Какви кралски традиции спазва принцеса Юджийн?

Тя не иска бебето й да носи титла
1 окт 2020 19:32, Иванка Гъркова
2
Какви кралски традиции спазва принцеса Юджийн?
Снимка: БГНЕС

Само преди дни от британския кралски двор съобщиха, че принцеса Юджийн и нейният съпруг Джак Бруксбанк очакват първото си дете. Веднага след обявяването на щастливата новина, бъдещите родители споделиха, че не искат техния наследник да носи благородническа титла. С това те последваха примера на Хари и Меган.

„Дори и кралицата да им предложи титлата като подарък, желанието на Юджийн и Джак не е детето им да носи титла. Юджийн знае, че титлата може да е както благословия, така и проклятие и тя и Джак искат детето им да живее обикновен живот и да изкарва само прехраната си“. Това споделя близък до семейството пред списание Vanity Fair.

Човекът, който иска да остане анонимен, посочва, че в момента дъщерята на принц Андрю и бившата му съпруга Сара иска само една спокойна бременност, която да завърши със здраво бебе.

Въпреки че принцесата твърди още отсега, че няма да приеме детето ѝ да носи титла, тя ще трябва да се съобрази с някои традиции и правила, които бременните жени и родилките в кралското семейство спазват от години. През тях неминуемо са преминали покойната принцеса Даяна, Кейт Мидълтън, а наскоро и Меган Маркъл.

Какво може и не може да прави принцеса Юджийн по време на бременността и след това?

Кралицата първа разбира за бебето

Макар и да не е писано като правило, Елизабет Втора трябва винаги първа да научи за бебето и бременността. Разбира се, не е ясно дали това става на шестата или чак на дванадесетата седмица.

Според информация на Daily Mail, Уилям използвал криптирана телефонна линия, за да се обади на баба си и да я информира, че принц Джордж вече се е родил. Чак след това съобщил новината на родителите на Кейт и останалите.

Кралските особи обявяват бременността след 12 гестационна седмица

Най-често гинеколозите предупреждават бременната, че най-критичните дни от бременността са до 12-седмица, когато се формират органите и системите на плода. Дотогава вероятността от спонтанен аборт или някакво друго усложнение е много вероятна. Ето защо повечето бъдещи родители съобщават за радостта си след това, когато вече са сигурни, че всичко е наред с плода.

Кралските особи също следват този пример. Изключение прави само една от бременностите на Кейт Мидълтън. Когато тя зачена принц Луи, реши да оповести всичко по-рано, защото страдаше от тежко сутрешно гадене, заради което не можеше да върши голяма част от ангажиментите си.

Без „Baby shower“ за майката и нейните приятелки

Традицията за събиране, наречено „Baby shower“, идва от САЩ. Там майките канят най-близките си приятелки и заедно със своите половинки съобщават какъв ще бъде полът на бебето. За целта се поръчва тематична украса, торта и сладкиши в розово или синьо.

Меган Маркъл например, много искаше да има такова парти за своя син, но кралицата не ѝ позволи. Въпреки това, тогава тя си даде кратка почивка и заминавайки в родната си страна, направи тайно събиране, като сред поканените бе Серина Уилямс.

Също така, каквито и подаръци да бъдат изпратени за нероденото дете, според протокола на кралския двор, те трябва да бъдат върнати.


Полът на бебето се пази в тайна до последно и още за кралското семейство, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
1
 
! Отговори
princes Юджийн преди 3 години
спазва да си оправя триъгълника (около кралското семейство де)
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не иска титла за бебето, а питала ли е бебето дали иска? След време може сериозно да й се сърди.