
0

Снимка: KEY Events

Джеймс Мор, Измамникът, е изключително атрактивен, прави впечатление преди пет години след едно свое участие с телевизионен формат и оттогава е истинска сензация с рекордните 100 милиона гледания в YouTube.

Когато не е на турне се изявява в Лондон, Холивуд, Лос Анджелис, Сидни. Само за две години е смаял публиката на пет континента. Той е истинска сензация и може да се похвали с това, че е първият британски илюзионист, изявявал се на Бродуей.

Той е част от шоуто "Илюзионистите", което българската публика ще има възможност да види между 17 и 20 януари в шест спектакъла в зала 1 на НДК. Със съдействието на KEY Events ви предлагаме интервю с Джеймс дни преди гостуването му у нас.

Идвате с шоуто "Илюзионистите" през януари. Кажете ни малко повече, какво предстои?

Публиката може да очаква някои от най-добрите номера и най-добрите илюзионисти в света. Имаме седем мага от всички краища на Земята, всеки от които има свой уникален подход. Има наистина по нещо за всеки от семейството, моменти с хумор или такива с истинско напрежение. Аз в частност съм се специализирал в големите илюзии и по-опасните ефекти.

Бихте ли определил това, с което се занимавате, като призвание?

Да, за мен е съчетание от страст и съзнателен избор. Магията ме е отвела по невероятни места по целия свят и ми е позволила да се срещна с някои наистина изключителни хора. Никога не съм искал да се занимавам с друго. Магията е моят живот.

Кой или какво ви повлия, за да стигнете дотук?

Черпил съм вдъхновение от много от артистите в областта. Дейвид Копърфийлд и Дейвид Блейн продължават да имат изключително влияние над мен, тъй като те последователно преоткриха и популяризираха това изкуство с техния уникален подход и артистичния си почерк. Наистина им се възхищавам.

В кой момент разбрахте, че искате да се занимавате с магическо изкуство?

Взех решението да следвам мечтата си да бъда илюзионист, когато бях на 14. По това време не мисля, че наистина мислех за несигурността в индустрията. Всичко, което знаех, беше, че харесвам това изкуство и искам да прекарам живота си в занимание с него. Страстта ме доведе до тази точка, където съм сега, и вярвам, че всеки успех, който съм имал през живота си, произтича от любовта към него. Това е, което ме задвижва от момента, в който се събудя. Разбира се, някои възможности не се получават докрая, животът е такъв, но докато страстта остава, ще продължавам да търся опции.

Имате ли предпочитан номер?

О, да, бих казал този със смъртоносната резачка на Дейвид Копърфилд.

Какво е по-специалното в един маг и всеки ли може да стане такъв?

Това ми дава възможност да накарам хората да мечтаят, връща ги в момента, в който са били деца, когато всичко е възможно. За мен това е нещо много специално, което можеш да предложиш на някого. Живеем в свят, който се опитва да обясни всичко, но мистерията е тази, която ни държи заинтересовани да се развиваме. Мистерията е това, което винаги търсим и което ни тегли към изкуството на илюзията. Всеки, който е привлечен, може да се опита, разбира се, изисква се постоянство, както в повечето хубави неща.

Кое е любимата ви част от това да си маг?

За мен това е свободата в креативния процес. Голям фен съм на изкуството, музиката и модата. Тези интереси са ми помогнали да създам свой собствен стил в индустрията. Това не е само начин на живот и начин да изразя себе си, но и форма на изкуство, която ми позволява да изследвам страстта си и да съм креативен без ограничения.

Кое е нещото, което определяте като свой най-голям успех?

Най-големият ми успех до момента е фактът, че имам над 100 милиона гледания в YouTube и съм се изявявал на Бродуей.

Били ли сте някога в България?

Никога не съм посещавал страната ви. След като прекарах последните 10 години в пътешествия, винаги съм нетърпелив и развълнуван да откривам и да придобивам знания за нови места. Обичам да се срещам с нови хора и да уча за тяхната история.

Познавате ли някого от нашите магове?

На всеки четири години се провеждат световните състезания, да ги наречем Олимпийските игри по магия, на Международната федерация (FISM). Това позволява на магове от цял свят да се събират, да обменят опит, да се съревновават. През 1982-а Васил Николаев, известен като Орфи, печели награда в категорията сценична илюзия. Той е изградил име в историята на това изкуство и завинаги ще остави следа.

Кажете ни нещо, което може да ни изненада по време на спектаклите?

Един маг никога не разкрива тайните си. Елате и ще видите, няма да го забравите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари