Атакуваха Гордън Рамзи за скъпото му новогодишното меню

С таксата за обслужване струва към 800 лв. без напитки
30 дек 2021 12:23, Петя Славова
71
Атакуваха Гордън Рамзи за скъпото му новогодишното меню
Снимка: БГНЕС

Известният британски готвач Гордън Рамзи си навлече критиката на съгражданите си като обяви новогодишно меню на стойност 300 паунда (около 700 лв. – бел.ред.), и цената е без включени напитки. След добавянето на автоматична такса за обслужване от 15 процента, цената на вечерята става 354 паунда (800 лв.)

55-годишният шотландец сервира седемстепенно меню в своя ресторант Petrus, който притежава звезда Мишлен и се намира в Югозападен Лондон, предава БГНЕС.

Основното ястие в менюто за 31 декември е гълъб Анжу с круши и специален сос, а изисканият вкус може да бъде задоволен още със салата от пушена змиорка с картофи, пастет, стриди, печена риба морски език, мармаладово сорбе и лешников мус.

Но не вечерята е скъпа. Листът с вината, които се предлагат в ресторанта, всъщност са скъпи. Те се плащат отделно от вечерята. Винената листа на ресторанта включва вина по хиляди паунда бутилката.

Цените дори не са посочени в онлайн менюто и посетителите се съветват да изпратят имейл до сомелиера на ресторанта за списък с цените на виното.

Друг ресторант на готвача - The River, обаче, държи рекорда по най-скъпо меню. Там празнуващите в новогодишната нощ ще трябва да платят 402,50 паунда (около 935 лв.), за да се насладят на гурме-вечерята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
30
 
! Отговори
Пустиняк преди 2 години
А във Велинград има куверти за по 3000 лв за 31 с/у 1 на човек. Рамзи ряпа да яде.
17
3
 
33
 
! Отговори
Колко паунда ? преди 2 години
Аз скромно така едно гърне имам,на косъм влиза във фурната.Половин кисела зелка нарязвам на дъното с червен и черен пипер и 3 стръка праз,върху лъжица мас.После едни сърми навивам от другата половина на зелката с кайма и ориз.Върху тях нареждам телешки опашки,3 шайби телешки джолан с кокалите,10 ребърца свински с кокал,4 пилешки бутчета,един суджук конски на едри парчета и един петрохан на парчета.Чашка вода и три листа зелеви го завивам.Слагам капака и 6 часа на 180 градуса.Имам и вино,скромно.
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми да си седат у тях уе
15
3
 
18
 
! Отговори
Куку преди 2 години
Така гарантира на клиентите си, че няма да има мизерници на съседните маси. Един вид селекция/подбор на клиента.
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че той не може с тези цени да стъпи на малкия пръст на Арте
13
1
 
17
 
! Отговори
Растата преди 2 години
Никой не ги е накарал да отидат там, нито пък те не могат да му определят цените. Те какво искат - за 20 паунда да се нахранят за новогодишната вечер, има други места за това да го направят. Ценовият модел на ястията се определят според много фактори, най-важните от които са качеството и деликатесният специалитет. Например една пържола от телешкото месо Кобе е около 500 долара, което на пръв поглед изглежда лудост, но качеството на това месо е от световно ниво.
12
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Питам аз тоя гълъб и пушената змиорка какъв въглероден отпечатък оставя и как го сравняват с мусаката?
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
300 паунда за пържола с гъбен сос за нова година
10
4
 
12
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
На тия балъци до сега четох, че мусаката била оставяла въглероден отпечатък и някакви такива т ъ по тии. Ако им сервирам едни кебабчета, кюфтета, шопска салата, мусака, към която да се добавя истинско кисело мляко, тия с м о та ня ци ще се избият
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно британците се възмущават, а тукашните комплексари обясняват че българинът се бил оплаквал от това ахах
8
4
 
15
 
! Отговори
до 2 преди 2 години
Вземи си приготви гълъб с круши и салата от змиорка за да покажеш колко си изискан. Остави пържолите на нас, простите.
7
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Основното ястие в менюто за 31 декември е гълъб Анжу с круши и специален сос, а изисканият вкус може да бъде задоволен още със салата от пушена змиорка с картофи, пастет, стриди, печена риба морски език, мармаладово сорбе и лешников мус."-----------Позволете да повърна.
6
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ако съм на негово място ще вдигна още цените щом пискат!Клиентите трябва да са платежоспособни за такива ресторанти,а не въшкаари
5
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То ходенето там не е задължително,нито ресторантът е благотворително дружество.Я у лево щом им е скъпо.Е в някое капанче фиш енд чипс,бира и са готови!
4
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е хем искат да се фукат,че са били в ресторант на Рамзито,хем им скъпо било виното.Ами да пият ракия бе!
3
8
 
19
 
! Отговори
Д-р Исня преди 2 години
Кой пък му яде на тоя буламачите. Той виждАл ли е кифте на скара?
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората си плащат не само храната в този ресторант за нова година а и правото да посетят ресторанта и затова цените са високи.
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се, Великобритания е свободна страна. Всеки е свободен какви цени да сложи в ресторанта си и всеки е свободен да избере дали и къде да се храни. Ако на някого му е скъпо да опита рецептите на Рамзи в Лондон за 350 паунда винаги може да си поръча от локалната дюнерджийница. С бакшиша ще му излезе не повече от 30.