Смъртта на принцеса Даяна оставила огромна празнина у принц Хари

Той e със специално послание към децата, загубили близък
Обновена: 25 мар 2021 00:12 | 24 мар 2021 23:10, Дарена Найденова
13
Смъртта на принцеса Даяна оставила огромна празнина у принц Хари
Снимка: Getty

31 август 1997 година. Всички телевизии по света прекъсват програмата си, за да съобщят, че колата, в която се е возила принцеса Даяна е катастрофирала в Париж. По първоначални информации, шофьорът е карал твърде бързо, за да избегне папараците, които са се опитвали да снимат принцесата и тогавашния ѝ приятел Доди ал Файед. Автомобилът се забива в една от колоните в тунел във френската столица, като Даяна получава множество фрактури, които по-късно се оказват фатални.

Новината за смъртта на принцеса Даяна обикаля света за минути и шокира всеки. Само преди година тя и принц Чарлз официално са се развели, като принцесата на народа продължава със своите благотворителни акции, започнати по време на живота ѝ в кралското семейство. Феновете на Даяна са изненадани от факта, че дворецът не пуска официално изявление в продължение на няколко дни.

В крайна сметка кралица Елизабет II се появява по телевизията четири дни по-късно и казва, че през цялото това време семейството се е грижело за благосъстоянието на принцовете Хари и Уилям. По това време те са съответно на 12 и 15 години. Дни по-късно алеите около Бъкингамския дворец са отрупани с цветя, плюшени играчки, снимки и писма, написани към Даяна.

На 6 септември 1997 година целият свят гледа как семейството на принцеса Даяна си взема последно сбогом с нея. Тогава принцовете Уилям и Хари, заедно с баща си и брата на принцесата, вървят зад ковчега в продължение на няколко минути. Кралските анализатори имаха противоположни мнения относно това дали момчетата трябваше да извършат това действие, което добавя още тежест към тъгата им.

Кадрите на малкия Хари, който е забил поглед в земята обикалят телевизионните екрани. Сега, 24 години по-късно, принцът споделя какво е почувствал в онзи ден и как той се е отразил на целия му живот. Бившият херцог написа писмо като предговор на книгата Hospital by the Hill, която цели да успокои децата, които са загубили близък заради пандемията от коронавирус.

Ето още за връзката на принц Хари и майка му - принцеса Даяна, четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да загубиш майка си на 12 е тъжно, обаче извинете колко години минаха от тогава? Тоя до живот ли ще го играе на жертва заради това? Обичах Даяна, но хайде да я оставим да почива в мир. Става ли? Стига вече с хленченето на тоя!Голям мъж е, не му отива да го играе жертва 24 години по-късно.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да му запълнят вдлъбнатината
7
1
 
4
 
! Отговори
Иван Селски преди 3 години
Шъ Ревна !
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неее повдига ни се вече!
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който не уважава семейството си, страда. Има много деца загубили родител и живяли трудно, а не царски, но всеки продължава пътя си. Не му отива да хленчи.
4
2
 
9
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 3 години
То и липсата на образование оставя огромна празнота... Нищо де, майка му е починала и се това го е афектирало... не е ли нещо нормално това, че да имаме "новина" за него?
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смъртта на майката на 12 годишно дете е било голяма травма?Вие хора на живо виждали ли сте?
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ъхъ...в главата му.много е празна.
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Робинята Изаура и Алехандро" сезон 100 епизод 29