Наоми Кембъл: На летище София ме спряха, защото съм черна

По случая тече проверка
12 юни 2022 18:44, Нели Христова
128
Наоми Кембъл: На летище София ме спряха, защото съм черна
Снимка: БГНЕС

"Спряха ме, защото съм черна." Така се оплаква топмоделът Наоми Кембъл от митничарите на летище “София”, а поводът е проверка.

Случката бе описана от британския в. “Дейли мейл”. Тя се разиграва на 19 май, когато Кембъл пристига у нас за снимките на реклама. Манекенката е спряна от митничарите, които подложили нея и багажът й на пълно претърсване, преди да я пуснат.

“Тя беше много разстроена. Инцидентът силно я натъжи. Очакваше с нетърпение вълнуващите снимки в София, но неприятното събитие засенчи ангажимента”, казва пред британския таблоид една от приятелките на манекенката. След като се разчу за инцидента, от летище “София” назначиха пълна проверка и публикуваха съобщение във фейсбук:

“Искрено съжаляваме за негативните преживявания на г-жа Кембъл в София. Днес започнахме пълна проверка на случилото се. В контакт сме с българските митнически власти, които потвърдиха, че проверката на пътници и багажи е част от тяхната работа и това е рутинна процедура”, посочиха от летището. Добавиха, че ще прегледат всички видеозаписи от този ден. В понеделник ще има и интервюта с персонала, който е бил на работа, за да се изясни докрай историята.

Оплакване от топмодела в МВР няма, казаха от ведомството.

Преди време Наоми Кембъл е имала неприятно преживяване и на летище “Хийтроу”, когато е ескортирана оттам с белезници след разгорещен спор с полицията. Тогава се разпространяваше версия на историята как известната манекенка се ядосала, когато член на екипажа й казал, че багажът й не е прибран в самолета, защото е твърде тежък.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
26
 
3
 
! Отговори
. преди 1 година
Селччоввжите в зелени униформи от Гранична и просстите ни митничари трябва да се уволнят до един и да се сложат усмихнати хора със желание за работа , това е лицето на България за пристигащите , много са зле , никакъв професионализъм , селллски геги в униформи.
53
0
 
28
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
нагла...освенчерна
52
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая за каква се мисли?Може би е трябвало да и разпънат червен килим за да мине принцесата без да я проверяват?Я стига!
51
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз бих и забранил да стъпва в България! Измамница и лъжкиня!
50
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Черните нямат право да ги проверяват ли.
49
0
 
22
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
Това е един от първите успешни травестити. Не са го спряли защото е "черна", спряли са го защото е черен. Точкова е черен, че направо има син отенък.
48
0
 
26
 
! Отговори
Змей горянин преди 1 година
И мен един път ме тарашиха на летището. Сигурно беше заради тена, които бях хванал на почивката, от която се връщах. Разбурам го Наомито. И кой за Бога си кръщава маймунита така?
47
3
 
44
 
! Отговори
Малко информация преди 1 година
Точно манекенките от 80-те и 90-те години ги използваха за трафик на наркотици и скъпоценности. Има признание на манекенки как са пренасяли злато и диаманти защото никой не ги е проверявал. Тая на снимката беше съдена от неин бивш любовник как откраднала от къщата му златни пръстени и диаманти, и след това изчезнала в дуга държава. МИТНИЧАРИТЕ, КОИТО СА Я ПРОВЕРЯВАЛИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ НАГРАДЕНИ!
46
0
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко удобно е да си черен в днешно време. Каквото и да ти се случи, което не ти харесва - веднага удряш на тънката струна, че те тормозят по расови причини.
45
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се ли е впечатлила,че митничарите не са клекнали,като по английските стадиони?
44
0
 
47
 
! Отговори
ДДТ преди 1 година
Наоми е известна *** и скандалджийка. Златна кокошка за жълтата преса.
43
1
 
55
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Аз пък си мислех че на митничарите това им е работата - да проверяват.
42
0
 
34
 
! Отговори
всичко е точно преди 1 година
1 тия нали излезнаха от ЕС, значи идва от трета държава трябва проверка, мен като кацам там също ме проверяват2 не сме в шенген демек трябва стриктно да проверяваме всички за да покажем че сме отговорни и да влезем3 тая тука не е известна ако си мисли че е голяма работа, тука харесваме русички и светличкитака че да ссдг
41
2
 
54
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Спряли са те защото си им се сторила съмнителна. Напълно в правата и задълженията на всеки митничар по целия свят. Стига сте ревали и търсили расизъм там където го няма! Всеки които пътува са го спирали, ама само тази циври и тя не знае защо!
40
0
 
25
 
! Отговори
Роро преди 1 година
В цял свят *** и *** са с привилегии, белите роби да го.....
39
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И как разбра тази, че са я проверили "защото е черна". Митничарите ли й го казаха? Всичките тъмнокожи с някакъв такъв комплекс след всички тези години, че като им се случи нещо чисто административно и автоматично това е дискриминация.... аман от такива като нея.
38
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ***, ей. Пак добре, че не са те били. Като си в чужбина, ще изпълняваш, каквото ти кажат. България не ти е бащиния.
37
4
 
30
 
! Отговори
Винаги преди 1 година
Проверявам багажът на тъмнокожи субекти и субектки.
36
0
 
22
 
! Отговори
Черна наркоманка преди 1 година
Ай, що прайти дискриминация бате, права свобода,козагаза !
35
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде и тая се изкара жертва....Това че си известна и богата не ти дава никакви предимства. Като пътуваш и минаваш граничен контрол си наравно с другите хора. И мен са ме проверявали както и повечето хора които пътуват често. Даже веднъж в Унгария бяхме с кола и на границата ни караха да разопаковаме целия багаж. 1 час загубихме в разправии ама какво да се прави. Стават и такива работи.