Светльо Витков оцеля в тежка катастрофа: Живея нов живот от вчера

Той е бил ударен от младеж в скъп джип
18 окт 2021 17:00, Нели Христова
133
Светльо Витков оцеля в тежка катастрофа: Живея нов живот от вчера
Снимка: Facebook

Музикантът и кандидат за президент Светослав Витков е оцелял като по чудо след тежка катастрофа на Околовръстния път в София. За инцидента лидерът на ПП "Глас народен" разказа във Facebook.

Катастрофата е причинена от млад шофьор с мощна кола. Витков е управлявал автомобила си с 80 км/ч, когато е бил връхлетян с бясна скорост. Младежът дори не извъртял волана, за да не ги удари втори път.

Ето целият разказ на Светльо Витков за инцидента:

Дами и Господа,

Събота в полунощ, карайки със съобразена скорост от около 80км./ч, предвид пътната обстановка, колата, в която се возих, бе връхлетяна от друга машина с бясна скорост:

Удар отзад, завъртане, удар в стената, отново въртене и удар в мантинелата, нов удар странично от същата машина, ново въртене и удар в стената.

Около 300 метра удари, въртене и влачене… и 5 метра смляна мантинела.

Това, че не бях с колан и бях спуснал леко седалката назад, в случая, ми спаси врата от счупване, но изхвърчах назад в тавана, после паднах някъде на задната седалка, после пак в тавана и не знам още къде...

Тъкмо си помислих, че всичко свърши и последва нов мощен удар, при който успях да се запъна с ръце и крака… мина цяла вечност докато всичко свърши с удар в стената.

Оцеляхме по чудо. Без видими тежки наранявания.

След като успях да изляза, видях бял джип Мерцедес ML и един младеж, който се вайкаше и казваше, че си е ударил главата.

Идеше ми да го разкъсам на парчета, но се въздържах. Обясняваше несвързано как му отказали спирачките…

На мокър път, при температура 5 градуса, близо до заледяване, да караш минимум със 160 км. в час., при ограничение 80 и да удариш кола в средната лента…

Сигурно е от спирачките, а наглецо?

Следва: Обаждане на 112 с упоменаване, че няма жертви. От КАТ дойдоха бързо, знаейки, че сме живи, но с учудване, че сме без травми, свършиха професионално работата, а линейката пристигна за 10-Тина минути. Никакви забележки към КАТ и Бърза помощ. Респект.

След около час и половина протоколи, проби за алкохол, застраховки, пътна помощ и т.н…

Младежът, шофьор на джипа, си тръгна с бодра стъпка.

Искам да Ви попитам, уважаеми,

така ли си тръгва един човек, потенциален убиец? С протокол от ПТП и застраховка, с която ще се изплатят смачканите ламарини, които нямат никаква стойност в сравнение с човешки животи, които по чудо не е отнел?

Вчера бях аз, а утре може да сте вие, вашето дете или родител, или всички заедно!

Няма извинение за такова поведение на пътя!

Младежи и девойки с мощни коли, които се чувстват крале на пътя и могат да опитат да убият всеки, който им се изпречи, а, ако не успеят… да си тръгнат необезпокоени и безнаказани, ако няма тежки травми или загинали???

Ето затова не понасям чалга-мутренската култура, защото създаде такива “герои”: надути, нагли и безотговорни същества, без уважение към чуждите права и живот!

Така че заставам с цялото си същество зад каузата:

Да няма такива потенциални убийци по българските пътища и промяна в закона за  движение по пътищата, която да е безмилостна към такива.

Именно, защото живея нов живот от вчера, Благодарение само на Божията милост, може би затова съм запазен жив: Заради каузите и борбата… така че, няма да има отказване!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виткооооов, Виткооов. Да му беше натрошил кокалите, да живееш нов живот. Ама - не. Подви опашка като пуделче и избегА. Сега призоваваш други някак да ти свършат работата. Ако след всяка подобна катастрофа ги тpeпаха на място, дали щяха да правят така? Щяха няколко пъти. Мен три пъти са ме блъскали, два пъти съм ги бил като боксова круша. Третия път беше жена и не вървеше, ама пък беше нагла - все пак катаджиите й го турнаха с глоба и отнемане на книжката.
16
4
 
17
 
! Отговори
някой си преди 2 години
И сега последно, да слагаме ли колани като шофираме или не? Че от това, което разбрах, непоставянето на колан е спасило човешкия живот. Тогава от КАТ защо глобявят като не сложим колан? Но да не продължавам с размислите. Важното е, че хората са живи.
15
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чашков, сложи камери по тези артерии и спри триенето на записи от камери. А омбудсманката да ходи да събира глобите, да покаже как се мята, как се прави без да им нарушаване изконните права на джигитите!
14
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре бе, кога ще направят най-накрая тоя бонус-малус на застраховките. че сега този се разминава без нищо. На такива състезатели застраховките трябва да са поне 2-3 пъти по-големи от нормалните нива.
13
7
 
8
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Виж ти , кък се започвал нов живот !?
12
13
 
5
 
! Отговори
Марчо Давчев преди 2 години
Тоз мирише на дс.Музикант партия президент.
11
9
 
20
 
! Отговори
Lebeda преди 2 години
Този с джипа го правех на мармалад .Убивах го,за да не ме е яд като Кристиян Николов 2.Пудел с джип.Носете си оръжия в колите хора.
10
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само Бог знае и решава кога да умреш,но ваксърчетата бият иглата за да векуват тука..
9
3
 
29
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Участъка от Бояна до Младост е ок.10км.Мързеливците от КАТ така и не успяха да наложат да се спазва ограничението на скоростта.Вечер и през нощта редовно прелитат автомобили с ок.200км/ч.
8
14
 
9
 
! Отговори
аз преди 2 години
Светльо..... не ставаш
7
6
 
20
 
! Отговори
Що го криете?? преди 2 години
Витко, кажи КОЙ е ТЕЙКО му на младежа, КОЙ? БАС ДЪРЖА, че е от НАШИТЕ РЕБЯТА (сещаш се много добре за кои става въпрос).
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
прекалил с дрогата
5
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех, ей такива младоци с джип, като от снимката, струващ колкото заплатата ми за 10 дни, ненавиждам. Качил се на някаква немска барака и се мисли за големия богаташ и недосегаем... Много, много тъжна родна картинка.
4
15
 
22
 
! Отговори
"скъп" преди 2 години
"Той е бил ударен от младеж в скъп джип" ... като гледам снимката е Mercedes ML 2006-2009, цена около 15 хиляди лева.... а като го четеш си представяш нещо за над 100к...
3
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това е било знак да се откаже от политическите си амбиции
2
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чист късмет. Да си изливаш гнева във фейс бук не е нормално
1
38
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'Музикантът и кандидат за президент' ----- бог се опитал да ни оттърве от поредния чалгар