Васко Кръпката от Камен бряг: Радвам се, че Джулай се празнува и днес

Животът не е същият, ако човек не се изправя пред предизвикателства
1 юли 2021 09:06, Анисия Иванова
21

По традиция Джулай не може да се случи, ако няма рокендрол на Камен бряг. И разбира се там, където небето посреща вода, а водата среща земята, е и Васко Кръпката.

"Някъде към края на 70-те младите хипари се сбирахме на варненските буни. Джулай морнинг ми е любимият български празник, който отбелязвам през последните 30-40 години, защото е свързан с рокендрола", каза Васко Кръпката пред Миро Димитров на Камен бряг.

Във времена, когато комуникацията по телефона беше лукс, певецът и неговите съмишленици са се събирали чрез мълвата за купона. А песните са слушали на касетофон с батерии, но не през цялата вечер. Пазени са за рок по изгрев слънце.

"За нас беше уникална тръпка, защото беше забранено. Сега сме на хотел, има басейн. Но се радвам, че се празнува Джулай и до днес, важното е да пропагандираме идеята за мир и любов, да направим света по-добро място", отбеляза емоционално Васко Кръпката пред "България сутрин".

Според него след пандемията хората са зажаднели за забавления. А животът не би бил същият, ако човек не се изправя пред предизвикателства.

"Представяш ли си да станеш сутрин рано и да нямаш пречки - трябва нещо да ни държи будни, да не ни се доспива. Дай Боже да ми е трудно, за да правя хубави песни. На лесно - всеки може", отсече музикантът в ефира на Bulgaria ON AIR.

На Камен бряг и тази година беше бившият кмет на Каварна Цонко Цонев.

"Празникът на Камен бряг вече е като голямо дете, което е пораснало и може да живее само. Джулай се празнува се все по-екологично - тази вечер тук имаше много групи еколози и няма причина някой да ни упрекне, че сме навредили на природата, докато празнуваме", отбеляза Цонко Цонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само какъв английски извади Кръпката - Джулай моРРРнинг! Пълен ***. Поне две думи на английски да беше научил. Репортерчето и то моРРРнинг, та моРРРнинг. Отврат!
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственият ден в годината през който друсалките и лепиларките се докосват до вода.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само латино.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кръпката се изметна и вече не прави цвете за Гошо на поляната в парка а го свали до НДК и с вход платен го направи фестивала.А идеята беше да представя нови групи,да им даде поле за изява и развитие.Комерса обаче победи:((((
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гнусни наркомани-рая е на Земята.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С Джулая - в Рая! Да живее свободната човешка воля! Долу чалгата и превзетата напарфюмираност, под която се крият кирливи тела и души!
12
2
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Мръсни ,гнусни с расти по главата некъпани от месеци ,раздърпани и скъкани .Това ли да му харесвам?!?!!?И същитея се броят за природозящитници ,елате да видите на иракли ква мизерия оставят след себе си !
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв рокендрол,какви джилая,това си е кришнарска ерес на *** от Индия.Даже в Сащ и Европа не го празнуват,но тука тъпанарите продължават да се кланят на глупости.Иначе чалгата им пречела,вие сте същите,че и повече.Заблудени зомбита.
10
1
 
5
 
! Отговори
Мен преди 2 години
До KromКефа да си на палатка, да дрънкаш на джъмбето и китарата цяла нощ, да се къпеш в морето и да си с хора като теб. Достатъчно ми е. Това нещо обаче няма как да се случи на хотел.
9
2
 
5
 
! Отговори
Меди доганов преди 2 години
Поредния "борец за свободи" - пост комунистически паразайт, също като мен.!.
8
6
 
15
 
! Отговори
Krom преди 2 години
И какво се празнува на Джулай? Лирическия герой тръгнал да изръшка някаква мома, не му пуснала обаче, и сутринта пиян и сълзлив се прибрал посрещайки изгрева да си ближе раните! Какъв е точния смисъл на този празник? Уолтън не идва вече от доста време в България. Тук обаче има група хора която много прилича на полинезийско племе видяло европейски кораб. Прави макет на кораба от тръстика и се кланя всяка година на боговете, защото не знае това какво е но изглежда божествено.
7
7
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Джулай - това е българската история и традиция и затова се бореше човекът а тез червени пр-ци са го премахнали от календара
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Васко Трътката, ба сии рокендрола! Това е за отминало поколение!
5
4
 
6
 
! Отговори
Мен преди 2 години
July morning на хотел, що за извратения?
4
1
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
Васко тръпката - доста охранен юрдек!
3
13
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
А после защо имало Ковид... Струпванията на групи хора до това водят. Правителството едно полезно нещо - да забрани веднъж за винаги тоя "празник" - не можа да направи.
2
1
 
5
 
! Отговори
Не само преди 2 години
Всяка сутрин трябва да посрещаме така. Арс лонга, вита бревис.
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На здраве, хора! С душата си съм с вас, макар че тази година не мога физически да съм на брега на морето. Но изгревите винаги са вълшебни, особено ако ги споделяш с прекрасни хора. Желая на всички да могат да споделят изгревите с любимите си хора, без значение къде - на плажа, в планината, у дома и на всякъде, където ви хрумне. Бъдете благословени хора и се усмихвайте по-често!

Спонсорирани публикации