Брайън Мей посети къщата на Фреди в Занзибар

Там Меркюри е прекарал детството си
13 юни 2019 09:33, Петя Славова
1
Брайън Мей посети къщата на Фреди в Занзибар
Снимка: архив, Reuters

Китаристът на група Queen Брайън Мей осъществил една своя отколешна мечта - да посети дома от детството на покойния певец на бандата Фреди Меркюри, съобщава Контактмюзик.

Така 71- годишният музикант в компанията на съпругата си Анита Добсън се озовал на остров Занзибар. Мей пусна снимка в Instagram, където е изобразен с половинката си пред каменната къща, в която били прекарали детството си Фреди и сестра му Кашмира. Китаристът намекна, че е осъществил нещо като поклонение в този дом. Понастоящем сградата е превърната в хотел - "Меркюри хаус", пише БТА.

Брайън Мей и Анита Добсън посетиха и мисионерското училище, в което е получил образованието си фронтменът на "Куин". Китаристът отдавна желаел да осъществи това пътешествие до Занзибар.

Той пусна и снимка в Инстаграм на Фреди като дете. "Това беше едно малко момче с големи мечти. Той ни стана като брат на мен, на Роджър Тейлър и Джон Дийкън в продължение на 22 години. Едно срамежливо момче, с което споделихме мечтата да сътворим музика, която да промени света!"

Фреди Меркюри, който почина през 1991 година, напуска със семейството си Занзибар през 1964 г., за да избегнат насилията, свързани с революцията и независимостта на острова. Тогава Фреди е на 17 и се установява с родителите си в британското графство Мидълсекс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
37
 
! Отговори
Музикант преди 4 години
Велики! Колко непринудени и гениални хора!Няма силикон, скъпи дрехи...