Мъск продаде и последния си имот, стана бездомник

Вилата му бе купена за 32 милиона долара
8 дек 2021 14:01, Нели Христова
92
Мъск продаде и последния си имот, стана бездомник
Снимка: БГНЕС

Основателят и главен изпълнителен директор на "Space X" Илон Мъск официално стана бездомник, след като продаде вилата си в Хилсбъро, Калифорния, съобщи "Фокс Нюз".

Милиардерът я е продал на неназован купувач за 32 милиона долара. Тази вила от 19 хектара е неговият "последен дом", тъй като по-рано продаде и другите си имоти в щата.

По-рано Мъск обеща да се отърве от всичките си имоти.

Според съобщения в медиите, вековното имение, известно като "Guignécourt", е с колоритна история още преди Мъск. Построено е през 1912 г. от френския граф Кристиан дьо Гине, който се жени за калифорнийска наследница на голямо състояние от времената на "златната треска".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
4
 
17
 
! Отговори
бай Илончу преди 2 години
Продава, за да не плаща данъци. А тези, които му се възхищават (ордите от безмозъчни фенчета) да попитат работещите за него колко често се нарушават правата им за болнични, отпуски, работно време, заплащане, условия на труд и т.н. Също да прочетат малко дали Тесла и Пейпал са негови компании, а не първата да е крадена от двама инженери и изгонен от втората, заради некадърност. Много неща не са такива, каквито си ги мислите, ама като ви дават всичката информация сдъвкана, така ще е.
56
1
 
4
 
! Отговори
Бебе преди 2 години
Сигорно ще живее в някой от 19 имота на Рашков. Прочетох и, че някой строи две къщи, може и там.
55
8
 
8
 
! Отговори
К.З.В. преди 2 години
Илон Мъск е човек който постига целите си, такива хора пораждат възхищение във всеки здравомислещ индивид.
54
0
 
8
 
! Отговори
ФЕН преди 2 години
Жив да го ожалиш !!
53
3
 
6
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Милото еврейче. Спънах се в зълзите си.
52
1
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Е,некои са развеждат за да намалят данъците,други си продават имотите по същата причина,трети,най-вече в България,си "регистрират" имотите на бездомни...и така..Тарикат да си на тоя свят!..
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дреме му на сайдера 5 - Човекът има пари, да купи 200 5 звездни хотела и да ги подържа за 200 годни на загуба ...
50
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХП - 52 - Интел не предложи нищо ново в процесорите, нали? Бил Гейтс не предложи нищо ново. Apple също не предложи нищо ново. От Bell Labs също не предложиха нищо. Нютон? Че сякаш хората не занеха преди това, че ако нещо отиде на горе, после ще падне. Или, че ако тичаш срещу вятъра, колкото повече зор си даваш, толкова повече съпротивление ще има. Или, че ако оставиш прозореца отворен, топлото излиза и темературата евенутално става същата, като навън ...Аман от селски нихилисти ...
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 53 - Любимото ми е, когато кажа на брокер, че цената е просто отражение на инфлацията, а той ми даде пример с имоти, дето са били в близост я до бизнес парка, я до до други локации, дето напъплиха с ИТ компании ... АХХАА - Все едно да дам за пример някой тото милионер, с тезата, че хазарта е добро нещо и носи печалби на играещите го!!!
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала и статия ... И какво - 40-те процента от хората в БЪлгария, които нито имат имот, нито живеят в итом притежаван от роднини бездомни ли са?
47
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не му трябват имоти на Земята ,защото ще ходи на Марс!
46
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите "инвеститори" в коптори пък купуват и чакат цената да се вдигне. Мъск не ги разбира тези работи с имотите. Трябваше да се консултира с БГ брокерите да му кажат, че не трябва да продава, а да купува още. :)
45
13
 
8
 
! Отговори
ХП преди 2 години
И сто минусчета да нащъкате факта си остава факт. Маск не предложи нищо ново и пробивно в областа на освояването на Космоса - за огромно съжаление! Да не би да е проектирал нов космически кораб с нов двигател работещ на нов принцип, а, може би, антигравитационо или елекромагнитно устройство???? Неъ!!!!!! Ми тогава кво????? Хайде, подробно и конкретно посочете Какво????
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мога да му дам мазето. Условието е да може да цепи дърва....че тежка зима иде
43
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е Рашков, къде е Мъск !
42
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, бездомник с 32 милиона от продажбата САМО на този имот. Жив да го ожалиш.
41
5
 
5
 
! Отговори
Еднопосочен билет преди 2 години
да си взима за Марс и да отлита по-бързо, че нищо смислено не е създал. Жалко само за сина му с откаченото име, дето няма произнасяне.
40
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие не го мислете него! Просто се готви да емигрира на Марс! Не сте ли му виждали проектите - цели градове планира там и той ще бъде сред първите заселници там!
39
2
 
13
 
! Отговори
Джо преди 2 години
Противен става в опитите се да се покаже голям гявол и да не плати данъци! Все едно сам живее на тази планета!
38
11
 
12
 
! Отговори
ХП преди 2 години
"Space X" да не вземе да съ окаже поредната "Пирамида"!? -)))) Умно момче излезе, направи "пачката" и се оттегли. Всъщност, по същество, той не предложи нищо карднално ново, просто екипа който нае констроира една "капсулка", сложи и двигател и... го продаде на НАСА и туй-то! Сега може тихо да "изчезне" и да живее до края на дните си в пълен разкош където и когато си пожелае! Или знае нещо което предстои, нещо което малцина по света знаят...