Мъск забогатя с 32,6 милиарда долара само за един ден

Скокът е заради значителен ръст на акциите на Tesla
4 яну 2022 08:57, Нели Христова
47
Мъск забогатя с 32,6 милиарда долара само за един ден
Снимка: БГНЕС

Състоянието на американския предприемач Илон Мъск се увеличи само за един ден с 32,6 милиарда долара и достигна 304,2 милиарда долара. Скокът е заради значителен ръст на акциите на неговата компания Tesla. Данните са от класацията на милиардерите на Forbes.

Така състоянието на Мъск се върна на нивата си от ноември миналата година, когато за първи път в историята богатството му надхвърли 300 милиарда долара.

Мъск така или иначе беше най-богатият човек на планетата и преди покачването на акциите на Tesla. Сега обаче, богатството му увеличи разликата с това на най-близкият му конкурент за поста - главния изпълнителен директор на френската група компании LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), Бернар Арно , със състояние от 200,6 милиарда долара.

Акциите на Tesla поскъпнаха в понеделник, първия ден от търговията на Нюйоркската фондова борса тази година, с 13,53% до 1199,78 долара за акция, заради съобщения за рекордно увеличение на доставките на електрически превозни средства през 2021 г.

Компанията е доставила 936 172 електрически превозни средства на клиенти, което е увеличение от 87% спрямо 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забогатя е силно казано, просто журналята не разбират за какво става въпрос. Това са потенциални капиталови печалби, а не камара пари, постъпили в сметката на Мъск. Купуваш едни акции днес за 100 единици, утре струват 200. Реализираш тази печалба - разликата от 100 единици обаче, само ако ги продадеш. Защото вдругиден вместо 200 могат да струват 50 единици, т.е. ще си на загуба, ако продадеш.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще си ги носи на Марс.
34
0
 
3
 
! Отговори
Баасси нУвината преди 2 години
Утре цената на акциите ще падне и тогава пък ще четем че богатството на Мъск тревожно намаляло .... после пак ще има покачване ... и спад ... и пак покачване ... абе , новина да има .
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези които имат много на Земята - матералните неосъзнати хора неразвити , нямат нищо в Духовния свят а там душата прекарва повече време отколкото на Земята където се учи. .. Бедността е цвете казва и Ванга ..
32
2
 
1
 
! Отговори
зАз преди 2 години
И кво шъ ги прави толкова много пари, бе? 999,999,999 Милиона Долара, а сега си преставете на 32 места по толкова! Че, той има повече пари от брутният бюджет на Бг! Това някак си не е нормално.
31
1
 
4
 
! Отговори
Уффф преди 2 години
Стига писахте глупости бе вестникари ***, за това хората реват навсякъде че незнам си кой не плащал данъци. Що не кажетенакрая че това са НЕ-РЕАЛИЗИРАНИ печалби от акции. Както е забогатял за 1 ден така на следващия може да стане беден с двойно по голяма цифра !!!
30
5
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Solar Power: Това се отнася и за Генади :) Липсата на елементарна инвестиционна култура те лишава от приходи. Точно за това за което мечтаеш ... но в предишния ми пост съм написал защо няма да се случи... Поне за повечето българи. На крив *** и космите му пречат :) Причината за проблемите ви са във вас !
29
6
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До някой: Ами направи ги и ти ? Някои хора започват в един гараж и вървят напред. Според мен няма как да ги направиш а и повечето българи. Просто народа е прозст = беден = ниска ваксинация = висока смъртност = голяма бедност и т.н. :)
28
3
 
3
 
! Отговори
някой преди 2 години
това не е нормално. някой да има толкова милиарди , а друг да мизерства.
27
1
 
8
 
! Отговори
Joro преди 2 години
Това са цени на акциите, това не са пари. Утре като паднат ще има повод да се напише "Мъск обедня с Х млиарда само за един ден". И така до следващия ден...
26
4
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
В библията е писано: "Който пари обича, на пари няма да се насити!"
25
2
 
6
 
! Отговори
Генадии семенихин преди 2 години
Абе не ни дразни човека не го познава ме ама малко е пресилено да го давате всеки ден колко пари има разбрахме че е един от наи богатите хора на земята заедно с бил геитс няма смисъл да му следиме сметките и банковото състояние това са лични неща не ни вълнуват нас милионери ния се чудиме от как да свържеме двата края не ни вълнуват фондови борси и активи по интересно ми е за работа да говориме и икономика в българия и жизнения стандарт на хората.
24
5
 
11
 
! Отговори
Погнус преди 2 години
Този е толкова грозен и отвратителен не го даваите всеки ден че това е отвратително не ни интересува колко пари има да си ги набута в ***.
23
5
 
9
 
! Отговори
11 преди 2 години
Ъм кат има ***, така ще е.
22
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умен човек. Не като Банкянския овчар.
21
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно кратко уточнение, за дзвекащите тук. Когато някой собственик на корпорация "забогатее" с милиарди на годишна база, това не означава, че идва камион със пари и ги изсипва в сейфа му за да се къпе в тях ала Скрудж МакДън. Това означава, че акциите които те имат в собствените си компании струват повече защото хората имат доверие в бъдещата им печалба. В момента в който те почнат да ги продават, цената пада, а те губят управленския си пакет.Много рядко имат разполагаеми милиарди.
20
4
 
6
 
! Отговори
Дидо преди 2 години
У,важаеми г-н Мъск,побратиме,сър и както там те наричат. Дай малко парици на един наш съселянин от с. Енево-Шуменско. Ако знаеш що народ излъгаха побратиме чрез автокъщата си "Шепо и син" и наяждане нямат. Подай им братче,белким се налапат,че направиха и нас за резил в цялата държава- И не забравяй и учителят им,техният баща Иван Ставрев- главният лъжец и мошенник в най новата ни история.
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
УжасТ!
18
1
 
4
 
! Отговори
20 в блатная чакат преди 2 години
водоноски с квас.
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 18 Ей, добре.че ми каза, че Мъск е създал пандемията. Аз се чудех кой е.