Сестрите Уилямс - от детството до големия корт

Те почти никога не напускали корта
10 яну 2021 13:28, Теодора Драгоева
27
Сестрите Уилямс - от детството до големия корт
БГНЕС

Ричард Уилямс започва да тренира дъщерите си от много ранна възраст, превръщайки ги в истински доминанти в женския тенис вече повече от две десетилетия.

Винъс Уилямс е само на 17 години, когато играе в първия си мач срещу жената, която скоро става нейната най-голяма съперница на корта, а именно сестра ѝ Серина, която тогава е само на 16.

Двете се срещат на Australian Open през 1998 г. Винъс печели този мач в няколко сета, след което печели и реванша, последвал по-късно същата година на Откритото първенство на Италия.

От този момент нататък сестрите превзеха света на тениса, като революционизираха играта и прибраха безпрецедентен брой титли и трофеи. Комбинирано, те са спечелили 122 финала на сингъл, включително 30 титли от Големия шлем, и са спечелили над 175 милиона долара.

И макар да се считат за съперници на корта, те всъщност са много близки – заедно са спечелили 22 титли на двойки като съотборнички, 14 от които са в състезания от Големия шлем.

Но защо сестрите Уилямс доминират в света на женския тенис?

Дали е заради свръхестествен талант или е заради отдадеността на техния баща Ричард, който им налага едно дисциплинирано детство, без което обаче те вероятно никога нямаше да са звезди в спорта.

Интересното е, че Ричард никога не се е интересувал от тенис преди децата му да се родят. Всичко започнало един ден докато той си седял вкъщи и загледал предаване за престижното Открито първенство на Франция „Ролан Гарос“. Той не се впечатлява толкова от акта на удряне на топка напред-назад по корта, колкото от невероятната атлетичност и решителност на състезателите.

Освен това той е впечатлен от паричната награда – 40 000 долара за победителя в турнира, което най-вече предизвиква интереса му. От този момент нататък Ричард решава, че ще отгледа шампионки-тенисистки, без значение какво трябва да вложи в постигането на тази цел.

Той има доведени деца от предишен брак на съпругата си, които също опитва да въведе в тениса, но бързо става ясно, че ще има по-голям шанс да превърне в спортистки от класа собствените си дъщери – Винъс и Серина.

Местните си спомнят, че Винъс и Серина държали тенис ракети още в бебешките си колички, докато родителите им играли в началото на 80-те години, научавайки играта, така че да могат да я предадат на дъщерите си.

Още за пътя на сестрите Уилямс към медалите вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
IT-спец преди 3 години
яко *** друго описание нямам, когато хакери (вероятно руски) хакнаха допинговата комисия и изкараха резултатите на голяма част от спортистите се оказа че всички топ спортисти като Надал и сестрите Уилямс зобат яко (Федерер не фигурираше там) .. ама беше много удобно да се забрави това ...
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яко зоб! Разбира се, ако американки зобят, никой не ги закача, ако някой друг си позволи, изгаря! Та яко зоб и мъжки хормони! Професионалния спорт е хмм, да кажем, че трябва парите да отиват в масов спорт. Спорт за здраве, а не за победи.
12
0
 
18
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Това са братя,не сестри !
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много трудно е да се изчете докрай толкова неграмотно написан и неадекватно поднесен текст. Копи-пейст - Гугъл преводач - копи-пейст и готово. Щом мислите, че това е ОК...
10
0
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
.." СЕСТРИТЕ" Уилиямс!.."СЕСТРИТЕ"!..на мен ми хареса!..Падам си по майтапите..
9
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Имали собствено игрище и едва ли не са спали там на палатка за да не губят време и да тренират, да тренират, да тренират! И като приключат изцяло със спорта ще лъсне нещо като за Бен Джонсън или Ланс Коравата ръка!
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едната тежи 95 килограма и е висока 1.70 м.Тренира за бицепс с 75 килограмова щанга..Другата е само 80 кила но е почти 1.90. Като физика са доста по-силни от повечето мъже.Не е срамно жена тенесист да загуби от тия.Американският шампион по колоездене Ланс Армстронг печели 7 поредни титли и нито веднъж не е дал положителна допинг проба.По-късно сам казва че непрекъснато е употребвал най-различни допинг вещества. Така и с тия.
7
1
 
24
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Братя Уйлямс не използват допинг .
6
0
 
15
 
! Отговори
Нищо лично преди 3 години
Нали сега това е модерно там (USA) ,Да си със неопределен пол !
5
0
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТЕЗИ ОТ СНИМКАТА НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ОНОВА ДОБИЧЕ КОЕТО ИГРА С ПИРОНКОВА МИНАЛАТА ГОДИНА!!!-------------ТЯ И ЦЕЦКА ЦАЧЕВА СИ СЛОЖИ СНИМКИ ОТ ДЕТСТВОТО КАТО РЕАЛНИ НО ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА НЯМА КАК ДА СЕ СКРИЕ!
4
1
 
14
 
! Отговори
За генно преди 3 години
модифицираните,хормонално и с бутиков допинг назобени клонинги е многоважно редовно да се бръснат, да си крият напъпилите тестиси и да внимаватда не се изпуснат да скочат на някое дърво или стълбичката на съдията.Спортът вече се ***,той е гладиаторски битки за зрелище на затлъстелитезрители.Само липсва палецът надолу за съдбата на тези,които не те кефят.
3
1
 
24
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
не е честно биологични мъже да се съзтезават ,като жени!
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господи! Колко са близо до далечните ни предци! 😂
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия толкова допинг са изпили , че ням ада се очудя да са вече мъже...