Мей Мъск - модел, диетолог, майката на създателя на SpaceX

72-годишната жена има доста интересен живот
5
Мей Мъск - модел, диетолог, майката на създателя на SpaceX
БГНЕС

Изобретателят и бизнес магнат Илон Мъск е известен като изпълнителен директор на компаниите PayPal, Tesla Motors и SpaceX. Но преди да започне да прави електрически автомобили и да изстрелва ракети в космоса, той е израснал в Южна Африка с майка си Мей Мъск. Освен Илон, Мей е отгледала още две успешни деца – неговите брат и сестра Кимбъл и Тоска. 72-годишната Мей е живяла живот, който по очарование се конкурира с постиженията на Илон.

Ето и няколко неща, които може би не знаете за майката на топмилиардера:

Тя е супермодел
 
Мей започва да се занимава с професия на модел на 15-годишна възраст. Тя казва пред Vanity Fair: „Бях известна много преди Илон да стане известен.“
 
След като навърши 60 години, Мей стана още по-успешна, след решението си да спре да си боядисва косата. Със стилната си, шокиращо бяла коса, тя успява да си намери много повече работа в модната индустрия. Тя е била рекламно лице на Virgin America, била е на корица на различни модни списания и се появява във видеото „Haunted“ на Бионсе.
 
През 2015 г. Мей се появи и на първото си дефиле като манекенка за седмицата на модата в Ню Йорк. През 2016 г. тя придружи Илон на Met Gala. През 2017 г., когато беше на 69, тя стана посланик на козметичния бранд CoverGirl. „Мисля, че моята работа дава надежда на жените с напредването на възрастта да могат да продължат да работят, да бъдат уверени и да се чувстват удобно със себе си“, каза Мей пред Forbes наскоро.
 
Тя е диетолог
 
Мей притежава две магистърски степени, едната по диетология, а другата по хранителни науки. Тя изгражда успешна диетологична практика в Южна Африка, а след това възстановява кариерата си, когато се премества в Канада на 40-годишна възраст.
 
Мей напълнява през 30-те си години и през 90-те години успява да свали около 50 килограма, като се фокусира върху по-здравословен избор на храни като бобови растения, зеленчуци и кисело мляко. Въпреки това тя е била наясно колко трудно е да поддържа теглото си, особено защото има апетит към сладкото и се изкушава от лакомства.
 
Още за жената, създала Илон Мъск вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Илон дали я е чипирал вече?
1
3
 
11
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
в грани категорията попада