Met Gala 2022 - кaкъв е дрескодът за събитието?

Има няколко условия за звездните гости
20 апр 2022 19:21, Дарена Найденова
6
Met Gala 2022 - кaкъв е дрескодът за събитието?
Снимка: БГНЕС

В долната част на поканите за Met Gala, изпращани всяка пролет на избрани късметлии, има малък по размер, но огромен по важност надпис – дрескодът. През 2020 година за темата „Лагер: Бележки за модата“ беше избрана тривиалността. Година по-късно за „В Америка: Лексикон на модата“ дрескодът беше американската независимост. И така, дойде ред на 2022 година, когато темата ще бъде „В Америка: Антология на модата“, където гостите ще трябва да носят златен блясък и бяла вратовръзка.

Точно така. Холивудският елит ще трябва да отстрани праха от „Епохата на невинността“ на Едит Уортън. Тази година Met Gala ще помоли присъстващите да се вдъхновят от величието и дихотомията на Позлатената епоха в Ню Йорк. Периодът, който се простира от 1870 до 1890 година е време на безпрецедентен просперитет, културни промени и индустриализация, когато както небостъргачите, така и богатствата растат за една нощ. Г-жа Астро и нейните 400 подчинени управлявах обществото, докато вандербилтите с големите богатства не се налагат.
 
Крушката на Томас Едисон, патентована през 1882 година, освети първо сградата на Ню Йорк Таймс, а след това и целия град. Телефонът на Александър Бел от 1876 година направи комуникацията незабавна, създавайки търсене за оператори, които да обслужват линиите. Това води до една от първите масови назначения на жени на работа. Заплатите се повишават в пъти над тези в Европа, а милиони емигранти пристигат в Америка, за да търсят своя късмет.
 
Архитектите МакКим Мийд и Уайт построяват сгради по Пето авеню, разкрасявайки Ню Йорк. През 1892 година пък на пазара се появява списание Vogue, което е основано с мисията да публикува „гледната точка на култивираните граждани по света“.
 
За висшия ешелон модата през този период е била в излишък. Благодарение на последните иновации на електрически и парни станове, тъканта става по-бърза и по-евтина за производство. В резултат на това дамските рокли често включвали комбинация от много текстилни изделия, като сатен, коприна, кадифе и ресни, всички украсени с превъзходни текстури като дантела, панделки и волани.

Още за Met Gala 2022 четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: дрескодтоалетиMet Gala 2022
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
дре скоТ преди 2 години
абе важни неща се случват по света , трябва да ги знаем .
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кви са тие гъ зове дебели? Нали имаше война за която болеете? Нещо не сте в час, ало западнитеееее. Хем лукс и джуки, хем плач до Бога за жертви украински.

Спонсорирани публикации