Код синьо за платинения юбилей на Елизабет Втора

Ето защо тя и повечето гости бяха с този цвят на събитието
10
Код синьо за платинения юбилей на Елизабет Втора
Getty

Синият цвят беше изборът на кралицата за специалното тържество Trooping the Colour, с което официално беше дадено началото на честването на платинения юбилей.

 
Кралица Елизабет II се появи на балкона на Бъкингамския дворец, носейки синя рокля, синьо палто, украсено с бели детайли и брошка, както и синя кръгла шапка. Цветът се нарича „синьото на свети Патрик“ и е почит към оригиналния символичен цвят на Ирландия, който също може да бъде представителен за суверенитета.
 
96-годишната кралица носеше светлосин ансамбъл, украсен с перлени и диамантени детайли, направен от нейната лична шивачка и близка приятелка Анджела Кели. Това е същото облекло, което монархът носи в наскоро пуснатия портрет, с който отбеляза 70 години на трона. Една от нейните характерни широкополи шапки, които идеално се съчетаваха с роклята, завърши визията.
 
Карън Халер – психолог, специализирал в психология свързана с цветовете – по-рано говори пред MyLondon за типичните сини тоалети на кралското семейство. Тя отбелязва, че по този начин всички членове показват, че са една фамилия и са като сплотена единица.
 
„Когато става дума за психология на цветовете, по-тъмните сини нюанси показват, че сте в позиция на авторитет, надежден и отговорен човек, на когото може да се разчита. Имаш чувство за дълг и приемаш сериозно това, с което си се захванал“, обяснява Халер.
 
Примерът на кралица Елизабет II беше последван от Камила Паркър-Боулс, принцовете Джордж и Луи и принцеса Шарлот. Съпругата на принц Чарлз носеше синя раирана рокля от Bruce Oldfield с шапка от Philip Treacy.
 
Още по темата четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време й е да си ходи!
3
0
 
2
 
! Отговори
кики преди 1 година
И тя е Левскарка !
2
3
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Царстването от древността е възникнало за да може най-силния воин от племето да бъде "фактора"..Някога царете са се хвърляли първи в битките..Постепенно обаче тоя принцип сеизроди за да се стигне до там,че някакво стогодишно бабе да се прави на монарх..
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никое от приведените обяснения за синия цвят не е вярно!!! Гадателите са се изложили тотално!!! Как може да не знаят,че този цвят в последните три месеца е символ на "най-великата,най-важната на Планетата,гордата,непобедимата,незабравимата,несломимата държава на плъхове-герои,която се нарича укролайнина!!!" Защо ли чорлавия в главата Борка не е направил строга забележка на величията по този най-важен въпрос?!